Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Ποδηγέτησαν τους θεσμούς


Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Άκουγα προχθές στη Βουλή τον Αλέξη Τσίπρα να λέει ότι ουδείς από τους δυο υπουργούς του που εμπλέκονται  στην υπόθεση Novartis και στην υπόθεση «ΣΥΡΙΖΑ TV» κατηγορείται για κατάχρηση αξιώματος με σκοπό τον προσωπικό πλουτισμό. Εξ ου και υπαινίσσονται ότι «εμείς δεν κάναμε κάτι κακό, δεν κλέψαμε, δεν καταχραστήκαμε».

Ναι, έχει δίκιο. Ούτε ο Παπαγγελόπουλος ούτε ο Παππάς κατηγορούνται για χρήματα που μπήκαν σε προσωπικούς τους λογαριασμούς.

Μα αυτό τι σημαίνει; Ότι μπορούσαν να

χρησιμοποιούν την εξουσία τους για να ελέγχουν ή να παρεμβαίνουν στη Δικαιοσύνη ή να χειραγωγούν; Με άλλοθι το δικό τους ηθικό πλεονέκτημα και την ατέρμονη ηθικολογία;

Οι δυο υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ ελέγχονται επειδή επιχείρησαν να ποδηγετήσουν τους θεσμούς. Κι αυτό το γεγονός είναι προϊόν κεντρικού πολιτικού σχεδιασμού. Κι αυτό είναι πιο επικίνδυνο και σατανικό από ένα πιθανό λαμόγιο που έβαλε το χέρι στο μέλι!

Ο σφετερισμός αρμοδιοτήτων που παρέχει απλόχερα το Σύνταγμα της φιλελεύθερης δημοκρατίας αποτελεί ποινικό και κυρίως ηθικό αδίκημα. Ο Παπαγγελόπουλος κατηγορείται ότι κατασκεύασε ποινικές κατηγορίες εις βάρος πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Παππάς ελέγχεται για παροχέτευση «μαύρου χρήματος» με σκοπό τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης προς όφελος του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα τα άλλα λοιπόν, αποτελούν μια λαϊκίστικη επιχείρηση αποπροσανατολισμού  με την απλοϊκή εξήγηση…. «εμείς δεν κλέψαμε»…

Αυτή η τακτική δεν είναι τίποτα άλλο από την επιχείρηση του ΣΥΡΙΖΑ να πολώσει και να διχάσει την κοινή γνώμη. Εξ ου κι  εμπροσθοφυλακή τοποθετήθηκε ο πολύς Πολάκης, το  alter ego του Αλέξη Τσίπρα. Με στόχο αφενός να συσπειρώσει όσους αρέσκονται σε «πολάκειο» λόγο και απλοϊκά επιχειρήματα κι αφετέρου τη δημιουργία «νεογανακατισμένων» σαν εκείνους που έδωσαν εξουσία το 2015.

Τους διαφεύγει όμως ότι ουδείς θ’ αγανακτήσει αν παραπεμφθεί ο Παπαγγελόπουλος ή ο Νίκος Παππάς, ο ταξιδευτής στη χώρα του Μααδούρο με τον δικηγόρο των off shore αλλά και φίλος του Πετσίτη. 

Τους διαφεύγει ότι έτσι, το μόνο που καταφέρνουν είναι να ανακυκλώνονται σε βάρδιες για τις διαδηλώσεις… Άλλος το πρωί κι άλλος το απόγευμα… Ενίοτε κι όλοι μαζί, όπως στη Νέα Σμύρνη…

Άλλωστε είναι δύσκολη η εξίσωση της σοβαρότητας και κατά πως φαίνεται όταν διδασκόταν, οι περισσότεροι από την Κουμουνδούρου διαδήλωναν για τα δικαιώματα του κορμοράνου στον Βοτανικό…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου