Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020

Αριστερά, καταλήψεις και εισαγγελείς θεατές


 Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

 Μετά τις δηλώσεις συμπαράστασης του Γιάννη Ραγκούση προς τους καταληψίες μαθητές, τη σκυτάλη πήραν κι άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Από τον εκπρόσωπο Τύπου Νάσο Ηλιόπουλο αλλά και τον προκάτοχό του Α. Χαρίτση μέχρι τον Νίκο Βούτση.

 «Οι μαθητές στους δρόμους της Αθήνας, με εύλογη αγανάκτηση και αποδοκιμασία για την

ανάλγητη κυβερνητική πολιτική, εν μέσω πανδημίας, στα σχολεία. Η ελπίδα είναι εδώ. Η αφύπνιση της κοινωνίας θα δώσει την απάντηση», έγραψε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής!!! Κι έδειξε κι αυτός τι ακριβώς συμβαίνει.

Ότι, δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ –παλιά μου τέχνη κόσκινο- υποδαυλίζει το κλείσιμο των σχολείων και δεν αφήνει το ΚΚΕ να μονοπωλεί την υπόθεση των καταλήψεων, ενώ επιχειρεί να δημιουργήσει κλίμα αντιδράσεων, όπως το 2015. Να «δημιουργήσουν» πλατείες και γειτονιές … νεογανακτισμένων και να πείσουν ότι η κυβέρνηση …καταρρέει.

Προσέξτε: Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε προσφάτως στο πολιτικό του συμβούλιο να στηρίζει οτιδήποτε στρέφεται εναντίον της κυβέρνησης.  Πιστεύουν ότι ο μοναδικός τρόπος για να επανέλθουν στην εξουσία, είναι να φθαρεί με κάθε τρόπο ο Μητσοτάκης (πρωτίστως και παντοιοτρόπως, ακόμη και με το τι φοράει η Μαρέβα) και η κυβέρνησή του.

Προσέξτε κι αυτό: Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έχει μιλήσει για  «χειμώνα- κόλαση» και πριν ανοίξουν καν τα σχολεία είχε δημιουργήσει ένταση κι αντιδράσεις, ισχυριζόμενος ότι δεν είχε λάβει μέτρα η κυβέρνηση.

Η ουσία είναι ότι η Αριστερά εν συνόλω πλέον, πλήττει σοβαρά για μια ακόμη φορά την Παιδεία, προσδοκώντας πολιτικά κι εκλογικά οφέλη μα και αναζητώντας στα πεζοδρόμια τα αυριανά της στελέχη

Τεσσερισήμισι χρόνια, υπήρχε σχεδόν άκρα του τάφου σιωπή στα σχολεία. Οι «κόκκινοι στρατοί» είχαν πέσει σε χειμερία νάρκη αφού προφανώς όλα ήταν καλώς καμωμένα. Ξαφνικά, κάποιοι θυμήθηκαν πόσο κακή είναι η κυβέρνηση κι επιχειρούν να διαλύσουν τα πάντα και ν’ αναβιώσουν την περίοδο 2011-2014. Για να μη θυμηθούμε και το 2008 που έκαιγαν την Αθήνα υπό το απλανές κι αδιάφορο βλέμμα του συντρόφου του Προκόπη Παυλόπουλου!

Έβλεπα προχθές, τους 2-3 χιλιάδες που διαδήλωναν στην Αθήνα. Δείτε κι εσείς τις φωτογραφίες τους…. Ουδείς ή ελάχιστοι είναι μαθητές…  Είναι κομματικοί στρατοί εγκάθετων που δεν έχουν πρόβλημα να καταλάβουν, να καταστρέψουν, να κάψουν, να σπάσουν, να πλήξουν την πλειοψηφία και την ίδια τη δημοκρατία! Είναι η ένταση προσωποποιημένη στις πλατείες και στα πεζοδρόμια!

Το μέλλον της Ελλάδας δεν είναι οι 2-3 χιλιάδες που διαδήλωναν χθες, αλλά τα νέα παιδιά που σπουδάζουν ή εργάζονται με τους μισθούς που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ με το τρίτο κι αχρείαστο μνημόνιο! Είναι όλοι αυτοί αγωνιούν για το μέλλον τους κι όχι το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ ή κάποιας Ρόζας…

Η κυβέρνηση βρίσκεται πλέον μπροστά σε ένα νέο πολιτικό τοπίο που διαμορφώνουν τα δύο κόμματα της Αριστεράς και οι παραφυάδες τους. Ένα πολιτικό τοπίο στο οποίο η ένταση μεταφέρεται στο πεζοδρόμιο. Η Αριστερά κάνει αυτό που ξέρει να κάνει καλά από τη μεταπολίτευση, εδώ και 46 χρόνια!

Κι η κυβέρνηση; Τι κάνει η κυβέρνηση; Τι μπορεί να κάνει;

Νομίζω ότι απλά και ξάστερα δεν πρέπει να «τσιμπήσει» σε ενδεχόμενες προβοκάτσιες ( με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται) και να ζητήσει από την «κοιμώμενη» Δικαιοσύνη να εφαρμόσει τους νόμους! Δεν είναι δυνατόν εισαγγελείς να είναι απλοί παρατηρητές των γεγονότων και να μη διατάσσουν την εκκένωση των σχολείων από ελάχιστες μειοψηφίες που φασιστικά επιβάλουν την θέληση τους με την βία, απέναντι στην συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών και των ελληνικών οικογενειών.

Κάτι τελευταίο: Στις φωτογραφίες που συνοδεύουν τούτο το άρθρο, διακρίνουμε να διαδηλώνουν –αφού κρατούν κλειστά τα σχολεία- Αριστερόπουλα, μαθητόπουλα, προφανώς οπαδοί της δια βίου μάθησης…

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου