Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Να κατανοήσουν και να μάθουν ότι εδώ είναι Δύση




Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Λέγαμε και γράφαμε χθες (άρθρο με τίτλο «Να βουλιάξουμε τις βάρκες;») ότι η Νέα Δημοκρατία μπορεί να αιφνιδιάστηκε από τις μεγάλες μεταναστευτικές ροές αλλά η αλήθεια είναι ότι ούτε βάρκες μεταναστών μπορεί να βουλιάξει ούτε να λύσει εκείνη το πρόβλημα. 
Μ’ αυτό το πρόβλημα θα πορευτούμε για χρόνια.
Όμως, μέσω αυτού, προκύπτουν άλλα επί μέρους ζητήματα που
χρήζουν λύσεων ή προβληματισμών.
Προσέξτε: Μου έλεγε χθες φίλος γυναικολόγος ότι γυναίκες πρόσφυγες ή μετανάστριες αρνούνται εξέτασης από άνδρες! Όχι μόνο για γυναικολογικά προβλήματα μα για τα πάντα. Δεν δέχονται, επί παραδείγματι, να τις αγγίξει ένας παθολόγος ή ένας δερματολόγος!
Προσέξτε: Άνδρες πρόσφυγες ή μετανάστες αρνούνται να εξετάζονται από γυναίκες γιατρούς!  
Τόσο οι γυναίκες όσο κι οι άνδρες αρνούνται την εξέταση ή παρατήρηση του σώματός τους από γιατρούς διαφορετικού φύλλου αφού δεν συμβαδίζει με τον πολιτισμό τους! Οι δε γυναίκες δεν τη θεωρούν επιστημονική πράξη αλλά … σεξουαλική κακοποίηση!

Εδώ λοιπόν προκύπτουν θέματα. Για τα οποία πρέπει να ενημερωθούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που συρρέουν στη χώρα μας.  Θα πρέπει να μάθουν ότι:
Α. Πρέπει ν’ αναθεωρήσουν τις πολιτισμικές ή θρησκευτικές τους αξίες πριν εγκατασταθούν στην Ευρώπη. Δεν θ’ αλλάξει ο δικός μας κόσμος για να μη νιώθουν εκείνοι άβολα. Στο κάτω κάτω της γραφής δική τους επιλογή είναι να ζήσουν εδώ, ή στην Ευρώπη ή στην Αμερική.
Β. Όσοι έρχονται στη Δύση, ειδικά οι άνδρες, θα πρέπει να αποδεχθούν ότι εδώ αξιακά οι γυναίκες είναι ισότιμες με τους άνδρες. Θα πρέπει να αποδεχτούν ότι οι γυναίκες έχουν λόγο στα πάντα, φοράνε ότι θέλουν, έχουν εραστή χωρίς να δίνουν λόγο σε πατέρα ή αδελφό και ταυτοχρόνως γίνονται ακόμη και αρχηγοί κρατών.
Αυτά λοιπόν, οι πρόσφυγες κι οι μετανάστες ΠΡΕΠΕΙ να τα μαθαίνουν  αμέσως μόλις βγαίνουν από τις βάρκες! Εμείς πρέπει να τους τα λέμε. Εγγράφως με χαρτιά στη γλώσσα τους. 
Ιδού δουλειά για τις ΜΚΟ. Ιδού δουλειά για το κράτος.  
Να μαθαίνουν, επί παραδείγματι ότι μόλις πριν λίγες ημέρες η Ελβετία απέλασε ζευγάρι μουσουλμάνων επειδή αρνήθηκε να χαιρετήσει δια χειραψίας ανθρώπους του αντιθέτου φύλλου! 
Να μαθαίνουν ότι η Γαλλία δεν έδωσε υπηκοότητα σε γυναίκα μουσουλμανικού θρησκεύματος που αρνήθηκε να χαιρετίσει άνδρα αξιωματούχο! 
Να μαθαίνουν ότι στη Δύση, άρα και στην Ελλάδα, οι άνθρωποι δεν κρύβουν το πρόσωπό τους, αγκαλιάζονται, φιλιούνται, κοιτάζονται στα μάτια κι ακόμη ακόμη θωπεύονται δημοσίως! 
Να μαθαίνουν ότι στη Δύση (άρα κι εδώ που καταφτάνουν) ισχύει ο πολιτικός γάμος και σε γενικές γραμμές πιστεύουμε ότι μπορεί η θρησκεία να είναι Ιερό και Όσιο αλλά δεν διαφεντεύει τη λειτουργία του κράτους και των δομών του.

Ξέρετε κάτι; Κάποιοι προοδευτικάριοι ισχυρίζονται ότι η θρησκεία των μεταναστών τους βάζει φραγμούς! Το δε αξιακό τους σύστημα είναι τελείως διαφορετικό από της Δύσης. 
Μα αυτό είναι δικό τους πρόβλημα. Εδώ είναι Δύση!
Να το πούμε και με άλλα λόγια; Ναι, ήρθαν και όλοι ξέρουμε ότι δεν θα φύγουν.
 Όμως δεν θα γίνουμε εμείς διαφορετικοί αλλά εκείνοι όπως εμείς και δη στον τόπο που επέλεξαν να ζήσουν! Ξεκάθαρα και δίκαια πράγματα.
Κι επαναλαμβάνω, ότι όλα αυτά ΜΠΟΡΕΙ να τα επικοινωνήσει το κράτος/κυβέρνηση σε όσους καθημερινά καταφτάνουν… Ναι, σεβασμός στον άνθρωπο! Σεβασμός στον παγκόσμιο ανθρωπισμό! Σεβασμός ακόμη και στην διαφορετικότητα των θρησκειών. Αλλά με γνώμονα το «δίκαιο» και την «ηθική»  του φιλοξενούντος κι όχι του φιλοξενούμενου.
Κι αν δεν αρέσει σε κάποιους, στο καλό και καλή τύχη!

Θέλω να πω κάτι ακόμη: 
Επιμένω ότι το πρόβλημα ήρθε για να μείνει. Είτε με τα κλειστά κέντρα είτε με θερμικές κάμερες. Αυτά είναι προσωρινές λύσεις όσο ο Ερντογάν πιέζει την Ελλάδα και νομίζει ότι πιέζει την Ευρώπη. Κι είναι προσωρινές λύσεις ή λύσεις που δεν επιλύουν το πρόβλημα, επειδή η Ευρώπη δεν καταλαβαίνει τις τουρκικές πιέσεις και δεν μπορεί ν’ ανταποκριθεί.
Ξέρετε κάτι; Η Ευρώπη δεν μπορεί ν’ ανταποκριθεί επειδή δεν έχει πολιτική. Κι επειδή δεν θέλει ν’ ασχοληθεί με το ζήτημα. Άρα, εμείς είμαστε μεταξύ Τουρκίας που ανοιγοκλείνει την κάνουλα των ροών και της Ευρώπης που αδιαφορεί και δεν την νοιάζει.
Ερώτηση: Μπορούμε εμείς να λύσουμε μόνοι το πρόβλημα;
Απαντώ κυνικά «όχι»! Κι αν πάμε να κάνουμε κάτι (προαναχωρησιακά κέντρα κλπ) θα έρθει κάποιος δικαιωματιστής από την Ευρώπη και θα μας λέει ότι καταπατούμε ανθρώπινα δικαιώματα! 
Όπως είχε κάνει ένα καρτούν από την Σουηδία που είχε επισκεφθεί την Αμυγδαλέζα και έκανε ολόκληρη φασαρία στον Δένδια (τότε υπουργός Δημοσίας Τάξεως) επειδή οι έγκλειστοι εκεί δεν είχαν … οδοντίατρο!!! Κι όταν ο Δένδιας της είπε –καταμεσής της κρίσης- ότι ούτε οι Έλληνες έχουν οδοντίατρο, εκείνη απειλούσε ότι θα πάει τη χώρα μας στο ευρωπαϊκό δικαστήριο!
Άρα, η εκτίμηση είναι ότι το πρόβλημα ήρθε για να μείνει. Η δε μεσοπρόθεσμη (τουλάχιστον) αντιμετώπιση του προβλήματος απαιτεί συμμετοχή της Ευρώπης. Η οποία, επί παραδείγματι, αρνείται την αναθεώρηση του Δουβλίνου. Κι αν δεν γίνει αυτό δεν θα υπάρξει επιμερισμός των βαρών, δεν θα υπάρξουν ποτέ ενιαίοι κανόνες χορήγησης ασύλου. Συνεπώς, ότι κάνουμε μόνοι μας θα το υπερβαίνουν οι εξελίξεις...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου