Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

Φρίκη, σαπίλα, αγυρτεία



Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

«Βρες ποια στοιχεία έχει ο εισαγγελέας, βρες ποια δεν έχει,
και θαψ' τα γιατί θα σε σκίσουμε».
Αυτή είναι η προτροπή του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής Βασίλη Ματθαιόπουλου  (δεξιά) » στον ειδικό εμπειρογνώμονα Δημήτρη Λιότσιο (αριστερά) για τις έρευνες της τραγωδίας στο Μάτι.
Δεν υπάρχουν λόγια ρε αγύρτες! Δεν υπάρχουν! Δεν
υπάρχουν!
Εκβιασμοί προς επιχειρηματίες. Ακούσαμε ηχητικά αποσπάσματα.
Εκβιασμοί προς καναλάρχες. Τα είπε όλα η γάτα από το Σιάμ, το…. Ινστιτούτο της Φλωρεντίας και τόσοι άλλοι…
Εκβιασμοί προς δημοσιογράφους. Ακόμη και προσφάτως με τηλεοπτικά σποτ!
Εκβιασμοί προς δικαστικούς! Βγαίνουν και τα λένε ο ένας μετά τον άλλο.
Εκβιασμοί κρατικών λειτουργών για να μη γίνουν αποκαλύψεις για το Μάτι!
«Θάψτα όλα με σε σκίσουμε», το δόγμα τους.
Φρίκη! Η σύγχρονη τραγωδία της Ελλάδας.
Όσα αποκάλυψε η «Καθημερινή» για την επιχείρηση συγκάλυψης της καταστροφής στο Μάτι, δεν είναι παρά το κερασάκι στην τούρτα εκείνων που ζήσαμε.  Όπου από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας ο τότε υπαρχηγός και μετέπειτα αρχηγός της Πυροσβεστικής Β. Ματθαιόπουλος  (που ακούγεται στα νέα ηχητικά ντοκουμέντα)  μαζί με τον τέως υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, ενημέρωναν τον Αλέξη Τσίπρα το βράδυ της καταστροφικής πυρκαγιάς στο Μάτι χωρίς να κάνουν αναφορά στην ύπαρξη νεκρών. Και ας έχει πλέον αποδειχθεί ότι όλοι οι συναρμόδιοι κυβερνητικοί και επιχειρησιακοί παράγοντες γνώριζαν από την πρώτη στιγμή για το φονικό πέρασμα της πύρινης λαίλαπας.
Ο Βασίλης Ματθαιόπουλος καταβάλει προσπάθειες για την σιωπή του πραγματογνώμονα με ευθείες απειλές εναντίον του,  «φιλικές προειδοποιήσεις» και κυρίως η αποκάλυψη ότι στο πλαίσιο κάποιων «παιγνιδιών εξουσίας» μεταξύ των ηγετικών στελεχών δύναται ακόμη και να καταστραφούν ολόκληρες περιοχές από τις πυρκαγιές, προκαλούν έντονες αντιδράσεις.
Πρέπει να πούμε αυτό:  Η καταστροφική πυρκαγιά θα μπορούσε να έχει συμβεί οπουδήποτε, με οιαδήποτε κυβέρνηση. Ενδεχομένως και η εκατόμβη των νεκρών. Έχουμε δει αντίστοιχα ακραία φαινόμενα σε πολλές άλλες χώρες. Όμως πουθενά δεν υπήρξε η ανικανότητα που υπήρξε στο Μάτι αφού τα πρόσωπα που είχαν κληθεί να αντιμετωπίσουν την τραγωδία (πολιτικό και δημοσιοϋπαλληλικό προσωπικό) βρέθηκαν σε θέσεις ευθύνες χωρίς να το αξίζουν.  Κι όταν όλοι αυτοί οι ανεύθυνοι κι ανίκανοι συνειδητοποίησαν το μέγεθος της ανείπωτης τραγωδίας, έβαλαν τον Τσίπρα να κάνει το παγόνι σ’ ένα  τραπέζι με άσχετους γύρω γύρω, δίνοντας την εικόνα μπουλουκιού.  Κι ύστερα ξεκίνησαν να τα βάζουν με τα ΜΜΕ που έδειχναν το μέγεθος της καταστροφής  κι ότι έκαναν θύμιζαν … καφενείο με κόλπα…  από αυλές καταλήψεων! Κι ο Πολάκης φώναζε κι απειλούσε ότι οι νεκροί είναι ψέματα από τα… βοθροκάναλα!
Πρέπει να πω ότι με τρομάζει και μ’ εξοργίζει που βρέθηκαν ανίκανοι πολιτικοί σε θέσεις εξουσίας και προώθησαν σε θέσεις ευθύνης αντί για καταρτισμένους επαγγελματίες … ανίκανα κυνικά κομματόσκυλα ή τυχοδιώκτες… Αλλά δεν πρέπει να μένουμε μόνο στις ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης, που ούτως ή άλλως είναι τεράστιες.
Όσα ακούγονται στις ηχογραφημένες συνομιλίες καταδεικνύει ότι μέσα στο Δημόσιο δρουν σάπια κυκλώματα μικρών κι εμετικών ανθρώπων. Καταδεικνύεται, ας πούμε, ότι άφησαν να καούν η Μάνη και τα Κύθηρα (2017) μόνο και μόνο για να…. στοχοποίησουν και κατηγορήσουν μη αρεστούς διοικητές που ήταν σ’ αυτές τις περιοχές! Άφησαν να καούν τα Κύθηρα λόγω ενδοϋπηρεσιακών διενέξεων!!! Έλληνες που ορκίστηκαν να υπηρετούν τη Σημαία, καίνε τον τόπο!
Φρίκη και σαπίλα! Αλητήρια δημοσιοϋπαλληλία, ενδεδυμένη με στολή, οπλισμένη με το εργαλείο της στρατιωτικής πειθαρχίας και στολισμένη με τον μόνιμο θαυμασμό του κόσμου, για το έργο που επιτελεί. Που σημαίνει, περίπου, απόλυτη εξουσία.
Ως γνωστόν,όμως, η εξουσία διαφθείρει. Και η απόλυτη εξουσία, διαφθείρει απολύτως. Ειδικά όταν έχει τις συνδικαλιστικές πλάτες…
Νομίζω ότι αργήσαμε πολύ να κάνουμε μια προανακριτική για εκείνες τις αποφράδες ημέρες που έστειλαν 102 ανθρώπους σε δίμετρους λάκκους και σκόρπισαν οδύνη σ’ όλη την Ελλάδα…
Κάτι τελευταίο: Η υπουργός που είχε υπό την ευθύνη της την Πυροσβεστική, η κυρία Γεροβασίλη, έστειλε εξώδικο στην «Καθημερινή» επειδή υιοθέτησε, όπως αναφέρει, όσα αναφέρονται στα ηχητικά!
Νομίζω ότι πρόκειται για άναρθρες κραυγές! Πολύ περισσότερο αφού τον ΜΟΝΟ δρόμο που μπορεί να της προσφέρει άλλοθι, τον αποφεύγει. Δηλαδή να μηνύσει τον τέως αρχηγό της Πυροσβεστικής για όσα αναφέρει…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου