Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Τα κουφοντινάκια φρουροί του Μπακούνιν...



Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος


Το τελευταίο διάστημα, συμφώνως με στοιχεία της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, έχουν πυρποληθεί και καεί 41 αυτοκίνητα στο Λεκανοπέδιο! Αυτό το γεγονός αποτελεί μια κλιμάκωση όσων είχαν ξεκινήσει από το Φθινόπωρο. Όχι μόνο στο Μαρούσι ή στο Χαλάνδρι αλλά θεωρητικά και σημειολογικά και σε πιο «ταπεινές» γειτονιές, όπως το Περιστέρι και τα Πετράλωνα.
Το βέβαιο είναι ότι εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με
διάφορους περίεργους ψυχανώμαλους πυρομανείς. Έχουμε να κάνουμε με τρομοκράτες. 
Με αντάρτες πόλεων.  Έχουμε να κάνουμε με παρανόμους και ανόμους. 
Έχουμε να κάνουμε με … γελοίες «επαναστατικές δράσεις» κάποιων ακραίων πολιτικών παραφυάδων.
Προσέξτε: Οι εμπρησμοί κι οι αντίστοιχες δράσεις κορυφώνονται κάθε φορά που απορρίπτεται άδεια του αμετανόητου τρομοκράτη Κουφοντίνα.
Προσέξτε: Οι εμπρησμοί παραπέμπουν, επίσης, σε αντίποινα για την κατασταλτική δράση του Κράτους στα Εξάρχεια και  στην εκκένωση των καταλήψεων. Μάλιστα, ανελήφθη κι η ευθύνη μ’ αυτή την αιτιολογία. Το έλεγαν τα διάφορα γκρουπούσκουλα. «Μας διώχνετε από τα Εξάρχεια και τις καταλήψεις; Θα κάνουμε Εξάρχεια όλο το λεκανοπέδιο»!!!
Όμως, αυτό το πράγμα, αυτές οι ενέργειες, αυτές οι πράξεις δεν είναι εκδίκηση στην Αστυνομία ή στην κυβέρνηση ή στον Χρυσοχοΐδη. Η πυρπόληση του σπιτιού ή του αυτοκινήτου του μεροκαματιάρη δεν αποτελεί πράξη ταξικής εκδίκησης. Αλητεία είναι!
Προσέξτε: Ο πλούσιος, ο καπιτάλας, ο καταπιεστής στην λογική όλων αυτών των τύπων δεν έχει το αυτοκίνητό του στο δρόμο, όπως ο κατά τεκμήριο φτωχότερος . Άρα, το να καίνε τα αυτοκίνητα ανθρώπων της βιοπάλης δεν είναι αντίδραση, δεν είναι επανάσταση, δεν είναι καν βία κάποιων καταπιεσμένων κοινωνικών στρωμάτων που έχουν γκρίζο ή μαύρο μέλλον. Είναι παιγνίδι αλητείας. Είναι μια γελοία ουτοπία ατόμων χωρίς ενσυναίσθηση για όσα προκαλούν στους συνανθρώπους τους, Είναι μια μαλακισμένη ψευδαίσθηση εξεγερσιακών φαντασιώσεων! Επανάστασης!  Που κλαίει όταν την συλλάβουν και αποφεύγει να δικαστεί δηλώνοντας ότι … έχει …διάρροια!!! Όπως έγινε προχθές…
Είναι και κάτι ακόμη: Οι θεωρητικοί της αναρχίας, ο Μπακούνιν κι ο Προυντόν, δεν αναφέρουν πουθενά για ασυνειδησία ή απουσία ευθύνης και δη κοινωνικής. Ακόμη κι όταν ο Προυντόν έγραψε το περίφημο κλισέ «η ιδιοκτησία είναι κλοπή», το έγραψε αναφερόμενος σε εργοστάσια ή σε μεγάλες εκτάσεις γης. Άλλωστε, εκείνον τον αιώνα δεν υπήρχαν αυτοκίνητα!
Είναι βέβαιο ότι δεν θ’ αργήσουν συλλήψεις. Όπως είναι βέβαιο ότι η βία –παντού και πάντα- είναι νόμιμη μόνο από το κράτος απέναντι σε κάθε είδους κουφοντινάκια. Πόσο μάλλον όταν είναι συντεταγμένη μαζί της η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας. Και πόσο περισσότερο όταν –όπως ήδη γίνεται γνωστό και θα γίνει ακόμη πιο πολύ- οι νέες στρατεύσεις (από την εποχή των «Πυρήνων της Φωτιάς» και μετά) μάλλον είναι κάποια καλοζωισμένα και καλοθρεμμένα παιδάρια που τα τελευταία χρόνια κανακεύτηκαν δεόντως!
Μακάρι τα καμμένα αυτοκίνητα της μικρομεσαίας αστικότητας, ν’ αποτελέσουν το κύκνειο άσμα τους…
 Mute




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου