Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

Οι "επαναστάτες" βουλευτές της Ν.Δ. κι ο Χρυσοχοΐδης



Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος


Ας ξεκινήσουμε χωρίς προλόγους και συναφή με το ψητό.
Ακούστε: 
Απολύτως έγκυρες και διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν  ότι πριν από μια εβδομάδα, είχε προετοιμαστεί «αντάρτικο» βουλευτών (κυρίως «καθαρόαιμων Δεξιών» που ακούνε για πασόκους και παθαίνουν μυρμηκίαση)  της Νέας Δημοκρατίας εις βάρος του Χρυσοχοΐδη. 
Κυρίως για την
μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στην ενδοχώρα.  
Αυτή η … επανάσταση θα εκδηλωνόταν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κ.Ο. στο Καβούρι.
Γιατί δεν προχώρησε η … επανάσταση των βουλευτών;
Μα πώς να προχωρήσει όταν εκείνη την ώρα η Αστυνομία προχωρούσε στην εξάρθρωση και σύλληψη μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατική Άμυνα»;
Κι ο Χρυσοχοΐδης δεν θα μπορούσε να είναι ο … αποτυχημένος όπως τον αποκαλούσαν οι εν δυνάμει επαναστάτες βουλευτές! Ούτε να ζητήσουν –όπως σκόπευαν- από τον Μητσοτάκη να τον καρατομήσει!
Για να ξέρετε: 
Αν σήμερα με την κορύφωση των εορτασμών για το Πολυτεχνείο γίνει χαμός στον κέντρο, οι ίδιοι αυτοί εν δυνάμει επαναστάτες βουλευτές θ’ αρχίσουν να ρίχνουν πάλι τον σπόρο τους. Και να λένε πόσο υπερτιμημένος είναι ο Χρυσοχοΐδης.
Αν όλα πάνε καλά, απλώς θα υποστείλουν την σημαία της επανάστασής τους μέχρι να ξαναβρούν άλλη ευκαιρία.
Να ξεκαθαρίσουμε κάτι.
Τον Χρυσοχοΐδη έχω να τον συναντήσω από το 2002, από τότε που μου είχε δώσει μια συνέντευξη στο ραδιόφωνο με αφορμή την εξάρθρωση της 17Ν.  
Εκείνο που ξέρω είναι ότι στους 4 μήνες της νέας κυβερνητικής θητείας του έχουν καθαρίσει (σε γενικές γραμμές) τα Εξάρχεια, έχουν παραδοθεί στους ιδιοκτήτες τους κτίρια που τελούσαν υπό κατάληψη, έχει εξαρθρωθεί μια τρομοκρατική οργάνωση, ενώ οι πολίτες βλέπουν πάλι στους δρόμους αστυνομικές δυνάμεις. Να περιπολούν και να προσπαθούν να τους προστατεύουν.
Ε, αυτά μέσα σε 4 μήνες δεν είναι λίγα.
Αλλά, μια καρέκλα που στα πόδια της έχει δυναμίτες, τα έχει αυτά.
Την  μια μέρα είναι ήρωας ο υπουργός, την άλλη που θα γίνει μια ληστεία είναι ανίκανος…
Μπορεί όμως να γίνεται αυτό συνεχώς; Επειδή κάποιοι θεωρούν ότι ο Χρυσοχοΐδης  δεν διαθέτει το δικό τους παραταξιακό dna;
Μπορεί έτσι να κάνει την δουλειά του αυτός ο  άνθρωπος;
Μπορεί συνεχώς να κοιτάζει τα οπίσθιά του μη τυχόν «φάει» κάποια πισώπλατη μαχαιριά, αντί να κοιτάζει πώς θα είναι πιο αποτελεσματική η πολιτική του;
Να πούμε και κάτι άλλο;
Τι καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ  στον Κυριάκο και στον Χρυσοχοΐδη;
Ότι επαναφέρουν το… κράτος της Δεξιάς!!!
Εκτός από την κουταμάρα του πράγματος, γα ποιον λόγο το κάνει αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ; 
Επειδή όσα πράττει ο Χρυσοχοΐδης πλήττουν ευθέως και ξεσκεπάζουν τις πολιτικές και την υπόθαλψη αλητήριων σε πανεπιστήμια και κοινωνία.
Εξ ου και μιλάνε για …κράτος της Δεξιάς, για τάγματα του διαβόλου, για …για…
Καλό θα είναι λοιπόν, κάποιοι να λουφάξουν.
Όχι μόνο επειδή η χώρα (με αρρυθμίες, καθυστερήσεις κι αναχώματα) βαδίζει στην κανονικότητά της αλλά κι επειδή πολλές δυνάμεις της κοινωνίας συνασπίστηκαν πέριξ του Κυριάκου για ν’ αλλάξει πράγματα.
Αν αυτές οι δυνάμεις της κοινωνίας –πέραν της Νέας Δημοκρατίας- δεν είχαν προστρέξει να τη στηρίξουν, αυτοί οι … επαναστάτες, όχι μόνο δεν θα απολάμβαναν την βουλευτική τους ιδιότητα μα ίσως να ήταν σπίτια τους…




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου