Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

Έχουν «πεθάνει» μα δεν το ξέρουν…



Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Ποτέ δεν κατάλαβα την επιμονή κάποιων διευθυντάδων προγραμμάτων και καναλαρχών σε πρόσωπα παρηκμασμένα, ξεπερασμένα κι εν πολλοίς «πεθαμένα». 
Ποτέ δεν κατάλαβα τι διάβολο χρειαζόταν ο πρώτος ειδησεογραφικός σταθμός της χώρας, ο Skai, πρόσωπα
που έλκουν την καταγωγή τους από μια τηλεόραση που λίγο απείχε από το trash… Πρόσωπα όπως η Στεφανίδου, ο Λιάγκας, ο Παπανώτας και τα πέριξ αυτών  χαζοχαρούμενα πάνελ. Ούτε αποδέχομαι ότι τέτοια θέλει ο κόσμος, αφού έχει αποδειχθεί ότι οι καλές εκπομπές με άξιους κι επαρκείς συντελεστές πάντα βγαίνουν στον αφρό και προκαλούν το ενδιαφέρον του κόσμου.
Αφορμή αυτών των σκέψεων είναι όσα συνέβησαν στην εκπομπή του αξιολύπητου Λιάγκα και τα σχόλια που ακούστηκαν για το συμβάν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Όπου ένας περίεργος τύπος, αυνανίστηκε και εκτόξευσε το γενετικό του υλικό στην πλάτη μιας φοιτήτριας που διάβαζε μπροστά του! Μάλιστα, στην εκπομπή αυτή έγινε … αναπαράσταση της πράξης, παρουσία της υπεύθυνης Πολιτισμικών θεμάτων του Δήμου Αθηναίων, Κατερίνας Γκαγκάκη!!! Με χάχανα!
Όπως ήταν φυσικό, επακολούθησε χαμός. 
Όμως, όχι! 
Ούτε ο Skai έδιωξε τον Λιάγκα, ούτε ο Μπακογιάννης τη Γκαγκάκη. 
Η Γκαγκάκη ζήτησε συγγνώμη με μια ανάρτησή της, ο δε Λιάγκας (τον οποίο κατά τα άλλα ο Γιώργος Παπανδρέου ήθελε να κάνει βουλευτή!!!) απλά ανέφερε ότι «κάναμε ένα λάθος, αντιμετωπίσαμε το θέμα όπως θα το αντιμετωπίζαμε σ' ένα καφενείο, σε μια παρέα, γιατί έχει και μία αστεία διάσταση».
Τι λες ρε τύπε; Αστεία διάσταση μια σεξουαλική επίθεση; Πολύ περισσότερο  μέσα στο Πανεπιστήμιο; Αστεία υπόθεση μια βίαιη πράξη, ένας βιασμός;  Αν στη θέση της φοιτήτριας ήταν η κόρη του (αν έχει) θα μιλούσε περί αστείου και θα χαχάνιζε; Θα έκανε πλακίτσα αν η φοιτήτρια ήταν αδελφή, φίλη, σύντροφός του;  Μπορεί να μιλήσει ποτέ αξίες και αξιοπρέπεια; Για σεβασμό στον άνθρωπο και στη γυναίκα;

Ξαναλέω, αυτός ο τύπος είναι αξιολύπητος. 
Τραγικά ανεπαρκής κι επιδερμικός με ότι καταπιάνεται. Όπως όλοι πέριξ του κι όλοι όσοι ασχολούνται με αυτή τη μορφή τηλεόρασης. Όπου ασχολούνται με το ποιος ή ποια συνευρίσκεται με ποιον, τι φοράει ο τάδε ή η δείνα, τι μακιγιάζ έκανε η κυρία του κυρίου κι άλλα τέτοια περισπούδαστα...
Δεν γνωρίζω τι προσφέρει στον Skai  ένα τηλεοπτικό προϊόν βόθροαισθητικής και iq σκνίπας.
Δεν γνωρίζω πόσο το θλιβερό και παρωχημένο τηλεοπτικό παρελθόν θα μπαίνει ακόμη στα σπίτια μας. 
Δεν γνωρίζω πόσο η σαχλαμάρα, η ελαφρότητα και η ανοησία του κλεμμένου υλικού από  το ίντερνετ, θα συνεχίζουν να υπάρχουν και κάποιοι να πληρώνονται για αυτό! 
Δεν γνωρίζω μέχρι πότε ο κάθε Λιάγκας κι οι αντίστοιχοι Λιάγκες σε άλλα κανάλια, θα μπορούν να φλυαρούν και να λένε ότι τους κατεβαίνει!  Επειδή, προφανώς, δεν έχουν τη δυνατότητα να σκέφτονται και να συναισθάνονται τι λένε. 
Δεν ξέρω πόσο ακόμη αυτές οι εκπομπές θα παράγουν ιδρυματοποιημένο λόγο μέσα από την αλαζονική ασυδοσία τους. Ούτε πόσο θα απασχολούν την κοινωνία με τον παρακμιακό κόσμο της λουσάτης ελαφρότητας.
Δεν ξέρω πόσο ακόμη θα μας απασχολεί το λούμπεν. 
Όμως, έχω τη βεβαιότητα ότι όλοι αυτοί έχουν «πεθάνει» και δεν το έχουν μάθει. 
Αποσυνδεδεμένοι από την νοήμονα κοινωνία, την προσβάλλουν κάθε λεπτό και ημέρα.  
Καμένα χαρτιά που βγάζουν τους ύστατους ήχους ζωής. Αφού δεν έχουν θέση στον νέο κόσμο. 
Λίγη υπομονή ακόμη…





1 σχόλιο:

  1. Υπαρχουν πραγματι ανθρωποι που τα βλεπουν αυτα?Οι Αλαφουζος,Βαρδινογιαννηδες,Κοντομηναςκ.λ.π. καναλαρχες τα βλεπουν?Τοση σαπιλα πια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή