Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019

Η ψεκασμένη «καραμανλική» Δεξιά κι η Τουλουπάκη…


Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος


Τα μάθατε;
Αν όχι θα σας τα πούμε για να κάνετε καινούργιο συκώτι, κατά πως λέει ο λαός μας.
Ακούστε:
 Ευάγγελος Αντώναρος, Χρήστος Ζώης, Σάββας Τσιτουρίδης, Χρήστος Μαρκογιαννάκης και Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, συνευρέθηκαν, κι όπως αναφέρει η είδηση που ανακοίνωσε με δόξες και τιμές το κυβερνητικό ΑΠΕ, συζήτησαν εκτενώς κι εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την πορεία της χώρας και της αξιωματικής αντιπολίτευσης!!!
Όλοι τους τέκνα του
βαθύτατου κρατισμού που εκφράζει εντός κι εκτός Νέας Δημοκρατίας η Λαϊκή Δεξιά. Όλοι τους επικαλούνται τον ….καραμανλισμό.
Όπως στο παρελθόν ο Καμμένος κι η Παπακώστα.
Η οποία μόλις προχθές έδωσε συνέντευξη κι είπε ότι συναντά τον Καραμανλή μια φορά τον μήνα!!! Αλήθεια; Ξέρει ο Καραμανλής ότι άπαξ εκάστου μηνός συναντά την Παπακώστα;
Είπε κι άλλα η Παπακώστα. Η υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ!
Είπε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι μουσαφίρης στη Νέα Δημοκρατία!!!!
Προφανώς το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι μέλος του συγκεκριμένου κόμματος από τα μαθητικά του χρόνια στη ΜΑΚΙ δεν έχει καμιά σημασία για την υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ με καταγωγή από την Λαϊκή Δεξιά. Ούτε έχει σημασία για εκείνη ότι τον Μητσοτάκη ψήφισε το 53% των εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που προσέτρεξαν στην εσωκομματική εκλογική διαδικασία.
Όλοι αυτοί, ξεπερασμένοι από την ίδια την πολιτική και τη ζωή, γραφικές φιγούρες που προσφέρουν υπηρεσίες στον ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούν τη μεγάλη αυτή παράταξη ιδιοκτησία τους.
Όπως ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, που ανερυθρίαστα από δεξί χέρι του Κώστα Καραμανλή και διοικητής της ΕΥΠ, συντάχθηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ κι ανέλαβε να …καθαρίσει τη χώρα από την διαφθορά. Και φθάσαμε στο σημείο ν’ αποκαλύπτονται εκβιασμοί προς μάρτυρες να «δώσουν» πολιτικά πρόσωπα, αντιπάλους της κυβέρνησης…
Φτάσαμε στο σημείο όλοι αυτοί οι γραφικοί και ξεπερασμένοι γέροντες, να στηρίζουν παντοιοτρόπως την κυβέρνηση και ν’ αναζητούν στασίδι για το επόμενο πολιτικό μεροκάματο.
Α, ας μη ξεχνάμε ότι κι ο προερχόμενος από τη συγκεκριμένη πολιτική συνιστώσα αξιότιμος πρόεδρος της Δημοκρατίας σιωπά. Σιωπά ακόμη και μετά τις καταγγελίες δικαστών κι  εισαγγελέων γιε εξωθεσμικές παρεμβάσεις. Προφανώς επειδή ετοιμάζεται να κάνει αυστηρές συστάσεις προς την Τουρκία. Ίσως, πάλι, επειδή είναι απασχολημένος με την προετοιμασία του κυνηγιού εναντίον του Μινώταυρου του νεοφιλελευθερισμού.
Τώρα, μετά το φιάσκο της υπόθεσης Novartis, οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες.
Θυμηθείτε ότι δεν θ’ αργήσει η ώρα που όλο το φιάσκο κι οι μεθοδεύσεις θα φορτωθεί στην εισαγγελέα Τουλουπάκη.
Κι αυτό προκύπτει από δυο διαφορετικές «κατευθύνσεις.
Η πρώτη από τις δημοσιογραφικές πληροφορίες.
Η δεύτερη, από το γεγονός ότι η εφημερίδα «Δημοκρατία» που τυπικά εκφράζει τη  σκληρή Δεξιά αλλά στην ουσία αποτελεί φιλοκυβερνητικό έντυπο κι ο εκδότης της διατηρεί «αδελφικές» σχέσεις με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, «φωτογραφίζει» ως υπεύθυνη της ιλαροτραγωδίας την ανακρίτρια Τουλουπάκη. Επειδή, «αρνήθηκε» (υποτίθεται) να παραλάβει στοιχεία από το FBI που εμπλέκουν πολιτικό πρόσωπο.  Δηλαδή λειτούργησε στην κατεύθυνση ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ της υπόθεσης.
Προσέξτε:
Τις τελευταίες ώρες στα δημοσιογραφικά και πολιτικά γραφεία κυκλοφορούν πληροφορίες ότι η εισαγγελέας διαφθοράς μιλά  για πολύ ισχυρές «οχλήσεις» που δέχθηκε από τα παράκεντρα εξουσίας, ώστε να ασκήσει (έστω και χωρίς στοιχεία) διώξεις κατά πολιτικών προσώπων.
Οι εξελίξεις πλέον αναμένονται ραγδαίες.
Κι αν δεν δουν το φως της δημοσιότητας αμέσως, δεν θ’ αργήσει αυτή η στιγμή.
Το βέβαιο είναι ένα: όλος αυτός ο εσμός των ….καραμανλικών, εν αγνοία Καραμανλή, μπορεί τώρα να βυσσοδομεί και να …αγωνιά για το κόμμα που θεωρεί  ιδιοκτησία του, μπορεί να συντάσσεται με την κυβέρνηση και να λειτουργεί ως Δεξιά συνιστώσα της, μπορεί να κάνει τα πάντα για να της στερήσει την αυτοδυναμία, αλλά θα είναι εξαϋλωμένος μετά τις εκλογές…




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου