Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Εξουσιολιγούρηδες εναντίον Προέδρου



Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος


Αυτή η ιδιότυπη συμμαχία που εξελίσσεται το τελευταίο διάστημα εναντίον της προέδρου της Δημοκρατίας και ενώνει τον… Καρανίκα με τον οπαδό του δόγματος «Δεξιά πιο Δεξιά» … απαιτεί μια σοβαρή ψυχιατρική γνωμάτευση. 
Προσέξτε: Η νέα πρόεδρος δέχεται λυσσώδεις επιθέσεις από Αριστερά και Δεξιά! Η «Αυγή» την κατηγόρησε επειδή πήγε να τιμήσει τους νεκρούς της  Marfin και δεν καταφέρθηκε εναντίον της εργοδοσίας! Το ίδιο κι ο Καρανίκας! Από την άλλη, όσοι
θεωρούν τους εαυτούς τους γνήσιους εκφραστές της Δεξιάς και του καραμανλισμού –λέγονται και φίλοι Πάκη- και συναγελάζονται πέριξ της «Δημοκρατίας» κάνουν το ίδιο.  Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ο τέως πρόεδρος συμπεριφερόταν ως τέτοιος ακόμη και μετά τη λήξη της θητείας του, επικοινωνώντας με ξένους ηγέτες, βγάζοντας ανακοινώσεις ή αποστέλλοντας… αυστηρά μηνύματα όπου δει. Νόμιζε ότι έτσι θα λέει το πόπολο πως εκείνος γνωρίζει τους πάντες κι η νέα πρόεδρος –επιλογή Μητσοτάκη-  κανέναν. Άκουσε τα εξ αμάξης από τα ΜΜΕ και προς το παρόν σταμάτησε.
Η αλήθεια είναι ότι η νέα πρόεδρος  της Δημοκρατίας σ’ αυτό το μικρό διάστημα από την εκλογή της, εκφράζει λόγο φρέσκο, νεωτερικό και απλό. Αποφεύγει να στέλνει «αυστηρά μηνύματα» ή να χρησιμοποιεί τετριμμένες εκφράσεις και κλισέ ενώ δείχνει καλή και ζεστή σχέση με τα  social media. Κάποιοι λοιπόν, που συνεργάστηκαν άριστα στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ και Δεξιάς συνιστώσας, επιχειρούν από την αρχή να την «τσαλακώσουν». Και μέσω αυτής τον Μητσοτάκη. Έτσι νομίζουν…
Επιπλέον, οι εκ Δεξιών αρνητές της νέας προέδρου, είναι βέβαιο ότι δεν της συγχωρούν τη θέση της στο ειδικό δικαστήριο (στη δίκη του υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης Παπανδρέου, Γιώργου Παπακωνσταντίνου) που είχε ταχθεί υπέρ της αθώωσής του. Επειδή ο Παπακωνσταντίνου ήταν ο πρώτος που είχε αναδείξει τις ευθύνες της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή με τις δεκάδες χιλιάδες διορισμούς του Παυλόπουλου που «έσκασαν» πιο πολύ την ήδη «σκασμένη» οικονομία….
Πρέπει να πούμε και κάτι ακόμη. Πιο σημαντικό και ουσιαστικό αφού κινείται πέραν της παραπολιτικής και αγγίζει σε βάθος τον ιδεολογικό πυρήνα.  Η νέα πρόεδρος επιδεικνύει έντονα στοιχεία νεωτερικότητας  πέραν των βαθύτατων προταγμάτων που είχε θέσει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στη μεταπολίτευση και εν συνεχεία ακολούθησαν σχεδόν όλοι οι πρόεδροι της Δημοκρατίας. Κι είναι χαρακτηριστικό ότι αυτοί οι συντηρητικοί κύκλοι (λέγονται και φίλοι  Πάκη) σχεδόν την εξύβριζαν προσφάτως στα social media επειδή στη συνάντησή της με τον Μητσοτάκη δεν προέβαλλε στο φόντο τον επίσημο θυρεό της Προεδρίας και τον Σταυρό-σύμβολο της Ορθοδοξίας.
Οι ίδιοι, λίγες ημέρες μετά της επιτέθηκαν πάλι αφού θεώρησαν ότι στο μήνυμα της για την ημέρα της Ευρώπης έπρεπε να γίνεται ειδική αναφορά  στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και ….την είσοδο της Ελλάδας στην ΕΟΚ. Κάτι, φυσικά, που δεν είχε σχέση με τον συγκεκριμένο εορτασμό.
Τα ίδια και από την συμμαχική τους πλευρά. Η Αριστερά  (όρα ΣΥΡΙΖΑ) φρύαξε επειδή η πρόεδρος έσπευσε στην εκδήλωση για τους δολοφονημένους ανθρώπους στην  Μarfin. Όπου προέτρεψε την ελληνική κοινωνία να μην επανέλθει στη βία και στον διχασμό. Ε, αυτό το αυτονόητο ενόχλησε τον ΣΥΡΙΖΑ!!!  Η «Αυγή» είχε επικριτικά σχόλια. Την επέκριναν για …ιδιοτέλεια! Ενώ είχαν απαίτηση σε μια τέτοια εκδήλωση να … βρίσει την… εργοδοσία που κατά τη γνώμη τους φταίει για τους θανάτους… Λες κι η εργοδοσία πέταξε τις μολότοφ ή απέκλεισε την επέμβαση της Πυροσβεστικής!
Προσέξτε: Ακόμη κι ο Καρανίκας εκτόξευσε δηλητηριώδη χολή εναντίον της προέδρου. Θα πείτε: Καρανίκας είναι, τι ασχολείστε; Όμως δεν είναι έτσι. Αφού καταδεικνύεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σύρθηκε στην υπερψήφισή της από τον Μητσοτάκη.
Αμέσως μετά την «Αυγή», τον Καρανίκα και τα κατευθυνόμενα trolls του διαδικτύου, της επιτέθηκαν οι εκπαιδευτικοί του ΣΥΡΙΖΑ!!! Επειδή τους ενόχλησε άλλη μια νεωτεριστική της τοποθέτηση με αφορμή την επανέναρξη των σχολείων.  Όπου ανέφερε ότι οι εκπαιδευτικοί «καλούνται να υπερβούν συνηθισμένους τρόπους διδασκαλίας και συμπεριφοράς, αποδεικνύοντας ότι ακόμα και μέσα σε ειδικές συνθήκες η εκπαιδευτική διαδικασία μπορεί να συνεχιστεί απρόσκοπτα και με επιτυχία»! Τι είπε, δηλαδή; Το αυτονόητο! Μα το αυτονόητο δεν είναι αυτονόητο στους πρώην κυβερνητικούς εταίρους και ανίδεους θιασώτες μεταφυσικών συμβόλων τύπου Βασιλιάς-Στάλιν! Ούτε στη δικτατορία των εξουσιολιγούρηδων του λουμπεναριού και του κατιναριού!
Είναι σαφές ότι η νέα πρόεδρος ενοχλεί κάποιους. Τους χαλάει στερεότυπα και εικόνες με τις μικρές και κυρίως ανθρώπινες παρεμβάσεις της. Έτσι, ότι κάνει σχολιάζεται αρνητικά από εκείνους που ούτως ή άλλως σχολιάζουν αρνητικά τα πάντα. Πάντως, το μόνο που δεν μπορούν να της καταλογίσουν είναι ότι δεν ενώνει! Ενώνει τους Δεξιούς της καρέκλας (όρα και φίλους Πάκη), του  «πατρίς – θρησκεία- οικογένεια» με τους Καρανίκες και τους Πολάκηδες…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου