Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Έδωσαν τα πάντα στον Ζάεφ και τους (μας) δουλεύει!!!



Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ έδωσαν τα πάντα στον Ζάεφ και στα Σκόπια.
Το ξέρουμε όλοι πια. Ακόμη και μέσα στο υπουργικό συμβούλιο ακούστηκαν φράσεις (προφανώς,ακόμη δεν έχει πάρει χαμπάρι η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη για να διερευνήσει την υπόθεση) περί χρημάτων που έδωσε ο Σόρος για να κατευθυνθούν προς την επίτευξη του κυβερνητικού στόχου!
Έδωσαν τα πάντα. Ανακάλυψαν …. Μακεδονικό έθνος! Ανακάλυψαν
… Μακεδονική γλώσσα! Έκαναν τις ελληνικές Μακεδονικές επιχειρήσεις να τρέχουν και να μη φτάνουν για να προστατέψουν τα brand name τους! Δίχασαν την ελληνική κοινωνία κατά πάγια τακτικά της Αριστεράς!
Κι όμως, ο Ζάεφ τους δουλεύει! Μας δουλεύει όλους ως λαό!
Οι τροπολογίες που πρότεινε προς έκκριση στο Σκοπιανό κοινοβούλιο για την αλλαγή του Συντάγματος της χώρας του, δημιουργούν μείζον ζήτημα για την ολοκλήρωσης κι εφαρμογής της συμφωνίας των Πρεσπών.
Ο Ζάεφ, δεν αλλάζει το άρθρο 36 του Σκοπιανού Συντάγματος. Δηλαδή την κορωνίδα του Σκοπιανού αλυτρωτισμού. Που αναφέρει για τη «Μακεδονική ταυτότητα» αλλά και τους… «Μακεδονικούς»… απελευθερωτικούς αγώνες !!! Στο ίδιο άρθρο γίνεται αναφορά σε όσους… εκπατρίστηκαν και φυλακίστηκαν για τη… Μακεδονική τους ταυτότητα!
Δηλαδή, δεν αλλάζει το παραμικρό αναφορικά με τον …. Αλυτρωτισμό των… Μακεδόνων του… Αιγαίου!!!
Ιδού ακριβής μετάφραση του άρθρου 36, ιδού κι η τροπολογία που έφερε ο Ζάεφ:
Άρθρο 36
«Η Δημοκρατία εγγυάται ιδιαίτερα δικαιώματα κοινωνικής ασφάλισης σε βετεράνους του αντιφασιστικού πολέμου και όλων των Μακεδονικών απελευθερωτικών πολέμων σε ανάπηρους πολέμου, σε όσους έχουν απελαθεί και φυλακιστεί για τις ιδέες της ξεχωριστής ταυτότητας του Μακεδονικού Λαού και του Μακεδονικού κράτους…».
Τροπολογία Ζάεφ:
Η τροπολογία αναφέρει ότι: «Η Δημοκρατία προστατεύει και εγγυάται την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά του Μακεδονικού Λαού
Η Δημοκρατία φροντίζει τα μέλη του Μακεδονικού λαού που ζει στο εξωτερικό...».
 
Δηλαδή, στο συγκεκριμένο άρθρο δεν υπάρχει πουθενά αναφορά στη νέα ονομασία του κράτους (π.χ Βορειομακεδονικού Λαού ή Λαού της Βόρειας Μακεδονίας) και χρησιμοποιείται όρος που παραπέμπει σε… Μακεδονικό έθνος!
Τι κάνει ο Ζάεφ;  Δουλεύει την πρόθυμη ελληνική κυβέρνηση κι όλους εμάς. Αλλάζει μεν την συνταγματική ονομασία, αλλά αφήνει άθικτες (και μάλιστα ανανεωμένες μέσω των τροπολογιών που κατέθεσε) έννοιες του… Μακεδονισμού! Δηλαδή, … Μακεδονική ταυτότητα, … Μακεδονικός πολιτισμός, … Μακεδονική ιστορία!!!
Δούλεμα κανονικό: Αλλάζει το Συνταγματικό όνομα της χώρα του σε άλλα άρθρα του Συντάγματος, αλλά σε αυτό (άρθρο 36) που αφορά ουσία κι αλυτρωτισμό απλώς κάνει μια τροπολογία που ενισχύει αυτά τα χαρακτηριστικά. Χώρια που φτιάχνει ένα Σύνταγμα που σε άλλα άρθρα αναφέρει τη "Βόρεια Μακεδονία" και στο συγκεκριμένο ... σκέτο ... Μακεδονία.
Σε όλα αυτά η ελληνική κυβέρνηση δεν αντέδρασε…
Ο δε Ζάεφ τα εμφάνισε ως αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με την Ελλάδα για τη Συμφωνία των Πρεσπών!
Κατά τα άλλα, όσοι εξέφρασαν κι εκφράζουν αντίθεση στην επαίσχυντη αυτή συμφωνία ήταν κι είναι… ακροδεξιοί που δεν βλέπουν το καλό της πατρίδας…
Ξαναλέμε, ότι όλα αυτά, δημιουργούν μείζον ζήτημα για την ολοκλήρωσης κι εφαρμογής της συμφωνίας των Πρεσπών.
Θ’ αντιδράσει κάποιος; Ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών; Ο πολύς συγκυβερνήτης; Ούτε τώρα θα πει κάτι επί της ουσίας για τα τετελεσμένα που δημιουργούνται;  Πλην, φυσικά  της πολυφορεμένης και χωρίς περιεχόμενο θέσης του ότι… «αν έρθει η συμφωνία στην Ελληνική Βουλή δεν θα την ψηφίσουμε»…




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου