Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Μέσα σε 48 ώρες… διάτρητοι πάλι



Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος


Όσα συνέβησαν προχθές στη Βουλή με τις αιτήσεις άρσης ασυλίας (από τη Δικαιοσύνη) για τους Πολάκη και Καμμένο, αποτελούν την κορωνίδα της κοροϊδίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, προς την κοινωνία.
Για όσους δεν γνωρίζουν, οι δυο ψευτονταήδες της κυβέρνησης, είχαν δεχθεί μηνύσεις για
συκοφαντική δυσφήμηση κι η Δικαιοσύνη ζήτησε την άρση της ασυλίας τους. Πολάκης και Καμμένος, πήγαν στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και ζήτησαν να μην αρθεί η ασυλία τους  με το αιτιολογικό ότι το αδίκημα έγινε εν όσο ήταν υπουργοί. Κοντολογίς, ζήτησαν να ενταχθούν στο περίφημο άρθρο 86, περί προστασίας υπουργών. Αυτό το άρθρο που οι ίδιοι κι ολόκληρη η Αριστερά καυτηριάζει (σωστά) εδώ και χρόνια.
Κρύφτηκαν, πίσω από εκεί που έφτυναν!
Προσέξτε:
Πριν ακριβώς από 48 ώρες, ο ίδιος ο Τσίπρας είπε στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ότι ο Βενιζέλος θα πρέπει να ντρέπεται και να ζητήσει συγγνώμη για τον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Κι αμέσως μετά με τα δυο του χεράκια ψήφισε κατά της άρσης ασυλίας του alter ego του Πολάκη,  με το πρόσχημα ότι το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης το διέπραξε στα πλαίσια των υπουργικών του καθηκόντων... κάνοντας χρήση του νόμου Βενιζέλου!
Διάτρητος, για μια ακόμη φορά και δη μέσα σε 48 ώρες!
Ξέρετε κάτι;  Η Βουλή και η κυβερνητική πλειοψηφία  έδειξαν πάλι ότι βρίσκονται στον πάτο της ηθικής κλίμακας.   Αυτοεξευτιλιζόμενες.
Μαζί της, εξευτελίστηκαν για ακόμα μια φορά οι δύο ψευτονταήδες της συγκυβέρνησης Καμμένος και Πολάκης, αποδεικνύοντας, εκτός από τη θρασυδειλία τους, τη συνέχιση της κυβερνητικής συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τη δεξιά της δεξιάς.
Οι δύο συνεταίροι ζήτησαν να καλυφθούν από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών για να μην αρθεί η ασυλία τους και να μην αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη σε μηνύσεις που έχουν εισπράξει για αδικήματα που δεν έχουν σχέση με την υπουργική τους ιδιότητα! Δηλαδή, βρίζουν, εξευτελίζουν, στοχοποιούν ανθρώπους και μετά κρύβονται στο καλσόν του νόμου που επικρίνουν!
Η κοινωνία, μέσα σε λίγη ώρα αντίκρισε τρεις εξευτελισμούς:
Ο ένας είναι της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, στην οποία έχει πλειοψηφία ο ΣΥΡΙΖΑ. Η οποία υποδέχτηκε και αποδέχτηκε τα αιτήματα των δύο πολιτικών να υπαχθούν οι υποθέσεις τους στον νόμο περί ευθύνης υπουργών, με τη δικαιολογία ότι όταν τέλεσαν όσα τους κατηγορούν ήταν υπουργοί! Χωρίς να εμπίπτουν τα αδικήματα για τα οποία τους κατηγορούν στα βουλευτικά ή υπουργικά τους καθήκοντα. Διαιωνίζει έτσι η ίδια η Βουλή τη χυδαία πρακτική των τελευταίων δεκαετιών να έχουν το ακαταδίωκτο βουλευτές και υπουργοί για τροχαία δυστυχήματα ή για εξυβρίσεις του πεζοδρομίου, για συκοφαντίες ή για αδικήματα που δεν έχουν σχέση με την ιδιότητά τους.
Ο δεύτερος εξευτελισμός είναι, ότι και οι βουλευτές που ψήφισαν στην Επιτροπή της Βουλής υπέρ της κάλυψης των δύο, αλλά και οι δύο καθ’  έξιν υβριστές πολιτικοί, έσκιζαν τα ρούχα τους μέχρι προχτές ότι ο νόμος περί ευθύνης υπουργών είναι κατάπτυστος και γι αυτό ψήφισαν προ ημερών να καταργηθεί με την αναθεώρηση του Συντάγματος! Πριν στεγνώσει το μελάνι της ψήφου τους για την κατάργηση του νόμου, οι δύο κρύβονται πίσω απ’ αυτόν για να μην αντιμετωπίσουν τη Δικαιοσύνη και οι σύντροφοί τους στην Επιτροπή ψηφίζουν για να τους καλύψουν!
Ο τρίτος εξευτελισμός είναι ότι εκείνοι που έδωσαν κάλυψη στον Π. Καμμένο, που ζητούσε εγγράφως να κρυφτεί πίσω από την τέως υπουργική του ιδιότητα, ήταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.  Για να αποδειχτεί, ότι η διάρρηξη σχέσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ είναι όπως γράφαμε από καιρό, μια ακόμα πολιτική απάτη. Για να παριστάνει στο λαό ο Π. Καμμένος τον πατριώτη για το Μακεδονικό, μη τυχόν και διασωθεί σωθεί εκλογικά, την ώρα που έχει δώσει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τους βουλευτές που χρειάζεται για να μη χάνει την πλειοψηφία στα κρίσιμα νομοσχέδια.
Όλοι αυτοί οι τύποι, που έχουν το όνομα και την ιδιότητα του βουλευτή, παριστάνουν τους μάγκες όπου βρεθούν κι όπου σταθούν, και μόλις τα βρουν μπαστούνια τρέχουν και κρύβονται σ’ εκείνο που δήθεν καυτηριάζουν.
Πολύ εύστοχα είχε μιλήσει η Ντόρα Μπακογιάνη για κότες τρίλυρες και μακροπουπουλάτες…
Προσέξτε:
Αυτό δεν είναι ένα φαινόμενο που συνέβη περιστασιακά προχθές. Γίνεται συστηματικά και κατ’ εξακολούθηση, όπως φαίνεται κι από τα επίσημα στοιχεία από τις συνεδριάσεις της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, από το 2016 έως και σήμερα. Αυτά  είναι αποκαλυπτικά για την τακτική της διγλωσσίας της κυβέρνησης ακόμη και στο ζήτημα του νόμου περί ευθύνης υπουργών.
Την ώρα που το Μέγαρο Μαξίμου και τα στελέχη της πλειοψηφίας πρωτοστατούν για την ανάγκη τροποποίησης του περίφημου άρθρου 86 του Συντάγματος, καταγγέλλοντας ότι το «παλιό» πολιτικό σύστημα δημιούργησε ένα «επαίσχυντο» πλαίσιο αυτοπροστασίας, μια σειρά κυβερνητικών στελεχών «κρύβεται» συστηματικά πίσω από τις διατάξεις του νόμου.
Την ώρα που βγαίνουν στα κανάλια, τα ραδιόφωνα και τα social media και δεν χάνουν ευκαιρία να καυτηριάσουν όσους κρύβονται πίσω από την προνομιακή ασυλία, οι ίδιοι  κρύβονται πίσω από το ακαταδίωκτο ακόμα και για υποθέσεις που δεν έχουν σχέση με τα υπουργικά ή πολιτικά τους καθήκοντα,  όπως για παράδειγμα της συκοφαντικής δυσφήμισης.
Ενδεικτικά:
Α.  Συνεδρίαση 22 Νοεμβρίου 2018 : Μετά από μήνυση εις βάρος του για συκοφαντική δυσφήμιση από τον δημοσιογράφο Αθανάσιο Δημάδη, ο Νίκος Παππάς ζητά να μην αρθεί η ασυλία του επικαλούμενος το άρθρο 86!!!
Β. Συνεδρίαση 22 Νοέμβριου 2016: Παύλος Πολάκης: Μετά από μήνυση του Μάριου Σαλμά για συκοφαντική δυσφήμιση.
Γ. Συνεδρίαση 23 Νοεμβρίου 2017: Παύλος Πολάκης: Μετά από έγκληση της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΕΔΗΝ) για συκοφαντική δυσφήμιση.
Δ.  Συνεδρίαση 18 Απριλίου 2018: Παναγιώτης Καμμένος: Μετά από έγκληση Σταύρου Θεοδωράκη για συκοφαντική δυσφήμιση.
Ε. Συνεδρίαση 28 Ιουνίου 2018 : Όλγα Γεροβασίλη: Μετά από έγκληση Γιώργου Κουμουτσάκου για συκοφαντική δυσφήμιση,
ΣΤ.  Συνεδρίαση 7 Νοεμβρίου 2018: Παναγιώτης Καμμένος: Μετά από μήνυση Μιράντας Ξαφά , Χαράλαμπου Μάκα και Ηλία Κανέλη για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση.
Ζ.  Συνεδρίαση 4 Δεκεμβρίου 2018 : Παναγιώτης Καμμένος: Δύο υποθέσεις μετά από μήνυση της Θεοδώρας Μπακογιάννη και Χρήστου Πάχτα για συκοφαντική δυσφήμιση.
Η.  Συνεδρίαση 12 Φεβρουαρίου 2019: Παναγιώτης Καμμένος: Μετά από έγκληση της εταιρίας «Παραπολιτικά Εκδόσεις ΑΕ» και Γιάννη Κουρτάκη για συκοφαντική δυσφήμιση.
Εκεί, λοιπόν, στον ΣΥΡΙΖΑ και στην κυβέρνηση, είναι μια δίγλωσση φαμίλια. Μπορεί ο καθένας να λέει ότι του κατεβάσει η Σφακιανή ή άλλη κούτρα του, να σπιλώνουν, να βρίζουν με βαριά λόγια κάτω από παχιά ή τα καθόλου μουστάκια τους κι όταν φτάσει η ώρα της απόδειξης ή της ευθύνης, να υποστέλλουν τ’ άρματα και να γλύφουν εκεί που έφτυναν.
Θρασύδειλους τους λένε αυτούς στο χωριό μου…
Κάτι τελευταίο. Ο πρόεδρος της Βουλής κι η περιβόητη επιτροπή για ποιον λόγο κρατούν πεισματικά στα συρτάρια τους την αίτηση άρσης ασυλίας (πάλι) του Πολάκη που αφορά κακούργημα; Για τη γνωστή παράνομη ηχογράφηση του Στουρνάρα;  Και τι θα πουν πάλι; Ότι κι αυτή ήταν στα υπουργικά καθήκοντα ενός αναπληρωτή υπουργού Υγείας;
Υποκριτές και κατά την πρωθυπουργική ρήση… διάτρητοι από παντού…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου