Σάββατο 16 Απριλίου 2022

Καληνύχτα Κώστα, καλημέρα Γιώργο ή φύγε εσύ, έλα εσύ


 Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

 Λένε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν διαθέτει στο πρόσωπα αιμοφόρα αγγεία, εξ ου και δεν κοκκινίζει όταν λέει απροκάλυπτα ψέματα, όταν διαστρεβλώνει την πραγματικότητα ή όταν ζητά τον λόγο για πολιτικές που ο ίδιος έχει ψηφίσει αλλά … δεν το θυμάται! Όπως, ας πούμε, την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ…

Για πολλά χρόνια, από τότε που στις πλατείες είχε στενές επαφές με την ψεκασμένη σοσιαλιστική κι εξουσιομανή Δεξιά/Δεξιά, άφηνε στο απυρόβλητο των Κώστα Καραμανλή και τις ευθύνες των κυβερνήσεών του για την χρεοκοπία. Μάλιστα, πρόσωπα του στενού του περιβάλλοντος τα περιέβαλλε

με τεράστια εμπιστοσύνη και τους προσέφερε ανώτατες κι υψηλές θέσεις. Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Προκόπης Παυλόπουλος, υπουργός στη Δικαιοσύνη ο έμπιστος του Καραμανλή στην ΕΥΠ Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Τσίπρας κι ο ΣΥΡΙΖΑ είχαν ταυτιστεί απολύτως για πολλά χρόνια με το επιχείρημα ότι η ΕΛΣΤΑΤ κι ο πρόεδρός της  Ανδρέας Γεωργίου είχαν διογκώσει το έλλειμμα τεχνητά κι οδηγήθηκε η χώρα στο ΔΝΤ και στα μνημόνια. Χώρια που ακόμη και διάφοροι –βουλευτές ή άλλοι- που στήριζαν τον ΣΥΡΙΖΑ, μιλούσαν ….ως καραμανλικοί, όπως η …υπουργός Παπακώστα! Ας μη μιλήσουμε δε για γραφικές πολιτικές περιπτώσεις ως τον Αντώναρο, που ήταν όμως εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ στην κυβέρνηση Καραμανλή.

Για να λέμε λοιπόν τα πράγματα με το όνομά τους, ο Τσίπρας κι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έβαλαν ΠΟΤΕ στο λεξιλόγιό τους τη λέξη/όνομα Καραμανλής. ΠΟΤΕ! Ποτέ δεν τον κατηγόρησαν για το παραμικρό. Η ιστορία της χρεοκοπίας, κατά Τσίπρα, άρχιζε από την ημέρα που ο Γιώργος Παπανδρέου πήγε στο Καστελόριζο. Πριν δεν υπήρχε τίποτα. Ή μάλλον υπήρχε η περίοδος του Ανδρέα Παπανδρέου και οι ύμνοι με φωνή… Ανδρέα Παπανδρέου που θα ζήλευε κι ο Χάρρυ Κλυνν, υπήρχε η περίοδος του… σατανικού εκσυγχρονισμού του Σημίτη, υπήρχε κι η περίοδος του Γιώργου Παπανδρέου της χρεοκοπίας και των μνημονίων…. Για τα ενδιάμεσα σιωπή.

Ο Τσίπρας  έλεγε συνεχώς για το …χάος που παρέλαβε από τον Γιώργο Παπανδρέου, για … Νενέκους, για …γερμανοτσολιάδες, με τις κρεμάλες στημένες έξω από τη Βουλή. Ήταν τόση δε η απέχθειά του προς τον Γιώργο Παπανδρέου, ώστε είχε χαρακτηρίσει τον Γάλλο πρόεδρο Ολάντ…. Ολανδρέου!

Αφού λοιπόν για πολλά χρόνια –και παρά τις κατά καιρούς διαρροές του Κώστα Καραμανλή περί αστείων σεναρίων- ο Τσίπρας θεωρούσε ότι του είναι χρήσιμη η συμπόρευση με «καραμανλικές» δυνάμεις, πραγματικές ή φανταστικές, έφτασε ο καιρός που δεν τις χρειάζεται πια. Κι όπως δεν κοκκινίζει για τίποτα, θεώρησε πολύ φυσιολογικό να τις απαρνηθεί. Και ν’ αγκαλιάσει εκείνους που ο ίδιος έβριζε με το όλον του ΣΥΡΙΖΑ.

Πήρε λοιπόν τα χωριά, τις κωμοπόλεις και τις πόλεις και μόνο που δεν έστειλε στο ειδικό δικαστήριο τον Κώστα Καραμανλή  για την περίοδο που ξαφνικά ανακάλυψε, την πριν του Γιώργου Παπανδρέου. Ηράκλειο (κάστρο Παπανδρέου και Ανδρουλάκη), Δελφοί, Πάτρα.

Στους Δελφούς άφησε ενεούς όσοι άκουγαν τι έλεγε:  «Η κυβέρνηση Καραμανλή παρέδωσε στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, του Γιώργου Παπανδρέου, ένα έλλειμμα πρωτόγνωρο και μάλιστα αρχικά το εκτιμούσαν πολύ μικρότερο από ό,τι τελικά ήταν».

Μπαμ ηκούσθη στον αέρα! Φύγε εσύ , έλα εσύ! Καληνύχτα Κώστα, καλημέρα Γιώργο! Πριν προλάβουμε να συνέλθουμε από την έκπληξη πήγε στην Πάτρα (πατρίδα Παπανδρέου) κι εκστόμισε το κλασικό του Γιώργου Παπανδρέου:  «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε»! Βεβαίως ο Γιώργος Παπανδρέου το είπε αλλά δεν το έκανε πράξη, μα αυτό είναι ήσσονος σημασίας για τον Τσίπρα. Το σημαντικό είναι η προσέγγιση Παπανδρέου που τώρα του είναι χρήσιμος προκειμένου να πιεστεί ο Ανδρουλάκης και να τον κάνει πάλι πρωθυπουργό!

Σήμερα λοιπόν, κατά Τσίπρα, για τα μνημόνια δεν φταίει ο Παπανδρέου αλλά ο Καραμανλής κι οι Σαμαράς –Βενιζέλος!  Μιλάμε για την επιτομή του καιροσκοπισμού!

Ποιος Ιωάννης Μελισσανίδης; Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο πραγματικός Ολυμπιονίκης στην κυβίστηση… Κι αν αύριο θεωρήσει ότι μπορεί να του είναι χρήσιμος ο Βελόπουλος, μπορεί και να πουλάνε μαζί τις επιστολές Του Χριστού.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου