Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020

Η σύζυγος Μιχαλολιάκου & η αβάσταχτη ελαφρότητα του ΣΥΡΙΖΑ


 Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

 Πριν σχολιάσουμε οτιδήποτε για αυτή την υπόθεση, να περιγράψουμε τι ακριβώς συνέβη:  Ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, εκμεταλλευόμενος τον κανονισμό της  Βουλής που είχε ακυρωθεί αλλά επανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, διόρισε τη σύζυγό του στη Βουλή! Ο Κανονισμός (επαναλαμβάνω είχε ακυρωθεί κι επανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές) δίνει τη δυνατότητα σε αρχηγούς πρώην κοινοβουλευτικών κομμάτων να

διορίζουν μετακλητούς υπαλλήλους στη Βουλή!

Μόλις έγινε γνωστό αυτό, ο Μητσοτάκης φανερά ενοχλημένος, έδωσε εντολή στον πρόεδρο της Βουλής ν’ αλλάξει ο επίμαχος κανονισμός της Βουλής.

Αυτό είναι το γεγονός. Που μόλις έγινε γνωστό ξεσήκωσε γενική αντίδραση. Όμως από την γενική αντίδραση –και σωστά- μέχρι να βγαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και να κάνει λόγο για… «πολιτική απόφαση», η απόσταση είναι χαώδης. Κι άκρως υποκριτική!

Ακούστε: Όταν η κυβέρνηση Τσίπρα κι ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης άλλαξαν τον κανονισμό της Βουλής (Φεβρουάριο 2019, λίγο πριν τις εκλογές) δίνοντας τη δυνατότητα στον Μιχαλολιάκο να διορίζει στη Βουλή ακόμη κι αν είναι το κόμμα του εκτός (το ίδιο ισχύει και για τον Καμμένο), δεν μπορούν σήμερα υποκριτικά να μιλάνε για… «πολιτική απόφαση» της κυβέρνησης.  Αν για κάτι θα μπορούσαν να ψέξουν τον πρόεδρο της σημερινής Βουλής, είναι ότι δεν το πήρε χαμπάρι για να αλλάξει πάλι τον κανονισμό και να κλείσει τα παραθυράκια…

Προσέξτε: Όταν ανέλαβε την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, το 2015, εξαπέλυσε ένα πυροτέχνημα περί κατάργησης των προνομίων. Μα δεν το έκανε ποτέ πράξη σε σχέση με τα ουσιαστικά και μεγάλα προνόμια κάποιων. Ποτέ!!! Αντιθέτως επιχείρησε να δημιουργήσει εντυπώσεις με την κατάργηση του ουσιαστικά ανούσιου προνομίου (ελάχιστους αφορούσε)  να προσλαμβάνουν μετακλητούς πρώην πρόεδροι κοινοβουλευτικών ομάδων.

Αυτό που ακύρωσε το 2015, το επανέφερε το 2019. Όταν ήταν ξεκάθαρο ότι Χρυσή Αυγή και ΑΝΕΛ δεν θα ήταν πάλι στη Βουλή. Άρα, στον ΣΥΡΙΖΑ, ήξεραν ποιους ευνοούσαν με τη συγκεκριμένη ανάκληση του κανονισμού που είχαν καταργήσει. Όπως ήξεραν ότι σήμερα –αφού εν τω μεταξύ δεν έχει ακυρωθεί ο συγκεκριμένος κανονισμός-  δεν μπορούσε να αρνηθεί ο Τασούλας τον διορισμό Ζαρούλια.

Πρέπει να πούμε κάτι ακόμη: Αν η σημερινή απόφαση για τη Ζαρούλια ήταν… πολιτική, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, τότε τι ήταν η δική του απόφαση να κάνει δεκτές τις ψήφους της Χρυσής Αυγής, το 2016, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να εισαγάγει την απλή αναλογική; Τι ήταν η δήλωση Βούτση που αγκάλιασε τη Χρυσή Αυγή, ισχυριζόμενος ότι  «Στη Βουλή δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφοι» καθώς και ότι «επειδή ο εκλογικός νόμος είναι ένα κορυφαίο ζήτημα και κάθε κόμμα έχει τη δική του άποψη, περιμένουμε να δούμε τι θα πει και η Χρυσή Αυγή»; Τι ήταν, πλην πολιτικής ενέργειας η στήριξη της Βασιλικής Θάνου στην επιτροπή ανταγωνισμού και από τη Χρυσή Αυγή;

Κι αναρωτιέμαι για μια ακόμη φορά: Εκεί στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι  η κοινωνία έχει μνήμη μερμηγκιού; Ή δεν τους νοιάζει τελικά να τους αποκαλούν υποκριτές που συστηματικά διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και την αλήθεια;

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου