Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020

Για ένα …ρεπό και …τρεις σόμπες



Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Έχουμε  γράψει πάρα πολλές φορές ότι σ’ αυτή τη χώρα φτιάξαμε ένα κράτος που ο δημόσιος τομέας (σοβιετικής έμπνευσης) δημιουργήθηκε για να ζει αυτός καλά κι οι άλλοι χειρότερα. Ένας δημόσιος τομέας πλήρης εξωφρενικών προνομίων (ειδικά στις ΔΕΚΟ) που δεν είναι μόνο αντιπαραγωγικός αλλά συμπεριφέρεται και σαδιστικά απέναντι στην υπόλοιπη κοινωνία. Πότε κατεβάζοντας διακόπτες ηλεκτρισμού, πότε κλείνοντας αεροδρόμια, πότε αφήνοντας τα σκουπίδια να γίνονται εστίες κινδύνων, πότε ακινητοποιώντας μέσα μαζικής μεταφοράς, πότε κλείνοντας νοσοκομεία ή σχολεία και  πότε για …ψύλλου πήδημα.
Ακούστε: Κάποιο σωματείο, λέει, του
υπουργείου Πολιτισμού, προγραμματίζει κινητοποίηση κατά την οποία οι φύλακες αρχαιοτήτων θα κλείσουν την Ακρόπολη!!!
Καταλαβαίνετε; Αυτοί οι κύριοι και οι κυρίες θεωρούν ότι τους ανήκει και την ανοίγουν ή την κλείνουν όποτε τους καπνίσει. Ή όποτε θελήσουν να εκβιάσουν όλους τους άλλους. 
Έχουμε δει επανειλημμένως τουρίστες από τις άκρες της γης να στέκονται βουβοί και δακρυσμένοι μπροστά στις κλειστές πόρτες της Ακρόπολης, των Δελφών, της αρχαίας Ολυμπίας, επειδή έκαναν το ταξίδι της ζωής τους αλλά έπεσαν επάνω στους κλειδοκράτορες που τους στέρησαν τη δυνατότητα να θαυμάσουν τα κορυφαία μνημεία της παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομίας. 
Έχουμε διαβάσει επανειλημμένως άρθρα και σχόλια στον παγκόσμιο τύπο ή στα παγκόσμια social media  αλλά ουδενός το αυτί ιδρώνει. Οι κλειδοκράτορες συνδικαλιστές κι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν τα μνημεία ως …πεδία βολής και … επαναστατικής γυμναστικής.
Μα δεν φταίνε αυτοί. Έτσι έμαθαν, έτσι κάνουν. Είπαμε θεωρούν δική τους την Ακρόπολη. Τους έδωσαν το δικαίωμα όλοι οι παρελθόντες κυβερνώντες με τις θωπείες και τη συγκατάνευση σε κάθε παραλογισμό τους. Φταίμε όλοι εμείς που τους ανεχόμαστε.
Προσέξτε: Οι υπάλληλοι φύλαξης των χώρων, έβγαλαν προχθές μια ανακοίνωση στην οποία «έλεγαν» ότι … οι τουαλέτες του αρχαιολογικού χώρου θα ήταν κλειστές για δυο ημέρες. Εξ αιτίας των υπερωριακών αμοιβών των καθαριστών κι ότι αναμένονται στάσεις εργασίας γιατί οι φύλακες έχουν προβλήματα, ανάμεσα στα οποία τρία φυλάκια δεν διαθέτουν θέρμανση!
Δηλαδή, περίπου ότι έκαναν οι ιδιοκτήτες του Μετρό. Όπου λόγω της κλήσης σε 21 εργαζομένους να παρουσιαστούν στις κανονικές τους θέσεις (από τις οποίες είχαν αποσπαστεί) σταμάτησαν το Μετρό και διέλυσαν όλο το Λεκανοπέδιο.
Προσέξτε κι αυτό: Το τελευταίο διάστημα ανανεώθηκαν οι εξαμηνιαίες συμβάσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα της Ακρόπολης. Πέραν του αυτονόητου ερωτήματος για ποιον λόγο το κράτος πρέπει να ασκεί και υπηρεσίες καθαριότητας, μιλάμε για 5 ανθρώπους! Που οι δυσλειτουργίες κι η ανικανότητα του κράτους να χωρίσει δυο γαϊδουριών άχυρα δεν μπορεί να ισοκατανείμει ώστε να μπορούσαν να εργαστούν χθες και σήμερα. Κι οι οποίοι, λέει, επειδή δεν έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ η ανανέωση της σύμβασής τους και δεν μπορούν να πληρωθούν υπερωρίες, κλείνουν την Ακρόπολη!!!
Για να ξέρετε: Η συγκεκριμένη  Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών διαθέτει επάρκεια εργαζομένων για ν' αντικαταστήσει όσους δεν εργαστούν τις δύο ημέρες. Όμως, προφανώς για συντεχνιακούς λόγους δεν το πράττει!

Όπως και να δούμε το θέμα, δεν υπάρχει άλλη όψη πλην της γελοιότητας. 
Όπως γελοιότητα είναι οι επικείμενες κινητοποιήσεις (δηλαδή κλείσιμο της Ακρόπολης) επειδή, λέει, σε τρία φυλάκια δεν έχουν σόμπα και οι φύλακες κρυώνουν! 
Αστεία πράγματα. 30-40-50 ευρώ κοστίζουν οι μικρές σομπίτσες, έτσι μεταξύ τους να έβγαζαν από ένα ευρώ θα τις αγόραζαν και δεν θα δημιουργούνταν πρόβλημα.  
Αλλά εδώ προκύπτει ένα ερώτημα: Οι φύλακες κατά τη διάρκεια της βάρδιας τους δεν περιπολούν στους χώρους; Άρα τι θέλουν τη θέρμανση εντός των φυλακίων;

Είναι και κάτι άλλο. Οι φύλακες, το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ γνωρίζουν πολύ καλά ότι στην Ακρόπολη γίνονται μεγάλες εργασίες συντήρησης ή και δημιουργίας νέων ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, αλεξικέραυνων  αλλά και αναβατήρων. Άρα δεν υπάρχει ρεύμα στα τρία φυλάκια! Πώς λοιπόν, απαιτούν θέρμανση οι φύλακες χωρίς να υπάρχει ρεύμα; Πώς απαιτούν κάτι τέτοιο όταν δεν έχουν καν εγκατασταθεί οι νέοι 180 ηλεκτρολογικοί πίνακες; προφάσεις για ανακατωσούρα από την οποία θρέφεται η Αριστερά.
Όλα αυτά έλειπαν επί χρόνια, Χωρίς όλοι αυτοί να εκφράσουν καν μια μουρμούρα. Και τώρα που η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού έχει βάλει το νερό στ’ αυλάκι, εκείνοι θυμήθηκαν ότι κρυώνουν;
Εξ ου και μιλάμε για ανοχή ετών στους παραλογισμούς. 
Εξ ου και λέμε ότι όπως έγινε με το Μετρό έτσι κι εδώ πρέπει να υπάρξουν θεσμικές παρεμβάσεις που δεν θα επιτρέπουν σε κάποιους να κάνουν ότι γουστάρουν και να κλείνουν κατά το δοκούν την Ακρόπολη ή άλλα κορυφαία μνημεία της χώρας για τις …υπερωρίες ενός Σαββατοκύριακου ή για μια σόμπα…





1 σχόλιο:

  1. Έτσι είναι!γράψτε και για την δικτατορία της αριστεράς κατά της ελευθερίας του λόγου και της άποψης.Πώς οι πολίτες οι απλοί που ενδιαφέρονται κατατρέχονται από τον φόβο μην τους χαρακτηρίσουν φασίστες γιατί ενδιαφέρονται για την Ελλάδα και για ένα ευνομούμενο κράτος .Ευχαριστώ για την φιλοξενία του σχολίου μου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή