Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

Δυο διαφορετικοί κόσμοι


 Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Την ώρα που κορυφωνόταν η συζήτηση στη Βουλή αναφορικά με την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην κυβέρνηση, ένας αψύς κρεμανταλάς, ατσούμπαλος κι αναμαλλιασμένος, ντυμένος ως πωλητής φρούτων στην λαχαναγορά εν ώρα δουλειάς πλησίασε τον Άδωνι Γεωργιάδη που έπινε τον καφέ του στο εντευκτήριο της Βουλής. «Να φοράς τσίγκινο σωβρακάκι την Τρίτη, στον αναπτυξιακό νόμο», είπε ο κρεμανταλάς και παρά λίγο να γίνει το σύστριγκλο. Μπήκαν στη μέση βουλευτές κι η φρουρά της Βουλής κι αποφεύχθηκε η σύρραξη μα με τον Πολάκη ασύδοτο, κάποια στιγμή θα γίνει κι αυτή. 

Αυτό το επεισόδιο ήταν το πιο χαρακτηριστικό γεγονός του τριημέρου

που συζητήθηκε η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα. Όλα τα άλλα που ειπώθηκαν κι ακούστηκαν στην αίθουσα της ολομέλειας, ήταν μάλλον αναμενόμενα. Η δε συνεχόμενη «επιχείρηση» της Αριστεράς και του Αλέξη Τσίπρα για συνεχή ένταση στον τόπο, για πόλωση κι εκτόξευση μίσους, απλώς έγραψε μια ακόμη σελίδα.

Το ζήτημα με την Αριστερά και τον Τσίπρα είναι ότι ζουν σ’ ένα δικό τους κόσμο. Σε μια δική τους πραγματικότητα για την οποία προσπαθούν συνεχώς να μας πείσουν ότι έτσι είναι στ’ αλήθεια!

Φωνάζουν, ας πούμε, τόσο καιρό ότι έχουμε χούντα! Έχουμε; Ο κόσμος ξέρει κι απαντά.

Φωνάζουν ότι έχουμε την χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης! Έχουμε; Ο κόσμος ξέρει κι απαντά.

Φωνάζουν για αποτυχημένη κυβέρνηση που πρέπει να φύγει! Είναι έτσι; Ο κόσμος γνωρίζει, συγκρίνει, προκρίνει, ξέρει κι απαντά.

Φωνάζουν ότι οι δημοσκοπήσεις είναι «στημένες», επειδή δεν τους αρέσουν! Το ίδιο έλεγαν και το 2019 μα ο κόσμος ήξερε κι απάντησε στην ψεύτικη πραγματικότητα που είχαν δημιουργήσει.

Φώναζε προχθές ο Τσίπρας από το βήμα της Βουλής  «να φύγετε κύριε Μητσοτάκη, έχετε τελειώσει»! Έτσι είναι; Ο κόσμος ξέρει κι απαντά. Κι έχει τον κατά Τσίπρα τελειωμένο Μητσοτάκη, 20 μονάδες μπροστά από τον πολιτικό του αντίπαλο!

Τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να κατατεθούν πάμπολλες. Καταδεικνύουν ότι συστηματικά η Αριστερά αλλά κι ο Τσίπρας προσεγγίζουν κι αναλύουν τα δεδομένα με τη δική τους στενή, κοντόφθαλμη κι εξωπραγματική θεώρηση. Αυτά δεν επιβεβαιώνονται και τελικά το μόνο που συμβαίνει είναι η καταβύθισή τους στον δικό τους κόσμο. Τον γεμάτο ψέματα, ουτοπίες, μίσος κι ιδεοληψίες…  Την εικονική πραγματικότητα του Τσίπρα και της Αριστεράς.

Ο Αλέξης Τσίπρας την Κυριακή το βράδυ στη Βουλή εμφανίστηκε ντυμένος ως μετρ σε …πολιτισμικό κέντρο (κατά πως έλεγε ο μακαρίτης Ευάγγελος Γιαννόπουλος) καταδεικνύοντας κα τις αισθητικές διαφορές του. Κι εκτόξευσε μίσος, όπως συστηματικά πράττει η Αριστερά μετά τον εμφύλιο κι ειδικά μετά την μεταπολίτευση. Έβαλε στη Βουλή κι έναν υπόδικο κι έδειξε ότι είναι πολύ δυσδιάκριτα τα όρια ανάμεσα στην πόλωση και στην τοξικότητα. Κι ύστερα  -πάντα στον δικό του κόσμο- άρχισε να γκρινιάζει για τις ιδιωτικοποιήσεις. Ξεχνώντας ότι ο ίδιος ήταν πρωθυπουργός που επί των ημερών του θεσπίστηκε το Υπερταμείο!

Α, μη ξεχάσουμε ότι ουσιαστικά το μόνο που πρότεινε ήταν αυτό που φωνάζει η Αριστερά από τη δημιουργία της: Αυξήσεις μισθών και κρατικοποιήσεις!

Είναι σαφές, το διακρίνει πλέον κι ο πιο αδαής περί της πολιτικής: Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ως αφήγημα  ΜΟΝΟ πόλωση, τοξικό πολιτικό κλίμα και διχασμό. Είναι φανερό ότι παίζει τα ρέστα του στην πλάτη της χώρας. Κι επειδή έχει ναρκοθετήσει την πολιτική ζωή με την απλή αναλογική, η κυβέρνηση κι η κοινωνία πρέπει να είναι έτοιμες ν’ αντιμετωπίσουν ακόμη πιο διχαστικό λόγο και τοξικότητα απ’ ότι το 2010-2015…. Δεν ορρωδεί προ ουδενός!

Κι όλα αυτά την ώρα που η ανάπτυξη τρέχει με 6% στη χώρα, το δημόσιο ψηφιοποιείται προς όφελος των πολιτών, η Ελλάδα ενισχύει τα μέγιστα την άμυνά της, οι τουριστικές προβλέψεις για τη χρονιά που ξεκίνησε θυμίζουν εποχές προ κρίσης κι ένας τεράστιος τραπεζικός οργανισμός, η JP Morgan προανήγγειλε τη λειτουργία ενός hub τεχνολογίας και καινοτομίας στην Ελλάδα, που θα εξυπηρετεί τις σχετικές ανάγκες του ομίλου, σε όλες τις χώρες που έχει σήμερα παρουσία. Και την ώρα που οι ιθύνοντές της έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στην πολιτική σταθερότητα, αλλά και στο μεταρρυθμιστικό έργο που προωθεί η σημερινή κυβέρνηση.

Είπαμε: Το χάσμα στο πολιτικό μας σύστημα είναι ορατό. Έχουμε να κάνουμε με δυο διαφορετικούς κόσμους… Δυο κόσμους που ο ένας κοιτά μπροστά να συναντήσει το μέλλον κι ο άλλος είναι μονίμως στραμμένος στο βαθύ παρελθόν και στη δημιουργία εχθρών…

Κάτι τελευταίο: Μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, τον Βαρουφάκη και τον διακινητή των επιστολών του Χριστού, συντάχθηκε και το ΚΙΝΑΛ! Αυτό λένε οι αριθμοί και κάτω από αυτούς στις ψηφοφορίες δεν υπάρχουν υποσημειώσεις.

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου