Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022

Τα γεμιστά που αποδομούν λίστες…


 Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

 Δεν υπάρχει αμφιβολία πια, ειδικά όσο ξεδιπλώνονται τα δεδομένα που υπάρχουν για τις …παρακολουθήσεις με τις οποίες κάποιοι δηλητηριάζουν την ζωή του τόπου, ότι ήταν άλλη μια  «επιχείρηση» εκτόξευσης λάσπης, που τέθηκε σε εφαρμογή, κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ.  Όχι μάλιστα όπου νάναι, αλλά μόνο στον Μητσοτάκη. Άλλωστε σύσσωμη η Κουμουνδούρου αλλά και πολλοί άλλοι, ενίοτε περιστασιακοί φίλοι της, αγαπάνε να μισούν τον Μητσοτάκη.

Λάσπη, λάσπη, λάσπη. Την πετάνε κάποιοι και ο Αλέξης Τσίπρας λες κι είναι

συνεννοημένος μαζί τους  την υιοθετεί.  Γίνεται συστηματικά αυτό εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Τρανταχτό παράδειγμα οι λίστες των υποκλοπών που δημοσιεύθηκαν σε δόσεις σε μια εφημερίδα προσκείμενη στην αξιωματική αντιπολίτευση, που είχε πρωτοστατήσει στην σκευωρία της υπόθεσης Novartis, με τα κρεμασμένα στα μανταλάκια πολιτικά πρόσωπα. Για να πάμε σε εκλογές με κατηγορούμενο τον πρωθυπουργό…. Μόλις δημοσιεύθηκαν αυτές οι λίστες, κάτι σαν κατάλογος σουβλατζίδικου ήταν, ο Αλέξης Τσίπρας εγκάλεσε τον Μητσοτάκη, ουκ ολίγοι καθηγητές ΑΕΙ ζήτησαν την παραίτηση του κι άλλοι προφήτευαν ότι είναι ζήτημα χρόνου η πτώση του. Κι όχι μόνο αυτό αλλά κι η αντικατάστασή του από τον Νίκο Δένδια ή την… «ελληνίδα Θάτσερ, προερχόμενη από ισχυρή επιχειρηματική οικογένεια», όπως έγραψε η Αυγή. Βοούσε ο τόπος. Μετά μπήκαν στο παιγνίδι κι οικονομικοί ολιγάρχες και άνθρωποί τους. Κι απέραντη φημολογία…

Ώσπου ο συνήγορος της εφημερίδας παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να τεκμηριώνουν τις καταγγελίες για τους υπευθύνους των υποκλοπών και τις λίστες. Όπως είπε «υπάρχει αδυναμία κτήσης ή ανάκτησης αποδεικτικών στοιχείων για τις υποκλοπές του pretador».

Γελά και το παρδαλό κατσίκι.

Έχει κι άλλο. Όταν ο συνήγορος, γνωστός από το σκάνδαλο Κοσκωτά, ρωτήθηκε πώς αποδεικνύεται ευθύνη του Μητσοτάκη, απάντησε ….  με «προστατευόμενους μάρτυρες»! Δηλαδή, μια από τα ίδια, με κατευθυνόμενους κουκουλοφόρους.

Μετά την ηχηρή κατάρρευση των λιστών, εμφανίστηκε η Θεανώ Φωτίου, που η μέγιστη πολιτική προσφορά της στην κοινωνία ήταν η συνταγή για τα γεμιστά. Αναφερόμενη στο  ταμείο Ανάκαμψης  είπε σε μια τεράστια κρίση ειλικρίνειας : «Γι’ αυτό το Ταμείο γίνονται όσα παρακολουθούμε αυτές τις ημέρες από επιχειρηματίες που προφανώς δεν έμειναν ευχαριστημένοι. Το θέμα των υποκλοπών συνδέεται ευθέως με τα 72 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ»!!

Κι όταν κατάλαβε τι δώρο προσέφερε  στον Μητσοτάκη και πόσο συντελεί στην κατάρρευση της νέας επιχειρούμενης σκευωρίας, είπε το κλασικό περί παρερμηνείας των λόγων της.

Ειλικρινά δεν γνωρίζω αν της έστειλαν λουλούδια από το Μέγαρο Μαξίμου. Ούτε στον Μαντζουράνη.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου