Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023

Η ηχηρή σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ για φακέλους και τσάντες με μετρητά…


 Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Πριν από πέντε περίπου χρόνια, ένας κουκουλοφόρος μάρτυρας κατέθεσε ότι ο Αντώνης Σαμαράς, πρωθυπουργός ων, πήρε χρήματα από τη Novartis και μάλιστα μέσα σε τροχήλατες βαλίτσες που του πήγαν κάποιοι στο μέγαρο Μαξίμου. Αυτή η γελοία, ψεύτικη κι υποβολιμαία κατάθεση θεωρήθηκε επαρκές στοιχείο για να καθίσουν έναν πρωθυπουργό στο εδώλιο του κατηγορουμένου.  Υπό τις ιαχές κι αλαλαγμούς της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και τα πύρινα πρωτοσέλιδα

φιλικών τους ΜΜΕ.  Και να του ζητούν –και σε άλλους εννέα πολιτικούς στους οποίους έκαναν το ίδιο- ν’ αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας….

Σήμερα, πριν λίγες ημέρες, μια μάρτυρας  με ονοματεπώνυμο κι όχι κωδική ονομασία και  χωρίς κουκούλα, ανέφερε στο ειδικό δικαστήριο, ότι χρήματα μέσα σε φακέλους και τσάντες έφευγαν από το γραφείο του επιχειρηματία Καλογρίτσα για τον ΣΥΡΙΖΑ!!!!

Σήμερα οι αλαλαγμοί έγιναν σιωπή. Κουβέντα ο Αλέξης Τσίπρας που βγάζει ανακοινώσεις ακόμη και για …την εκάστοτε κακοκαιρία. Κουβέντα κι όλοι οι άλλοι. Μόνο ο Νίκος Παππάς είπε ότι θα κάνει μήνυση στην καταγγέλλουσα. Μόνο που εκείνη δεν είπε το όνομα Παππάς! Γραφεία ΣΥΡΙΖΑ, είπε…

Ξέρετε κάτι; Αυτή η ιστορία με την επιχείρηση της δημιουργίας από τον ΣΥΡΙΖΑ ενός αποκλειστικά ελεγχόμενου από τον ίδιο  τηλεοπτικού δικτύου και γενικά κατευθυνόμενου πεδίου και πλαισίου ΜΜΕ, δεν ήταν μόνο ανήθικη πολιτική πράξη, ήταν σκοτεινή. Κι εμείς οφείλουμε να μάθουμε γρήγορα και δη πριν τις εκλογές, τι συνέβη με το χρήμα που πήγαινε με «φακέλους και τσάντες σε μετρητά» από το γραφείο Καλογρίτσα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.  Πολύ περισσότερο αφού ο ίδιος ο Καλογρίτσας  -επίσης κατηγορούμενος στο ειδικό δικαστήριο- δηλώνει «ας κάνουν όσες μηνύσεις θέλουν για να ακουστούν και αυτά που δεν έχουν ακουστεί» και καταδεικνύει έτσι ότι επιβεβαιώνει όσα κατέθεσε η γραμματέας του.

Όχι τίποτα άλλο, αλλά συνεχώς μιλάνε για το …Αριστερό ηθικό πλεονέκτημα που οι ίδιοι έχουν κουρελιάσει. Έχουν να πούνε κάτι από την Κουμουνδούρου; Εκείνοι δεν παρουσιάστηκαν στην κοινωνία άσπιλοι κι αμόλυντοι για ν’ απαλλάξουν τη χώρα από τη διαφθορά; Και πόσο πειστικό είναι το επιχείρημα που ψελλίζουν , ότι δηλαδή ο Καλογρίτσας έχει κάνει συναλλαγή με την κυβέρνηση για να του… «κουρέψουν» τα χρέη;

Δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα είχε ήδη συμβεί αν ένας μάρτυρας  με ονοματεπώνυμο και χωρίς κουκούλα, κατέθετε ότι έφευγαν βαλίτσες για τα γραφεία της ΝΔ ή του ΠαΣοΚ…. Κόλαση!

Ο ΣΥΡΙΖΑ που εμφανίζεται συνεχώς ως ο …Ζορό του πολιτικού μας συστήματος, οφείλει να ξεκαθαρίσει αμέσως την υπόθεση. Όχι φυσικά ισχυριζόμενος ότι αυτά είναι…. κατασκευάσματα ή …πολιτική η δίωξη εκείνων που είναι κατηγορούμενοι στο ειδικό δικαστήριο. Να το πράξει πειστικά. Αληθινά.

Ας μηνύσουν τον Καλογρίτσα για να μάθουμε επακριβώς πολλά πράγματα.  Ας ζητήσουν εδώ και τώρα επίσπευση των ερευνών της Δικαιοσύνης. Είναι άδικο εκείνοι που θ’ άλλαζαν την Ελλάδα να κατηγορούνται ότι βρέθηκε μια γίδα στην πλάτη τους. Έτσι δεν είναι;

Να δείτε, που η υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών και του ελεγχόμενου διαγωνισμού, μπορεί να αποβεί αχίλλειος πτέρνα του ΣΥΡΙΖΑ. Όχι μόνο για όσα είπε στη μαρτυρία της η γραμματέας του Καλογρίτσα για φακέλους και τσάντες με μετρητά, αλλά και για αντιθεσμικές κινήσεις. Ας μη ξεχνάμε επιπλέον, ότι ο άνθρωπος που δήλωνε ότι δεν θα επιτρέψει να γίνει πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης , είχε δηλώσει ότι συμμετείχε στον διαγωνισμό …ως λαγός!

Πάντως, όχι του Μητσοτάκη…

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου