Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022

Η διγλωσσία κι οι ανακολουθίες του Αλ. Τσίπρα


 

Γράφει  ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Κάποιοι στην Κουμουνδούρου αδυνατούν να κατανοήσουν ότι η διγλωσσία και οι ανακολουθίες του Αλέξη Τσίπρα αποτελούν έναν απολύτως σημαντικό λόγο που

είναι απαξιωμένος στην πλειοψηφία των πολιτών και καθηλωμένος δημοσκοπικά.

Ψέματα, λαϊκισμός, κουτσαβακισμός και άγνοια σε

βασικά ζητήματα της ζωής τον ακολουθούν και τον χαρακτηρίζουν.

Όμως, δεν είναι πια κάποιος που μπορεί να λέει άφοβα ψέματα και μετά να περιμένει να μη τα θυμάται κανένας. Έχει δοκιμαστεί, έχει κυβερνήσει. Ούτε μπορεί  να επιζητά συνεχή αναταραχή για να επιβιώνει ο ίδιος κι η Αριστερά, όπως ανέφερε η κυρία Αχτσιόγλου σε μια κρίση ειλικρίνειας.

Μα φαίνεται, ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει πρόβλημα να λέει σήμερα διαφορετικά πράγματα απ’ όσα έλεγε χθες.

Προσέξτε: Κατακεραυνώνει σήμερα τον Μητσοτάκη για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη με νόμιμη διαδικασία, μα αλλάζει κουβέντα όταν του λένε για τις παρακολουθήσεις Πιτσιόρλα, Λαφαζάνη κ.α.

Προσέξτε: Χαλάει τον κόσμο για παράνομα συστήματα παρακολούθησης και βαλιτσάκια που υπάρχουν στα χέρια ιδιωτών ή εταιρειών και επιρρίπτει ευθύνη στον πρωθυπουργό, όμως δεν βγάζει άχνα από την αποκάλυψη ότι ο υπουργός του Τόσκας προέβη σε απ’ ευθείας ανάθεση έργου, αξίας 1,4 εκ. ευρώ  σε εταιρεία που ελέγχεται σήμερα για υπόθεση  ύποπτου λογισμικού και ιδιωτικών υποκλοπών. Η οποία υπήρχε κι επί των ημερών του. Μάλιστα, μετά την απ’ ευθείας ανάθεση προσέλαβε ως υπάλληλό της, το υιό Τόσκα!

Νομίζει ο Αλέξης Τσίπρας ότι δεν καταλαβαίνει ο κόσμος την υποκρισία;

Πάμε παρακάτω. Σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη στο STAR, ζήτησε τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα.

Δηλαδή, το εντελώς αντίθετο από αυτό που είχε πει  στη Βουλή ως πρωθυπουργός, στις 17 Μαρτίου 2017. Όπου ισχυρίστηκε ότι δεν μειώνει τον ΦΠΑ επειδή η μείωση δεν θα φτάσει στον καταναλωτή από τις αλυσίδες των σουπερμάρκετ.  Κι αφού δεν θα έφτανε το 2017, για να φτάσει τώρα, όπως ζητά;

Προφανώς θεωρεί ότι όλοι πάσχουμε από απώλεια μνήμης. Ή ότι οι ανακολουθίες, τα πριν και τα μετά, δεν αποτυπώνονται στο συλλογικό υποσυνείδητο.

Ξέρετε κάτι; Είναι πρωτοφανής η άνεση με την οποία ο Αλέξης Τσίπρας  λέει ψέματα, διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και σήμερα λέει διαφορετικά πράγματα απ’ ότι στο παρελθόν.

Κι αυτό δεν μπορεί παρά ν’ αποτελεί υπερόπλο του Μητσοτάκη. Κι επειδή δεν αρκεί η «ομάδα αλήθειας » από τη ΝΔ να τα αναδεικνύει, ας αναζητήσουν τρόπους να δείχνουν ότι ο λαϊκισμός, η ανακολουθία και τα ψέματά του, δεν έχουν όρια και φραγμούς…

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου