Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Το πέναλτι Μεϊμάράκη, ο Δένδιας, η «Δημοκρατία» & τα fake news



Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος


Ιστορία 1η:
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η είναι πολύ θετική η υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για το Ευρωκοινοβούλιο, αφού μας κάνει κατανοητό και πάλι τι θα είχε συμβεί αν δεν είχε εκλεγεί πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ο Μητσοτάκης.
Η ιστορία δεν είναι νέα. 
Η συνιστώσα δούλεψε καιρό για τον Τσίπρα. Δούλεψε καιρό για τον μεγάλο συνασπισμό που προωθούσε η διαπλοκή. Έγινε και πρόεδρος ο Προκόπης Παυλόπουλος που πάντα ισχυριζόταν «κάνω ότι μου ζητήσει ο Καραμανλής, δεν του αρνούμαι τίποτα, πάω όπου μου πει»… 
Η συνιστώσα μπήκε
και στην κυβέρνηση για ν’ ανοίξει ο δρόμος. Κι άρχισαν οι χαριεντισμοί, πάντα στο όνομα της «εθνικής συνεννόησης».
Μα η πλειοψηφία όσων πήγαν να ψηφίσουν στις εσωκομματικές διαδικασίες της Νέας Δημοκρατίας, άλλαξαν τον ρου των γεγονότων.
Κι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μετά από καιρό πίκρας και σιωπής, άρχισε να «γράφει».
Ξεκίνησε, αν δεν απατώμαι, με μια δήλωση ότι θεωρεί ακραίο τον Άδωνι Γεωργιάδη (και κατ’ επέκταση όσους αυτός εκπροσωπεί) κι ότι εκείνος δε θα τον έκανε ποτέ αντιπρόεδρο.
Μετά, εξέφρασε την αντίθεσή του στη στάση Μητσοτάκη ν’ αρνείται τη συγκρότηση ΕΣΡ όσο διαρκούσε η εκκρεμότητα με το νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες! Οι εξελίξεις δεν τον δικαίωσαν…
Ύστερα, διαφοροποιήθηκε από τη στάση της Νέας Δημοκρατίας εναντίον του εκλογικού νόμου, μιλώντας πάλι για  «εθνική συνεννόηση» και κλείνοντας το μάτι στην απλή αναλογική. Οι εξελίξεις, πάλι δεν τον δικαίωσαν αφού η απλή αναλογική ουδένα ευνοεί πλην του ΣΥΡΙΖΑ που επιδιώκει την μπαχαλοποίηση της πολιτικής ζωής.
Εκεί, που το πράγμα σοβάρεψε πολύ, ήταν όταν χαρακτήρισε  «τζάμπα μάγκες»  όσους δήλωναν  αντίθετοι στην ψήφιση των μέτρων του ΣΥΡΙΖΑ! Δηλαδή; Έπρεπε η Νέα Δημοκρατία να ψηφίζει –χάριν συναίνεσης προφανώς- όσα κατέστρεψαν τη Μεσαία τάξη; Την παράδοση της δημόσιας περιουσίας για έναν αιώνα; Και τόσα άλλα;
Η ουσία είναι ότι από την ήττα του το 2016 κι ύστερα, είχαμε συνεχείς διαφοροποιήσεις του και δημιουργία εσωτερικών τριβών. Ποιον ευνοούσε η δημιουργία εσωστρέφειας στη Νέα Δημοκρατία;
Την προηγούμενη εβδομάδα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ανέφερε ότι η πρόταση υποψηφιότητας για το Νόμπελ Ειρήνης στον Έλληνα πρωθυπουργό (στον οποιονδήποτε πρωθυπουργό, είπε) αναμφίβολα είναι τιμητική για τη χώρα!
Σε μια άλλη χώρα, ίσως να είχε δίκιο. Σε μια χώρα που όλα θα λειτουργούσαν στην εντέλεια και δεν θα υπήρχαν λόγια του τύπου «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν», σε μια χώρα που η κυβέρνησή της δεν διέσπειρε συνεχώς το μίσος, μπορεί να είχε δίκιο.
Μα στην Ελλάδα αυτό ήταν πέναλτι! Πεντακάθαρο πέναλτι! Πέναλτι χωρίς λόγο!
Κι αυτό δεδομένου ότι η υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα και μάλιστα προωθούμενη από κύκλους …περίεργους, είναι αποτέλεσμα της συμφωνίας των Πρεσπών.
Η οποία κατά τη Νέα Δημοκρατία (άρα θεωρητικά και για τον ίδιο τον πρώην πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας) αλλά και τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, είναι επιζήμια και βλάπτει σοβαρά τα εθνικά συμφέροντα. Η οποία, πέραν των προβλημάτων και αποτελεσμάτων που παράγει ήδη, αποτελούσε και παραβίαση της εθνικής θέσης για το Σκοπιανό, την οποία ο ίδιος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης υπηρέτησε στο Βουκουρέστι.
Δεν γνωρίζω για ποιον λόγο, τώρα στα πολιτικά στερνά του, ο Βαγγέλας θέλει να γίνει ευρωβουλευτής. Σίγουρα, υποθέτω,  «όχι» για να κάνει ρεβεράντζες στον Τσίπρα …χάριν της εθνικής συνεννόησης με μια καταστροφική κυβέρνηση. Σίγουρα, υποθέτω, «όχι» για να επικροτεί τις Πρέσπες  έναντι βραβείων Νόμπελ…
Εξ ου και μιλάω για πέναλτι χωρίς λόγο και αιτία…
Κι αυτό, επαναλαμβανόμενο μάλιστα, αδικεί την ιστορία του.
Αφού τα στερνά τιμούν τα πρώτα…

Ιστορία 2η:
Ο Νίκος Δένδιας χθες, έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα» του Λιβάνη και του ΣΥΡΙΖΑ! Όπου εξέφρασε τον προβληματισμό του, ενόψει των ευρωεκλογών, για τον κίνδυνο της ενίσχυσης των ποσοστών της ακροδεξιάς στην Ευρώπη.
Δηλαδή, για να καταλάβω, απ’ όλα όσα θα μπορούσε ν’ αναδείξει ως στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αυτό επέλεξε ν’ αναφέρει ως κύριο προβληματισμό του; 
Δηλαδή, το επιχείρημα/αφήγημα Τσίπρα;
Ποιος ρίχνει νερό στον μύλο του ΣΥΡΙΖΑ και του λαϊκισμού;

Ιστορία 3η:
Ο Κυριάκος κόβει το δώρο των Χριστουγέννων γράφουν τα trolls του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια είδηση χυδαία, ψεκασμένη και κατευθυνόμενη. Ποιος πρωτοστατεί στη διασπορά του ψεύδους; Μια εφημερίδα, η «Δημοκρατία» που υποτίθεται ότι στηρίζει τη Νέα Δημοκρατία, αλλά στην ουσία αποτελεί ένα μεγάλο μετερίζι του ΣΥΡΙΖΑ. 
Η εφημερίδα των φίλων του Παπαγγελόπουλου!
Ναι, είναι η ίδια εφημερίδα που μοιράζει βιβλία για τη χούντα, τον Παπαδόπουλο και το έργο της! Είναι η ίδια εφημερίδα που συμπορεύθηκε με τον Καμμένο και την υπόλοιπη Δεξιά συνιστώσα εντός του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια άθλια ετερόκλητη συμμαχία.
Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Είπε ότι «δεν θέλει οι νέοι μας να περιμένουν ένα δώρο τα Χριστούγεννα, να ζουν με τα επιδόματα. Θέλει πραγματική ανάπτυξη στη χώρα, έτσι ώστε να αυξηθεί η απασχόληση, να αντιμετωπιστεί η ανεργία των νέων και να έχουμε και καλύτερες αμοιβές»!
Τι κατάλαβαν αυτοί; Ότι… ο Μητσοτάκης θέλει να κόψει το δώρο των Χριστουγέννων.
Είναι σαφές ότι δεν εννοούσε το δώρο των Χριστουγέννων που παίρνουν όλοι οι μισθωτοί, αλλά τα επιδόματα που δίνονται ευκαιριακά εκείνη την περίοδο σε ευπαθείς ομάδες. Κι η πιο γνωστή ευπαθής ομάδα είναι αυτή των νέων ανθρώπων που αναζητούν εργασία και αξιοπρέπεια.
Πού είναι, λοιπόν, η κατάργηση του δώρου;
Είναι σαφές, το ξέραμε, ότι η κυβέρνηση σε αγαστή συμπόρευση μ’ εκείνους που προβοκάρουν την αξιωματική αντιπολίτευση και διατηρούν αγαστές σχέσεις με συγκεκριμένους ολιγάρχες, έχουν επιλέξει να κτυπούν κάτω από τη μέση τον Μητσοτάκη και να διαστρεβλώνουν ότι λέει.
Εκείνοι, τάχα μου, οι … προστάτες των αδυνάτων κι ο Κυριάκος … ο εκπρόσωπος των ελίτ!
Μόνο που το παραμύθι δεν έχει δράκο, αφού οι ελίτ (από την Γιάννα Αγγελοπούλου και τον Κόκκαλη μέχρι τον Μελισσανίδη και τον Σαββίδη) στηρίζουν με νύχια και με δόντια τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Το παραμύθι αυτό δεν μπορεί να έχει δράκο τον …Μητσοτάκη, αφού εν τω μεταξύ έχουν προηγηθεί σχεδόν 4,5 χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κι όλοι πια γνωρίζουν.
Τα έχουμε πει κι άλλες φορές.
Η κοινή έκφραση και συμπόρευση δυο πολιτικών χώρων φαινομενικά αντίθετων, αποτελεί προσβολή κι αλλοίωση των «θέλω» μεγάλου μέρους της συντηρητικής και φιλελεύθερης κοινωνίας. 
Εξ ου και εξελέγη ο Μητσοτάκης στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, εξ ου και καταγράφονται δημοσκοπικά τα αποτελέσματά της.
Έχω την πεποίθηση ότι στη χώρα μας αποτελεί μέγιστο λάθος η επιχείρηση «ξεπλύματος» του λαϊκισμού και της Αριστεράς από μέρος της Λαϊκής Δεξιάς ή άλλων που θεωρούν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως ιδιοκτησία τους.
Σκέφτομαι ότι εις βάρος της Νέας Δημοκρατίας και του προέδρου της θα συνεχιστούν και θα κορυφωθούν «χρεώσεις» τύπου «δώρου Χριστουγέννων»… 
Θα δούμε και θ’ ακούσουμε πολλά…
Εξ ου και απαιτείται, ειδικά στην εποχή μας, απόλυτη προσοχή στο τι διαβάζουμε, ποιος το γράφει, ποιος το υπογράφει, ποιος το αναπαραγάγει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου