Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Περί Κατερίνας Σακελλαροπούλου



Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος


Η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Κατερίνα Σακελλαροπούλου ως νέας προέδρου της Δημοκρατίας, ασφαλώς κι υπηρετεί την πρωτοπορία και συμβολικά τη φυγή της χώρας για τη συνάντηση του μέλλοντός της.
Επιπλέον, είναι δικαίωση για όλους όσοι προέβαλλαν ως επιτακτική ανάγκη

 την μη ανανέωση της θητείας του νυν προέδρου, για λόγους που επανειλημμένως είχαμε τονίσει.
Όμως, πριν πούμε οτιδήποτε άλλο οφείλουμε να καταθέσουμε μια «λεπτομέρεια» που καταδεικνύει κι αποδεικνύει ποιος είναι προοδευτικός και ριζοσπάστης σε τούτο τον τόπο.
Προσέξτε:
Α. Ελένη Σκούρα, Ελληνικός Συναγερμός, πρώτη γυναίκα βουλευτής.
Β. Λίνα Τσαλδάρη, ΕΡΕ, πρώτη γυναίκα υπουργός.
Γ. Άννα Ψαρούδα Μπενάκη , ΝΔ , πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Βουλής.
Ε. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου , πρόταση της ΝΔ για πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Δημοκρατίας !
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου είναι ένας απλός άνθρωπος πολύ χαμηλών τόνων που κατοικεί στο Μεταξουργείο κι αγαπά τις γάτες της. Είναι μια γυναίκα που ξεκίνησε μόνη της, πάλεψε μόνη της, κουράστηκε κι έφτασε στο σημείο να γίνει μια άξια λειτουργός της Δικαιοσύνης. Και να φτάσει ουσιαστικά και τυπικά να τη διοικεί, ως πρόεδρος του ΣτΕ.
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου δεν είναι γνωστή στο ευρύ κοινό. Μα είναι βέβαιο ότι μπορεί να καταστεί μοχλός συσπείρωσης του Έθνους. Να γίνει αυτό που δεν κατάφερε ο νυν κι ήδη απερχόμενος πρόεδρος: Πρόεδρος όλων των Ελλήνων! Και δη σε μια εποχή που η Ελλάδα μόλις βγαίνει από μια μακροχρόνια οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση. Στην οποία η ακραία πόλωση που δημιουργήθηκε έφτασε στο σημείο να δοκιμάσει τις αντιστάσεις της ίδιας της Δημοκρατίας μας. Κι εκείνη έρχεται προφανώς να συμβάλλει στην επούλωση των πληγών και στην αναγκαιότητα να επανέλθει ο σεβασμός ανάμεσά μας.
Έχει τις προϋποθέσεις να παραδίδει συνεχώς «μαθήματα» προόδου, είναι το πρόσωπο που εξοβελίζει τις λογικές της ήσσονος προσπάθειας, που μπορεί να υπερασπίζεται την νέα ελληνική ταυτότητα που διαμορφώνεται.
Ο αείμνηστος Τσακυράκης θα είναι ευχαριστημένος εκεί ψηλά, το ίδιο κι ο Ευάγγελος Βενιζέλος για την επιστημοσύνη της, την αριστεία της εντός του νομικού μας πολιτισμού

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να έχει λόγο να επιμένει σε μια πρόταση που πλέον δεν διαθέτει την έξωθεν καλή μαρτυρία και είναι ταυτισμένο με τον ίδιο, τις πολιτικές αβελτηρίες δεκαετιών και με τις πολιτικές αυταπάτες του παρελθόντος.
Τώρα, η τελευταία υπηρεσία που θα μπορούσε να προσφέρει στον τόπο ο νυν κι απερχόμενος πρόεδρος είναι η επίσημη απόσυρσή του από τη διεκδίκηση νέας θητείας. Έτσι θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ευρύτερων συναινέσεων στη Βουλή και στην κοινωνία. Διαφορετικά θα γίνει πράξη αυτό που λέγεται στα παρασκήνια. Ότι τον χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας με την προσδοκία να δημιουργήσει πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία…

Εν κατακλείδι: Η επιλογή Μητσοτάκη γυρίζει σελίδα στην Ελλάδα. Ξέρει ότι η Ελλάδα επί των ημερών του θ’ αλλάξει, οι εσωτερικές της δυνάμεις θα μεγεθυνθούν και θ’ αναζητήσουν ζωτικό χώρο έκφρασης κι ανάπτυξης σε οικονομικό, κοινωνικό και πολιτισμικό επίπεδο. Ξέρει ότι είναι απαίτηση των νοημόνων ν’ αφήσει πίσω της η χώρα τους παρωχημένους τύπους που σκορπούν μίσος παντού και ονειρεύονται σοβιετίες κι επαναστάσεις… Ξέρει ότι στη νέα Ελλάδα που θα ξημερώσει πρέπει να μείνει εκτός η κουλτούρα του λούμπεν, του παραγοντισμού και του κορπορατισμού που την ταλαιπώρησαν…
Η πρόταση για την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συμβολίζει όλα αυτά. Κι αποτελεί σταθμό και παρακαταθήκη για τη νέα Ελλάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου