Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Αιθεροβατούν, σκυλεύουν κι ετοιμάζουν….2014



Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

 Σκεφτόμουν ότι  ο Μητσοτάκης διαχειρίζεται ταυτοχρόνως:
1. Μια άνευ προηγουμένου πανδημία. 2. Συνεχείς απόπειρες εισβολής στο ελληνικό έδαφος από τα ελληνοτουρκικά σύνορα.
Ταυτοχρόνως και μέσα στον ορυμαγδό:
1. Παίρνει την ομπρέλα της ΕΚΤ (Λαγκάρντ) για πρώτη φορά από το 2015,  2. Εξαρθρώνει τρομοκρατικές οργανώσεις.
Μια πρώτη, μα σημαντική εκτίμηση λοιπόν, είναι ότι ο τόπος είχε
πολλά πολλά χρόνια να δει σοβαρή κι επαρκή κυβέρνηση. Οι δε συγκρίσεις με άλλες κυβερνήσεις –πρόσφατες ή μη- είναι αναπόφευκτες…
Το σκηνικό σε όλον τον πλανήτη είναι φρικώδες. Θάνατοι κατά συρροή στην Ιταλία που τα νοσοκομεία της μοιάζουν με κρεματόρια, βουβοί ή γοεροί θρήνοι στην Ισπανία, οδυρμοί στην Αγγλία, στο Ιράν, στην Κίνα, παντού. Κι όλα αυτά λες και βιώνουμε  σενάρια ταινιών επιστημονικής φαντασίας ή σενάρια ψεκασμένα, καταστροφής του κόσμου.
Η δική μας κυβέρνηση, είτε αρέσει σε κάποιες ημέτερες δυνάμεις είτε όχι, ήταν η πρώτη στην Ευρώπη που έδειξε εξαιρετικά αντανακλαστικά, συνειδητοποίησε τι συμβαίνει και έλαβε μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας. Κι αν είμαστε εν συνόλω πειθαρχημένος λαός, οι προσεχείς εβδομάδες κορύφωσης που αναμένεται, θα ήταν πιο ανώδυνες… Μα εμείς βολτάρουμε (ακόμη) στις πλατείες, ενώ τα νησιά βουλιάζουν από κόσμο λες κι είναι δεκαπενταύγουστος.
Ποια είναι μια μεγάλη διαφορά αυτής της κυβέρνησης από τις άλλες; Είναι κάτι αυτονόητο, κάτι απλό. Άκουσε τους ειδικούς κι όχι τους Καρανίκες… Έκανε τις υποδείξεις των επιστημόνων κρατική πολιτική. Δεν φοβήθηκε πολιτικό κόστος μπροστά στο καλό του συνόλου. Με μπροστάρη τον πρωθυπουργό που δημιούργησε αίσθημα ασφάλειας κι εμπέδωσε στην κοινωνία την έννοια του υπερεπείγοντος…
Κι αν αυτά τα γνωρίζει όλος ο κόσμος, εξ ου και τα υψηλότατα ποσοστά αποδοχής πρωθυπουργού και κυβερνητικών στελεχών, είναι ακατανόητη η μιζέρια του ΣΥΡΙΖΑ.  Τα στελέχη κι οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί του επιδίδονται τις τελευταίες ημέρες στην… αποδόμηση του «ανθρώπου της πανδημίας», του επιστήμονα Σωτήρη Τσιόδρα!! Θεωρώντας ότι είναι « χαρτί του Μητσοτάκη» που πρέπει να …καεί. Κι έπιασαν δουλειά τα troll, στην επιχείρηση μείωσής του. Μέχρι κι ο βουλευτής Κυρίτσης (προφανώς ως… ειδικός της κουταμάρας) βγήκε κι είπε ότι ο Τσιόδρας (άρα και η κυβέρνηση) … μας κρύβουν τα κρούσματα!!! Συνδυασμός εμπάθειας και βλακείας. Ίσως να νομίζει πως ο Μητσοτάκης κρύβει τους νεκρούς, όπως έκανε ο Τσίπρας στο Μάτι.
Την ίδια ώρα πρώην κυβερνητικοί ή αυτοδιοικητικοί –ακόμη κι η Δούρου κουνώντας το χέρι είπε… «θα τα πούμε μετά»- βγαίνουν ανερυθρίαστα και εκφράζουν ανοησίες με λογικές συνδικαλιστών του αισχίστου είδους. Μέχρι που κι ο ίδιος ο Τσίπρας απαίτησε να δοθεί το δώρο του Πάσχα, όταν κανένα τέτοιο θέμα ετέθη, ποτέ κι από κανέναν.  Κι ύστερα έβαλε κακό βαθμό στον Μητσοτάκη ισχυριζόμενος ότι οι άλλες χώρες  έδωσαν το … 20% του ΑΕΠ τους και όχι το 1% που έδωσε η δική μας! Δηλαδή, αυτός ο …επαρκής και γνώστης είπε ότι ο Μητσοτάκης έπρεπε από την πρώτη ημέρα των μέτρων να  εξαγγείλει μέτρα ύψους 40 δισεκατομμυρίων ευρώ, αφού τόσο είναι το 20% του ΑΕΠ μας. Αλλά, όλοι ξέρουμε τη σχέση του Τσίπρα με τα Οικονομικά και την υπευθυνότητα.
Α, μη ξεχάσω: Είναι κι ο Πολάκης, ο γίγαντας της διανόησης κι υπαρχηγός του Τσίπρα. Που σήκωσε ψηλά την κόκκινη σημαία της επανάστασης και μας προειδοποίησε ότι …. «η πεταλούδα του κορονοϊού που πέταξε απ την Κίνα θα γίνει η σπίθα που θα κάψει τα σπαρτά στον κάμπο του Νεοφιλελευθερισμού που έσπειρε η σχολή του Σικάγου και του Μίλτος Φρίντμαν»!
Τι να πει κανείς; Όταν δεν υπάρχει τσίπα σε κάποιους, οι πράξεις τους δεν μπορούν να κρίνονται παρά μόνο ως γελοιότητα.  Η ουσία είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να στήσει πάλι σκηνικό 2014. Η φράση των Τσίπρα και Τσακαλώτου «μη διανοηθείτε να μη δώσετε δώρο Πάσχα», δείχνει ότι ετοιμάζεται πάλι η… αγανάκτηση. Και δη με παραμύθια της Χαλιμάς!
Αντί να σιωπούν μπροστά στον παγκόσμιο θρήνο, μιζεριάζουν, δημιουργούν ζητήματα εκ του μη όντος κι επιχειρούν να κερδίσουν οφέλη δίπλα σε φέρετρα και καταστροφή. Νομίζουν ότι κάθε μέρα είναι τ’ Αγιαννιού, κάθε περίοδος της ζωής είναι το…2014. Όπως είναι εκτός κλίματος εποχής και ζωής ως ιδεολογία, έτσι είναι και ως πολιτικοί. Φοβάμαι κι ως άνθρωποι…  Δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι η καταστροφή κι ο θρήνος είναι οικουμενικά γεγονότα κι όσα εκείνοι κάνουν ή ισχυρίζονται, απλώς τους εκθέτουν όλο και πιο πολύ… Αντί να επενδύουν στη σύνεση και στις πράξεις, επενδύουν σ’ αυτό που γνωρίζουν καλά, στον διχασμό!  Άλλωστε, αν επένδυαν στη σύνεση και στις πράξεις δεν θα ήταν ΣΥΡΙΖΑ…
Σκέφτομαι ότι το «μένουμε σπίτι» αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή και για τον πιο ανερμάτιστο πρωθυπουργό που διέθετε ποτέ η χώρα.  Θα τον γλιτώσει από γκάφες και ρεζιλίκια.
Μα αν δεν το επιθυμεί, μπορεί να πάρει τα συντρόφια του και να πάνε στο Δελφινάριο. Ούτως ή άλλως πια, όλα όσα λένε είναι φτηνά όσο εκείνα που ξεστομίζονται εκεί…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου