Σάββατο 3 Απριλίου 2021

Η Έλενα, ο Ευκλείδης, η Ραλλία & το Facebook


Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Εδώ και λίγες ημέρες στην Αριστερά ασχολούνται  με την ιέρεια τους Έλενα Ακρίτα που αποκλείστηκε από το FB λόγω προσβλητικών χαρακτηρισμών που εκτόξευσε σε μια διαμάχη της με άλλον χρήστη.

Δεν θ’ ασχοληθούμε με την κυρία Ακρίτα αφού ούτε θεσμικός παράγων είναι, ούτε μας αφορούν οι απόψεις της, όσο προκλητικές κι αν είναι.   

Μα θ’ ασχοληθούμε με όλους εκείνους τους αυτόκλητους υπερασπιστές της που το μόνο που κατάφεραν είναι να δείξουν για μια ακόμη φορά τον

βαλκανικό επαρχιωτισμό τους και την άγνοια του παγκόσμιου γίγνεσθαι.

Προσέξτε: Μέσω διαδικτύου ξεκίνησαν να συγκεντρώνουν υπογραφές διαμαρτυρίας για να τις στείλουν στον…  Ζάρκερμπεργκ!!!  Λες κι είναι κανένας υπουργός του Βαλκανιστάν που θα τον απειλήσουν με ….κατάληψη των γραφείων του ή με καμιά πορεία…

Προσέξτε: Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για τον Πιερρακάκη, ζητώντας να μάθει ποιος ευθύνεται από την κυβέρνηση που το FB  λογόκρινε την Έλενα Ακρίτα!

Να χαρώ τον κοσμοπολιτισμό του Τσακαλώτου! Τα Σάσσεξ και τις Οξφόρδες! Καλά, δεν υπήρχε κάποιος δικός του, κάποιος που τον συμπαθεί για να τον ενημερώσει ότι καμιά κυβέρνηση στην υφήλιο μπορεί να παρέμβει με οιονδήποτε τρόπο; Ότι δεν μπορεί να λάβει μέτρα; Εκτός αν είναι δικτατορία τύπου Ερντογάν που έκλεισε τελείως το FB για κάποιο διάστημα.

Προσέξτε: Η Ραλλία Χρηστίδου, πρώην παίκτρια ριάλιτυ, αοιδός και νυν … «βουλεύτρια», το πήγε ακόμη πιο κάτω: Εξέπεμψε αγωνιστικό μήνυμα πάλης με υψωμένη την επαναστατημένη της γροθιά! Αφού κοντοστάθηκε από την σύγχυση ανάμεσα στα ΜΚΔ  (Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης) και στα ΜΜΕ, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι για τον αποκλεισμό της κυρίας Ακρίτα φταίνε τα ελληνικά ΜΜΕ! Και βροντοφώναξε:  «Να αγωνιστούμε ώστε αυτός ο αντιδραστικός κατήφορος που έχουν πάρει τα ΜΜΕ στη χώρα μας να σταματήσει»!

Το ότι αναφερόταν στο FB με τα σχεδόν 3 δις ανθρώπους - μέλη και το έκανε ελληνικό ΜΜΕ, προφανώς αποτελεί γεγονός ήσσονος σημασία… Το πρώτιστο είναι ο … αγώνας στην ημετέρα Βαλκανική της Αριστερής σαχλαμάρας.

Ο Ευκλείδης κυρίως μα και η αοιδός Ραλλία, σκέφτηκαν κι έπραξαν ως πολιτικάντηδες της δεκαετίας του ’60. Κουτοπόνηρα και στοχευμένα προς τα ψηφαλάκια τους…  Δεν μπορώ να φανταστώ πως δεν γνώριζαν ότι  τα ΜΚΔ είναι αυστηρά λογοκριμένα  και διέπονται από δικούς τους «ιερούς» κανόνες, που υπογράφει κι αποδέχεται ο χρήστης όταν εγγράφεται και δημιουργεί λογαριασμούς.

Επιπλέον, δεν είδα τον κοσμοπολίτη Ευκλείδη και την αοιδό Ραλλία να κάνουν ερωτήσεις στο κοινοβούλιο όταν το Twitter απέκλεισε κοτζάμ Τραμπ!

Ακούστε: Οι φιλελεύθερες δυνάμεις της Δύσης σε μεγάλο ποσοστό αντέδρασαν τότε. Μάλιστα η Ευρώπη την οποία μισούσε ο Τραμπ, ανέφερε με την επίσημη φωνή του Επιτρόπου Τιερί Μπριτόν ότι ο αποκλεισμός αποτελεί την  «11η Σεπτεμβρίου των κοινωνικών δικτύων». Μαζί του συντάχθηκαν οι πάντες, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ακόμη κι ο Μελανσόν με τη Λεπέν στη Γαλλία! Εδώ στη χώρα που η Αριστερά ζει σε ένα δικό της φαντασιακό κόσμο, δεν ακούστηκε τσιμουδιά. Αντιθέτως υπήρχαν σχόλια διάχυτης ευχαρίστησης που αποκλείστηκε ο γελοίος Τραμπ!

Για να τελειώνουμε λοιπόν. Το FB και όλα τα ΜΚΔ διέπονται από κανόνες που υπογράφουμε με τη συμμετοχή μας. Ναι, αρκετοί είναι βαθύτατα συντηρητικοί κανόνες και κάποιοι άκρως ολοκληρωτικοί. Μα αν θέλεις συμμετέχεις. Δεν υποχρεώνει κανείς κανέναν.

Όσο για το αν είναι πρόβλημα πια η παγκόσμια ισχύς των ΜΚΔ; Σαφώς και είναι και φάνηκε περίτρανα τόσο στις προπερασμένες αμερικανικές εκλογές με τη ρωσική παρέμβαση αλλά και στη χώρα μας το 2015. Χώρια που μέσω ΜΚΔ διαμόρφωσε ο λαϊκισμός την κοινή γνώμη στη Βρετανία, με αποτέλεσμα να βρεθεί εκτός ΕΕ.

Το πρόβλημα προς το παρόν δεν έχει λύση και θα αντιμετωπιστεί ΜΟΝΟ με ισχυρή και αποτελεσματική παρέμβαση Οργανισμών και συνασπισμών, όπως η ΕΕ και οι ΗΠΑ.

Όσο για τα καθ’ ημάς; Ε, γελάμε με την … επανάσταση του κοσμοπολίτη Γιουκλίντ,  της αοιδού κι εκείνων που μαζεύουν υπογραφές για τον Ζάρκερμπεργκ…

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου