Σάββατο 2 Μαΐου 2020

«Γερασμένος» μα παλιμπαιδίζων




Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Όπως αναμενόταν, πήγε ο Τσίπρας στη Βουλή κι επιδόθηκε σε ένα απίστευτο λαϊκίστικο σόου θυμίζοντας μπαλκόνια, δρόμους και πλατείες του 2013-14… Τα ίδια έκανε και στην τηλεδιάσκεψη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ. 
Και τι δεν είπε. Κάποια εξ αυτών επιδεικνύοντας  απαράδεκτη άγνοια στοιχείων και δεδομένων.  Τα περισσότερα με σαφή στόχο να
θηρεύσει τον φόβο ή την αγωνία πολιτών από την επερχόμενη οικονομική ύφεση.  Ανέξοδες κι ανεύθυνες πλειοδοσίες και μικροψυχία. Μιζέρια αγκαλιασμένη με τα προσωπικά και κομματικά του αδιέξοδα.
Προσέξτε: Πριν από ενάμιση μήνα η ILO (δηλαδή η διεθνής οργάνωση εργασίας) ανέφερε με περισσή μετριοπάθεια ότι η κρίση που θα επιφέρει η πανδημία θα είναι καταστροφική για 25 εκατομμύρια εργαζόμενους. Μόλις προχθές η ίδια οργάνωση εγκατέλειψε την μετριοπάθεια (σωστά) κι αναβάθμισε τον αριθμό στο 1,6 δις εργαζομένους!!! Με τις μεγαλύτερες συνέπειες να προβλέπονται στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την κεντρική Ασία.
Προσέξτε κι αυτό: Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας ανέφερε ότι το ΑΕΠ της χώρας του θα μειωθεί κατά 6,3%!!!! Αν επαληθευτεί αυτό, οι συνέπειες της οικονομικής ατμομηχανής της Ευρώπης θα είναι ακόμη πιο καταστροφικές από αυτές του Β’ Παγκοσμίου πολέμου!!!
Ακούστε κι αυτό: Πριν από καιρό και πριν γίνουν γνωστά τα παγκόσμια δεδομένα, βγήκε με πολύ βιασύνη –ίσως κι επιπολαιότητα- ο Στουρνάρας και πρόβλεψε ότι η δική μας ύφεση θα ήταν 4%!!!
Κι ενώ συμβαίνουν αυτά και πολλά άλλα στην παγκόσμια Οικονομία, ο Αλέξης Τσίπρας χωρίς ίχνος ενσυναίσθησης της κατάστασης της χώρας, απεφάνθη ότι όποιο ποσοστό ύφεσης παραπάνω από αυτό που βιαστικά πρόβλεψε ο Στουρνάρας, θα είναι ύφεση…. Μητσοτάκη εξ αιτίας λαθών του!!!!  Δηλαδή απίστευτη ανωριμότητα! Λαϊκισμός που τρέχει από τα μπατζάκια!
Πάμε παρακάτω. Είναι εντελώς αστείο να βγαίνει ο Τσίπρας και να ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση Σαμαρά υπέγραψε μνημόνιο με… χαρά ενώ εκείνος με πολύ κλάμα, κατά τη ρήση Σπίρτζη.
Έχει κι άλλες αστειότητες. Ο Αλέξης Τσίπρας χωρίς καμιά γνώση και χωρίς να έχει καμιά δουλειά ενεπλάκη και σε αμιγώς επιστημονικά ζητήματα. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι η Ελλάδα είναι στις τελευταίες θέσεις των χωρών στις οποίες γίνονται τεστ ανίχνευσης του ιού. Όμως, λησμόνησε να πει ή δεν ήξερε ότι η Ελλάδα είναι στην πρώτη τριάδα της άλλης μεθόδου, αυτή της ιχνηλάτησης (και μάλιστα με πολλαπλά τεστ) στο στενό κι ευρύτερο περιβάλλον των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, με σκοπό την άμεση αποκοπή της μετάδοσης. Τι δουλειά είχε ο Τσίπρας να παριστάνει και τον λοιμωξιολόγο;
Πάμε παρακάτω. Φόβος! Επένδυσε στον φόβο οικογενειών και γονέων επειδή ανοίγουν τα σχολεία!!! Μικροπολιτική του αισχίστου είδους. Δεν σκέφτηκε ή δεν του είπε κάποιος σύμβουλός του (Καρανίκας- Φλαμπουράρης- Γαβρόγλου κλπ) ότι τη στιγμή που τα χώνει στον Μητσοτάκη επειδή ανοίγουν τα σχολεία, γίνεται το ίδιο σε άλλες 15 ευρωπαϊκές χώρες; Και δη χώρες που κτυπήθηκαν από την πανδημία με χιλιάδες  τάφους;
Ξέρετε γιατί το έκανε; Το έκανε για να βγει στους δρόμους –σε περίπτωση που ω μη γένοιτο συμβεί-  και να ισχυρίζεται ότι εκείνος τα έλεγε!! Για να λαϊκίζει και να εκμεταλλεύεται τον φόβο του κάθε γονιού.
Αμ το άλλο; Ο Τσίπρας κατηγόρησε τον Μητσοτάκη για …εγκατάσταση ολοκληρωτικού συστήματος εξουσίας και …ορμπανισμό!!! Ποιος; Ο Τσίπρας. Εκείνος που κυβέρνησε με το δεκανίκι του Καμμένου κι είχε υπουργό τον Παππά που επιχείρησε να επιβάλλει αντισυνταγματικά τέσσερις –όλους κι όλους- τηλεοπτικους σταθμούς επειδή έτσι πρότεινε κάποιο… Ινστιτούτο της Φλωρεντίας!!!
Είναι απίστευτο αυτό που έκανε προχθές στη Βουλή ο Τσίπρας κι ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα ήταν αστείο αν δεν ήταν τραγικό. Έκανε αυτό που δεν έκανε καμιά αντιπολίτευση στην Ευρώπη, που η πανδημία αντιμετωπίζεται με ομοψυχία, λογική και πολιτικό ρεαλισμό.
Από την πλευρά του ο Μητσοτάκης πήρε και πάλι αποστάσεις από τα στενά κομματικά μετερίζια του. Παρουσιάστηκε πάλι εθνικά ενωτικός ενώ έκανε αναφορές με τις οποίες αποποιήθηκε των ευσήμων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δείχνοντας τον συλλογικό χαρακτήρα της επίδοσης.
Όσο για τη Γεννηματά; Ήταν, επιτέλους, σοβαρή, δεν επιτέθηκε στον… νεοφιλελευθερισμό (προφανώς ήταν η εβδομάδα που το παραλείπει), δεν επιδόθηκε σε πλειοδοσίες και οι προτάσεις της είχαν λογική. Κι η κυβέρνηση οφείλει να τις εξετάσει πολύ σοβαρά… Α, η Γεννηματά ήταν και μεγαλόψυχη προς την κυβέρνηση αναγνωρίζοντας την εξαιρετική εικόνα της χώρας…
Εν κατακλείδι, σ’ αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε πάλι γερασμένος πολιτικά παλιμπαιδίζοντας … με νεανικές εκδοχές του εαυτού του…  Ουσιαστικά μας είπε ότι η επερχόμενη παγκόσμια ύφεση θα οφείλεται στον … Μητσοτάκη! Μας είπε ακόμη ότι ο Μητσοτάκης θα φταίει που θα πληγεί ο τουρισμός αλλά ο ίδιος δεν έκανε μισή πρόταση αναφορικά με τον τρόπο που θα γινόταν διαφορετικά. Κοντολογίς κατά Τσίπρα για την παγκόσμια ύφεση θα φταίει ο Μητσοτάκης που έχει ταυτοχρόνως στόχο να κάνει εκλογές!! Κι ο ίδιος ο Αλέξης, μας είπε ότι θα τις κερδίσει και μετά θα σχηματίσει και προοδευτική διακυβέρνηση, προφανώς με το ΚΙΝΑΛ.
Τι άλλο χαρακτηρισμό μπορεί να δώσει κάποιος, πλην της πολιτικής ελαφρότητας και του άκρατου λαϊκισμού;







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου