Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

Στο ντιβάνι και γρήγορα



Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

@ Διαβάζω κι ακούω εδώ και καιρό ότι ο πρόεδρος Παυλόπουλος πρέπει να επανεκλεγεί επειδή συνετέλεσε στην παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη, στο κρίσιμο εξάμηνο του 2015. Μάλιστα, κάποιοι φίλοι του εκδίδουν ακόμη και βιβλία για να το αιτιολογήσουν. 
Αστεία πράγματα. 
Ούτε καν ήξερε τι γινόταν και τι μεθοδευόταν τότε. Αφενός επειδή η ομάδα Τσίπρα – Βαρουφάκη έκανε τις κινήσεις της υπό το φως του ηλίου κι αφετέρου επειδή αν ήξερε και έκανε ότι λένε ότι έκανε, η ομάδα του θα το είχε κάνει βούκινο από τότε… Θα του φορούσαν φωτοστέφανο από τότε και θα
τον περιέφεραν σαν τον Μέσι της πολιτικής. Και δεν θα περίμεναν τώρα…
@ Όμως, ο Προκόπης Παυλόπουλος, δεν υπήρξε ποτέ Μέσι της πολιτικής. 
Το πολύ πολύ … Αλέκος Τάτσης προς το χειρότερο…
@ Μα δεν είναι μόνο αυτό. Μπορώ να κατανοώ την οπτική των φίλων Παυλόπουλου που βγαίνουν και προπαγανδίζουν υπέρ του. Κατανοώ ότι εκπροσωπούν μια υπαρκτή τάση «δεξιοκομμουνισμού» που υποκλίνονται στο κράτος, δουλεύουν για το κράτος και το θεωρούν αντικείμενο της δικής τους πολιτικής ύπαρξης.  Αυτούς που δεν μπορώ να κατανοήσω είναι οι Συριζαίοι. Οι οποίοι υπεραμύνονται του νυν προέδρου και ομιλούν για την…   «καθοριστική συμβολή του Προέδρου στην παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη»!!!
@ Όπως σε τόσες και τόσες περιπτώσεις οι Συριζαίοι επιχειρούν να μας τρελάνουν! 
Μα στο ντιβάνι του ψυχαναλυτή δεν χρειάζεται να κάτσουμε εμείς μα εκείνοι.
Προσέξτε: Μας λέει, δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ  ότι … υπερψηφίζει τον Παυλόπουλο, επειδή αυτός όρθωσε το ανάστημα του απέναντι στον… Σύριζα. Επειδή εναντιώθηκε στην καταστροφική επιλογή της εξόδου από το ευρώ, την οποία έξοδο ετοίμαζε ο Τσίπρας! Είναι ή δεν είναι έτσι; Αυτό δεν μας λένε; Ότι ουσιαστικά τον υπερψηφίζουν επειδή ….  δεν τους άφησε να καταστρέψουν τη χώρα!!!
@ Ψυχίατρο και γρήγορα συντρόφια!

@ Μα είναι κι η άλλη πλευρά. Ο Νικήτας ας πούμε. Ο Κακλαμάνης! Ο «μπες –βγες» στη Νέα Δημοκρατία! Που βγήκε για μια ακόμη φορά κι είπε – ως λαγός- ότι θα είναι  τεράστιο λάθος του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην προτείνει ξανά Παυλόπουλο. Δικαίωμά του να έχει την άποψή του. Μπορεί να λέει μια ακόμη από τις γνωστές κουταμάρες που λέει και κάνει σε όλη την πολιτική του καριέρα. Εγώ πάλι έχω την άποψη ότι μια χαρά  μπορεί να κυβερνηθεί η χώρα και με 157 βουλευτές αντί 158… Αντιληπτό Νικήτα; Άλλωστε δεν θα χάσει η Βενετιά βελόνι…
@ Κάπως έτσι, στα πλαίσια της εσωκομματικής δημοκρατίας αφέθησαν ν' ασκούν προσωπικές πολιτικές φίλοι (εσωκομματικά) του Νικήτα. Και προέκυψαν Καμμένοι και λοιποί εθνοσωτήρες... 
Ας μη ξεχνιόμαστε... 

@ Να πούμε και κάτι ακόμη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν ακόμη εκλεγεί πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, είχε ανοίξει τη δική του περπατησιά, απέναντι σε κάθε τι που ανέδυε οσμές μούχλας. Μ’ αυτήν την περπατησιά ενέπνευσε χιλιάδες ανθρώπους να σηκωθούν από τους καναπέδες και να πάνε να τον εκλέξουν πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Κι αυτές οι χιλιάδες άνθρωποι έγιναν εν συνεχεία εκατοντάδες χιλιάδες και τον εξέλεξαν  πρωθυπουργό. Χωρίς αυτές τις δεκάδες χιλιάδες ψηφοφόρους που έφερε στο κόμμα του ο Μητσοτάκης, ο Κακλαμάνης, κι ένα σωρό άλλοι υποστηρικτές της πολιτικής ακινησίας δεν θα έβλεπαν ποτέ εξουσία.
@ Ποια ήταν τα χαρακτηριστικά κι η στρατηγική του Μητσοτάκη; Ότι αποτελούσε κι αποτελεί την πιο συγκροτημένη φωνή απέναντι στον λαϊκισμό κι ο πιο αληθινός εκφραστής του φιλελευθερισμού και του αντισύριζα ρεύματος. Μαζί του συντάχθηκαν πρόσωπα και προσωπικότητες που χωρίς Κυριάκο δεν θα συσστρατευόντουσαν ποτέ με τον κάθε Κακλαμάνη. Άλλωστε ακόμη και σήμερα, ακούς στην κοινωνία να λένε «εγώ είμαι με τον Κυριάκο κι όχι με τη Νέα Δημοκρατία».
@ Άρα, λοιπόν, το να βγαίνουν οι Κακλαμάνηδες και να «εκβιάζουν» τον πρωθυπουργό, είναι εκτός κάθε πολιτικής ή άλλης λογικής. Να βγαίνουν οι Κακλαμάνηδες και να ταυτίζονται με τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ (και δεν είναι η πρώτη φορά) δεν το θέλει ούτε ο Θεός ούτε ο διάβολος! Είναι αδιανόητο οι Κακλαμάνηδες να «σπρώχνουν» τη Νέα Δημοκρατία να συνεργαστεί με ένα εμβληματικό πρόσωπο της εποχής Τσίπρα αλλά και της πιο ανερμάτιστης κι ανεύθυνης περιόδου της μεταπολίτευσης που έφτασαν τη χώρα στο κατώφλι της καταστροφής. Κι είναι και ύποπτο γεγονός που προκαλεί συνάμα καχυποψία, να προπαγανδίζουν υπέρ Παυλόπουλου οι Κακλαμάνηδες. Όταν γνωρίζουν ότι ο Τσίπρας καταχράται και πάλι ένα θεσμικό πρόσχημα για να σπείρει έριδες στην Νέα Δημοκρατία.
Γρήγορα στο ντιβάνι που λέγαμε…




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου