Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

Σήμερα καθαρίζει η ήρα από το στάρι


 Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Τα εκατοντάδες πτώματα στη Μπούχα, η οσμή του αίματος και της καμένης σάρκας σε όλη την Ουκρανία, αποτελούν την απόδειξη του φρικτού και βάναυσου προσώπου του ολοκληρωτισμού. Εφιαλτικά ζόμπι έσφαξαν και πέταξαν στους δρόμους αμάχους, γυναίκες, παιδιά, στην προσπάθειά τους να επιβάλλουν τις θελήσεις τους για μια κοινωνία χωρίς νόμους κι αρχές.

Ρώσοι δολοφόνοι! Κι όποιος έχει αντίρρηση και ψιθυρίζει «να τελειώσει ο πόλεμος», έτσι γενικά κι αόριστα, το ξαναλέμε: Ρώσοι δολοφόνοι. Ρώσοι δολοφόνοι.

Ρώσοι δολοφόνοι. Κι ας διαφωνούν οι ημέτεροι

συνένοχοι των μακελάρηδων. Κι ας μας απειλεί η καλτσοδέτα του Λαβρόφ, Ζαχάροβα…

Σκέφτομαι ότι σήμερα στην ελληνική βουλή θα εμφανιστεί και θα μιλήσει ο Ζελένσκι. Αυτός που κάποτε οι συμπατριώτες του θα χαρακτηρίσουν ήρωα, Κολοκοτρώνη της πατρίδας του. Σκέφτομαι κι ότι θα υπάρξουν ελληνικά κόμματα που κατά τα άλλα «παλεύουν» για δημοκρατία και ελευθερία, που θα είναι απόντα! Ίσως να προτιμούσαν να μιλήσει ο φονιάς Πούτιν…  

Δεν θα είναι ο Βελόπουλος. Θα πει κάποιος αυτό, δηλαδή τι κάνει η φοράδα στ’ αλώνι, μα δεν είναι ακριβώς έτσι. Δικαίωμα του πωλητού των επιστολών του Χριστού να κάνει ότι θέλει και να κοροϊδεύει όσους τις αγοράζουν με το υστέρημά τους. Μα δεν μπορεί να κοροϊδεύει τους πάντες ισχυριζόμενος ότι δεν θα είναι στη Βουλή επειδή ο Ζελένσκι δεν θ’ απαντήσει στις… ερωτήσεις του! Λες κι είναι κοινοβουλευτικός έλεγχος. Ούτε μπορεί να λέει αστειότητες του είδους ότι η αμυνόμενη Ουκρανία είναι λιγότερο ορθόδοξη από την επιτιθέμενη ομόδοξη Ρωσία.

Ο Βαρουφάκης, δεν θα παραστεί στην ομιλία Ζελένσκι (μόνο ένας βουλευτής του θα είναι παρών) επειδή, λέει, ο Ουκρανός πρόεδρος δεν θα μπορεί να παρακολουθήσει τη δική του αντιφώνηση!!! Λες κι ο Ζελένσκι, εν μέσω βομβαρδισμών της χώρας του και του αίματος που ρέει, πρέπει να ακούει τον Γιάνη να του λέει για το πώς κλείνουν τις τράπεζες ή για τη… δημιουργική ασάφεια.

Κι αν ο Βελόπουλος με τον Βαρουφάκη αποτελούν γραφικές περιπτώσεις του πολιτικού μας συστήματος που πάσχουν κι από ανίατη κρίση μεγαλοπρέπειας,  τι να πει κάποιος για το απολιθωμένο ΚΚΕ; Δεν θα είναι, λέει, στη Βουλή επειδή ο Ζελένσκι είναι κήρυκας ναζιστικής προπαγάνδας αλλά κι επειδή διώκει τους κομμουνιστές!  Όμως οι ναζιστές στην Ουκρανία δεν υπερβαίνουν το 2% . Οι δε κομμουνιστές, αποδείχτηκαν πεμπτοφαλλαγίτες του Πούτιν και έδρασαν υπέρ της προσάρτησης της Κριμαίας, ενώ σήμερα ζητούν την ανεξαρτησία του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ.  Χώρια που σχεδόν όλες οι χώρες που ήταν υπόδουλες στον ανελεύθερο κομμουνισμό, κατάργησαν τα κομμουνιστικά κόμματα μόλις απέκτησαν ελευθερία και ανεξαρτησία.

Σε μια χώρα που δεν θα ήταν ανεκτός και προσοδοφόρος ο λαϊκισμός και δεν θα ευδοκιμούσαν η πολιτική ανοησία και το λούμπεν, αυτά τα τρία κόμματα θα αποτελούσαν παραδείγματα προς αποφυγήν ή ιστορίες επιστημονικής φαντασίας. Εδώ απλώς αποτελούν καλές μπίζνες στον στειρωμένο βιότοπο απόρριψης κάθε τι που προέρχεται από τη Δύση. Ασχέτως αν μερικοί εξ αυτών έχουν τα χρήματά τους σε τράπεζες της Δύσης… Μιλάμε για αμοραλισμό.

Αν μπορούσαν, την ίδια τακτική θ’ ακολουθούσαν κι οι περισσότεροι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Μόλις χθες ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά μάλωσε την κυβέρνηση για την απέλαση 12 Ρώσων διπλωματών! Ενώ άλλοι διοργάνωσαν συναυλία υπέρ της ειρήνης και τα συνθήματα που δονούσαν την ατμόσφαιρα ήταν… φονιάδες των λαών Αμερικάνοι.

Α, να πούμε και για την εκκλησία. Σχεδόν άκρα του τάφου σιωπή για το έγκλημα Πούτιν. 

Στην ουσία, σήμερα στη Βουλή θα ξεχωρίσει σε μεγάλο βαθμό η ήρα από το στάρι. Όχι ότι δεν το ξέραμε, απλώς θα το επαληθεύσουμε. Για όλους εκείνους τους νεκροζώντανους του 21ου αιώνα, που απλώς περιμένουν κάποιον να κλείσει το πολιτικό τους φέρετρο.

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου