Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Πού πας ρε Καραμήτρο Αυγενάκη



Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος


Η πολιτική πιάτσα ισχυρίζεται ότι αν υποβιβαστεί ο ΠΑΟΚ, η κυβέρνηση θα υποστεί τεράστια ζημιά, μεγαλύτερη ακόμη κι από αυτή που υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ με το Μακεδονικό. Υπερβολικός αυτός ο ισχυρισμός, πέρα για πέρα.
Αλλά, το θέμα είναι άλλο. 
Ότι κι αν συμβεί, όσα αδιάσειστα στοιχεία κι αν υπάρχουν που να βεβαιώνουν ότι πρόσωπα του συγγενικού περιβάλλοντος  του Σαββίδη αγόρασαν την Ξάνθη, όποια απόφαση ληφθεί θα θεωρείται πολιτική. Ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα θα νιώθουν ότι
εκεί που πήγε ο ΠΑΟΚ να μπει στο ρουθούνι της Αθήνας, έρχεται ο Ολυμπιακός κι ο Μαρινάκης και μεθοδεύουν την εξόντωσή του!  Όσες αποδείξεις και να βάλεις μέσα στα μάτια τους δεν πρόκειται ν’ αλλάξουν γνώμη.
Κι εδώ μπαίνει ο παράγων Αυγενάκης. Που από την αρχή της θητείας του έδειξε μια ιδιαίτερη πολυπραγμοσύνη επί παντός επιστητού.  Ακόμη κι αυτή η συνάντηση που προκάλεσε μεταξύ των τεσσάρων «μεγάλων» με τους παράγοντες ΟΕΦΑ και ΦΙΦΑ, ήταν τελείως απροετοίμαστη και πιο πολύ περιέπλεξε τα πράγματα παρά τα οδήγησε προς λύσεις. Επιπλέον, πότε με τη μια δήλωση, πότε με την άλλη, κατάφερνε να γίνεται συχνά πυκνά στόχος όλων. Όλοι να βάλουν εναντίον του!
Επιπλέον, δεν φαίνεται να έμαθε το παραμικρό από όσα υπέστησαν προηγούμενοι συνάδελφοί του. Κι αν οι προηγούμενοι υπουργοί Αθλητισμού ήταν κρατιστές και δεν μπορούσαν να συμβιβάζονται με την ιδέα ότι το ποδόσφαιρο έχει το αυτοδιοίκητο, ο Αυγενάκης γιατί πήγε κι έπεσε μόνος του στον λάκκο των λεόντων; Τι δουλειά έχει ένας φιλελεύθερος (υποτίθεται) να μπλέκει με όσα ΔΕΝ πρέπει να απασχολούν το κράτος; Ήταν δουλειά του Αυγενάκη και του κράτους να μπλέκεται εκεί που τσακώνονται τα βουβάλια; Φυσικά κι όχι. Την πάτησε όπως ο ήρωας της παλιάς ελληνικής ταινίας «ένας βλάκας και μισός»!
Μα δεν την πάτησε απλώς. Ακόμη κι όταν η επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού ανακοίνωσε την εισήγησή της, ο Αυγενάκης έκανε κάτι ανεπίτρεπτο. Αμφισβήτησε στην ουσία τα στοιχεία με τα οποία η επιτροπή έδειξε τον δρόμο του υποβιβασμού σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη.  Τουτέστιν, πάλι την πάτησε. Πάλι τα έκανε θάλασσα. Και βλακεία επαναλαμβανόμενη ουκ ανδρός σοφού…
Αντί ο Αυγενάκης να μη βγάλει άχνα ή αντί να ζητήσει ΜΟΝΟ την εφαρμογή των κανονισμών ή ακόμη ακόμη να ζητήσει να γίνει ότι έκανε η Θάτσερ (πέντε χρόνια εκτός Ευρώπης οι αγγλικές ομάδες)  βγήκε και με μια αστεία δήλωση ανέφερε ότι… από τη στιγμή που η ομάδα η οποία καταδικάστηκε θεωρείται «ιστορική», δεν είναι δυνατόν να της επιβληθεί «η πλέον επαχθής ποινή» και μάλιστα «χωρίς να υπάρχει απόλυτη τεκμηρίωση». 
Καταλαβαίνετε; Δηλαδή ο Αυγενάκης μας είπε ότι οι ποινές πρέπει να μπαίνουν αναλόγως της ιστορικότητας των ομάδων ή των ΠΑΕ!!! Μας είπε, επιπλέον, ότι τα πρόσωπα της επιτροπής (ο ίδιος τα διόρισε) έβγαλαν ένα πόρισμα που δεν το τεκμηριώνουν απόλυτα.
Καταλαβαίνετε; Αν αυτό δεν είναι κουταμάρα, απύθμενη βλακεία και πολιτικαντισμός, τότε τι είναι; Βλέπουμε όλοι τον Αυγενάκη να … συμπαρίσταται σε μια ομάδα με το αιτιολογικό ότι είναι ... μεγάλη και δεν θα πρέπει να το πειράζουμε μόνο και μόνο επειδή κουβαλάει μεγάλη ιστορία!
Ο Αυγενάκης, το μόνο που κατάφερε είναι να στρέψει εναντίον του τους πάντες!Κι όταν λέμε τους πάντες, εννοούμε τους πάντες. Κι όσους θα γλιτώσουν την επαχθή ποινή, κι όσους περίμεναν ότι θα εφαρμοστούν οι νόμοι αλλά κι όλους τους ουδέτερους.
Κι όχι μόνο αυτά. Είτε μέσω Αυγενάκη, είτε μέσω κυβερνητικών πρωτοβουλιών, το
δείγμα γραφής είναι πολύ πολύ πολύ άσχημο. Εξάγεται το συμπέρασμα ότι κι αυτή η κυβέρνηση χαϊδεύει τους ισχυρούς και τρέμει το πολιτικό κόστος… Κρίμα!



1 σχόλιο:

  1. Η μονη λυση "ανδρος σοφου" θα ηταν η παραιτηση Αυγενακη ΑΜΕΣΩΣ ( θα ειχε γλυτωσει πολλα και ο ιδιος) και ολα θα ειχαν αισιο τελος-περιμενοντας ομως να τελεσιδικησει η ερευνα της υποθεσεως κερδιζοντας χρονο η κυβερνηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή