Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Ο πολιτικαντισμός της Έλενας Ράπτη



Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

@ Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Έλενα Ράπτη, εκλέγεται συνεχώς από το 2004. Ομολογώ όμως ότι δεν θυμάμαι πολλές ουσιαστικές πολιτικές παρεμβάσεις της. Περισσότερο έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη με τους έρωτες (ειδικά με κάποιον τραγουδιάρη από talent show)  ή τον γάμο με τον σωματοφύλακά της ή τις στιλιστικές (life style) προτιμήσεις της, παρά με την ίδια την πολιτική. Σε σημείο που αναρωτιέμαι συχνά (το ίδιο και για πολλούς συναδέλφους της βουλευτές) για
ποιον λόγο την ψηφίζουν και τι στο καλό προσφέρει στον τόπο;
@ Προχθές η βουλευτής, σε μια ακραία επίδειξη ανευθυνότητας και με αφορμή τον κορονοϊό, βγήκε και δήλωσε ότι εκείνη θα κοινωνήσει κανονικά παρά τον κορονοϊό!!! Ανοησία, αλλά για εκείνη μια εξαιρετική ευκαιρία για προσέγγιση «ιερών» ψήφων!
@ Η δήλωσή της έγινε αντικείμενο χλευασμού, ειρωνείας, αγανάκτησης ακόμη και υβριστικών σχολίων. Ο Πέτρος Τατσόπουλος μάλιστα έγραψε στα social media ως απάντηση στη δήλωσή της… «χεστήκαμε»! 
@ Νομίζω ότι όλα όσα ακούστηκαν ή γράφηκαν για τη Ράπτη, δικαίως ακούστηκαν και γράφηκαν. Δεν μπορεί μια «μάνα του έθνους» να βγαίνει και να αψηφά λογική κι επιστημονική κοινότητα μόνο και μόνο για να την ακούσει και (ξανά)ψηφίσει ο όποιος θεοσεβούμενος! Δεν μπορεί η Ράπτη κι η κάθε Ράπτη (χθες γράφαμε και για την Ιερά Σύνοδο και τον Βελόπουλο) να βγάζουν με αυθάδεια την γλώσσα στην απαιτούμενη υπευθυνότητα. Τι θα συμβεί αύριο αν κάποιος ακούσει τι λέει, κοινωνήσει, κολλήσει και βάλει σε περιπέτειες τον εαυτό του, τον περίγυρό του και την υπόλοιπη κοινωνία; Τι θα λέει τότε η Ράπτη;
@ Ξέρετε τι θα της προτείνω; Να πάει να κοινωνήσει και να «πουλήσει» στο πόπολο πόσο πιστή είναι, αλλά αφού μπροστά της προηγηθεί κάποιος ασθενής με την επιδημική νόσο. Τολμάει; Όχι φυσικά. Άρα, όλα είναι μια κάκιστη παράσταση διασφάλισης ψήφων. Κι όπως έγραψε κι η Ρέα Βιτάλη, διασφάλιση ψήφων  «νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων»… Πολιτικαντισμός κάκιστης ποιότητας που δεν έχει καμιά σχέση με την διατυμπάνιση της πίστης.
@ Θα πει κάποιος: Μα γιατί να είναι η Ράπτη πολιτκάντισσα αν όντως πιστεύει ότι δεν θα κολλήσει τον ιό με την Θεία κοινωνία;
@ Μα δεν είναι έτσι. Κατ’ αρχάς αν το πιστεύει δεν χρειάζεται να το διατυμπανίζει.
Κάποιος πρέπει να πει στη Ράπτη ότι η πίστη είναι προσωπική υπόθεση καθενός και δεν χρειάζεται να την περιφέρει εδώ κι εκεί. Η πίστη αφορά την σκληρό πυρήνα της ύπαρξης του ανθρώπου και φυσικά το μυαλό του. Η πίστη είναι προσωπική υπόθεση μπροστά στο μυστήριο της ζωής αλλά του θανάτου. Κι αυτό δεν μπορεί να εξαργυρώνεται φτηνά στη βάση κάποιου ιδιοτελούς σκοπού.
@ Δευτερευόντως επειδή κάτι τέτοιο είναι παράλογο. Κάποιος πρέπει να πει στη Ράπτη ότι ως δημόσιο πρόσωπο μπορεί ν’ ακολουθείται από ανθρώπους που (λέμε τώρα) την πιστεύουν. Κι ότι μ’ όσα τους λέει βάζει σε κίνδυνο τη ζωή τους αφού αποδεδειγμένα ο ιός μεταδίδεται και με το σάλιο. Άρα η Ράπτη είναι επικίνδυνη!
@ Ξέρετε ποιο είναι ένα μεγάλο πρόβλημα; Ότι μ’ αυτά και μ’ εκείνα από την κάθε Ράπτη και τον κάθε ρασοφόρο, αναζητώ ημερολόγιο για να δω τον αιώνα που ζούμε… Κι ένα μέγιστο πρόβλημά μας είναι ότι δεν διάγουμε όλοι τον ίδιο αιώνα… Άλλοι ζουν στην εποχή των παπύρων ή  των θαυμάτων ή και του Μεσαίωνα. Κι άλλοι στην εποχή της επιστήμης και της λογικής.
@ Σκέφτομαι ότι η Ράπτη  ή ο κάθε πολιτικάντης αλλά κι η Ιερά Σύνοδος πέτυχαν τελικά το αντίθετο από αυτό που επιδίωκαν… Ευτυχώς!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου