Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

Νέο αυτογκόλ ΣΥΡΙΖΑ με τους αποδήμους


 Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Η ιστορία ξεκινά επί υπουργίας Τάκη Θεοδωρικάκου, που έκανε τα χατίρια της Αριστεράς και έβαλε «κόφτες» στις ψήφους των αποδήμων. Ψηφίζουν μεν, όπως είχε υποσχεθεί η Νέα Δημοκρατία αλλά υπό προϋποθέσεις.

Σωστά αναζήτησε συναινέσεις ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Άλλωστε τη συναίνεση επιζητούσε η Νέα Δημοκρατία από τα χρόνια του γέρο Καραμανλή, του Ράλλη και του γέρο Μητσοτάκη με τον Παύλο Μπακογιάννη, όταν ο Τάκης ήταν στους δρόμους με την ΚΝΕ. Τη συναίνεση όμως δεν την ήθελε ποτέ η Αριστερά. Ούτε τώρα τη θέλει  με τις λογικές του «ή εμείς ή αυτοί»!

Έτσι λοιπόν, ο Θεοδωρικάκος στην προσπάθειά του για

συναινέσεις έκανε τα χατίρια της Αριστεράς, αλλά αυτά ήταν υπερβολικά και αλλοίωναν – απονεύρωναν τον ίδιο τον νόμο και την πρόθεση της κυβέρνησης. Τελικά ψηφίστηκε κουτσουρεμένος.

Όμως, επειδή στην Αριστερά κι ειδικά στον ΣΥΡΙΖΑ ο λαϊκισμός τρέχει από τα μπατζάκια τους, τις περισσότερες φορές καθίσταται ολισθηρός και τελικά αυτοκαταστροφικός!

Προσέξτε: Πήγε στον «Εθνικό Κήρυκα» η Θεοδώρα Τζάκρη (που ψήφισε όλα τα μνημόνια αλλά τελικά προέκυψε … αντιμνημονιακή … βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ) κι ανέφερε: ««Εμείς είμαστε αυτοί που ζητήσαμε να ψηφίσουν όλοι οι Έλληνες της Διασποράς. Όχι μόνο θα δώσουμε τη μάχη των για την άρση των περιορισμών, αλλά θα τους καταργήσουμε αμέσως μόλις επιστρέψουμε στην διακυβέρνηση της χώρας. Είναι άδικοι. Υποτιμητικοί. Δεν έχω λόγια να τους χαρακτηρίσω».  Θέλησε να «χαϊδέψει» τους αποδήμους και δεν θυμόταν ότι το κόμμα της είχε αντιταχθεί στην ψήφο όλων των Ελλήνων της διασποράς!

Μόλις ο Βορίδης άκουσε τι είπε η  Θεοδώρα Τζάκρη, αναπληρωτής τομεάρχης με αρμοδιότητα τον απόδημο ελληνισμό, επιχείρησε να βελτιώσει τον νόμο προκειμένου να ψηφίζουν χωρίς αστερίσκους και προϋποθέσεις οι απόδημοι. Και να μην αγανακτεί η Τζάκρη κι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αμ δε! Ο ΣΥΡΙΖΑ είπε…. «όχι» σε ότι ζητούσε η τομεάρχης του!  Παρ’ ότι η Θεοδώρα Τζάκρη κατακεραύνωνε την κυβέρνηση και δήλωνε ότι θα αλλάξουν το νόμο μόλις γίνουν κυβέρνηση, τελικά… δεν! Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε.  

Η αλήθεια είναι ότι στην Αριστερά δεν έχουν πολλές ελπίδες να  ψηφίσει …θεία απ’ το Σικάγο τον Κουτσούμπα και το ΠΑΜΕ ή τον Τσίπρα και την αγάπη του στον Κουφοντίνα. Εξ ου και ζητούσαν κόφτες από την αρχή.

Τελικά, από την Κουμουνδούρου, μετά το αυτογκόλ έβγαλαν ανακοίνωση που λέει ότι δεν στηρίζουν τις αλλαγές του Βορίδη κι αυτό που είπε η Θεοδώρα Τζάκρη!!

Άρα, άλλα λέει η βουλευτής Τζάκρη που δεν ψηφίζει τον νόμο κι άλλα η τομεάρχης Τζάκρη με όσα είπε στον Εθνικό Κήρυκα»! Μύλος!

Ο νόμος τελικά δεν περνάει καθώς χρειάζεται 200 ψήφους. Με δεδομένη την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΜΕρα25, οι θετικές δεν ξεπερνούν τους 190. Το αποτέλεσμα είναι ότι ο λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ προσέφερε άλλη μια επικοινωνιακή νίκη στη Νέα Δημοκρατία, την ώρα που ξεγύμνωσε πάλι την υποκρισία του και δημιούργησε άλλη μια εστία δυσαρέσκειας για εκείνον.

Όσο για το ενδεχόμενο παραίτησης της Θεοδώρας Τζάκρη μετά το άδειασμα του κόμματός της, ούτε λόγος…

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου