Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Η Marc, o Τσίπρας & ο πολιτικός χουλιγκανισμός


Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Συζητάμε συχνά σε δημοσιογραφικές συντροφιές, κι όχι μόνο, το γεγονός ότι όλες μα όλες οι δημοσκοπήσεις κι έρευνες της κοινής γνώμης καταγράφουν την μεγάλη υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας και κυρίως του Μητσοτάκη έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα. Όλες!

Συζητάμε και κάτι ακόμη. Ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ιθυνόντων αυτών των εταιρειών έλκουν την καταγωγή τους από την Αριστερά ή έστω την Κεντροαριστερά! Όλοι ή σχεδόν όλοι είχαν θητεύσει σε κόβες, σε σχήματα, σε τάσεις, σε διεργασίες ή στη διαμόρφωση ιδεολογικών μωσαϊκών και της κοινής γνώμης.

Βεβαίως, οι άνθρωποι αλλάζουν, κατανοούν τι

συμβαίνει στην πραγματικό κόσμο κι όχι στον κόσμο της ουτοπίας, ταξίδεψαν κιόλας, άνοιξαν τα μάτια τους. Υπό αυτή την έννοια ουδείς τους ψέγει, απλά το αναφέρουμε ως σημείωση. Άλλωστε οι περισσότεροι υπήρξαν ευπρεπέστεροι της ευπρέπειας σε κάθε αντιπαράθεση, όταν υπήρξε κάποτε.  

Να λοιπόν κι η Marc με την έρευνα κοινής γνώμης για λογαριασμό του ΑΝΤ1.  Στην οποία καταγράφεται ότι ο Μητσοτάκης έχει την υψηλότερη δημοτικότητα (47,2%), ο Ανδρουλάκης ακολουθεί με 44%, ενώ ο Τσίπρας συγκεντρώνει μόνο 31% θετική δημοτικότητα.

Τι σημαίνει αυτή η νέα μέτρηση για τον Τσίπρα; Ότι όπως σε όλες της άλλες έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση της αρχής του τέλους του. Δεν θα πάει σπίτι του, αλλά επ’ ουδενί θα μπορεί να πείθει κόσμο και κοσμάκη που παρασυρμένος από τερατώδη ψέματα, εναπόθεσε κάποια στιγμή τις ελπίδες του σ’ εκείνον.  Κι ο Τσίπρας δεν είναι ούτε Κωνσταντίνος Καραμανλής ούτε Ανδρέας Παπανδρέου που ξαναγύρισαν το παιγνίδι. Εκείνοι ακόμη και στις περιόδους παρακμής τους, ουδέποτε έπαψαν να είναι δημοφιλείς και αξιόπιστοι. Ξέφτιζε η ΝΔ στην περίοδο της προέλασης του ΠαΣοΚ, αλλά ο Καραμανλής είχε υψηλότατη δημοφιλία. Ξέφτιζε το ΠαΣοΚ στα ειδικά δικαστήρια και στην κοινωνία, αλλά παρ’ όλα αυτά ο Ανδρέας Παπανδρέου διέθετε λαϊκή αποδοχή, έστω κι έχοντας πέριξ του αστρολόγους και ξεματιάστρες!

Ο Τσίπρας λοιπόν ξεφτίζει μαζί με το κόμμα του. Εξ ου κι η καθημερινή τοξικότητα που εκπέμπεται στη Βουλή, στην Κουμουνδούρου κι όπου μπορούν. Από τον ίδιο τον Τσίπρα, μέχρι τον Πολάκη, τον εξάδελφο Τσίπρα («δεν είναι αυτοσκοπός η άμυνα της χώρας»), τα τρολ μα και τους στρατηγούς της «Αυγής».

Προχθές, επί παραδείγματι, ο Σκουρλέτης με ύφος εισαγγελέα (όλοι οι Αριστεροί έχουν, λίγο πολύ, αυτό το ύφος) την «έπεσε» στην κοινοβουλευτική εκπρόσωπο του ΚΙΝΑΛ, την συνετή Νάντια Γιαννακοπούλου, επειδή αρνήθηκε να στηρίξει μια ένσταση αντισυνταγματικότητας του ΣΥΡΙΖΑ για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τον ΕΦΚΑ. Κι όμως, δεν έχει περάσει πολύς καιρός που τη Νάντια Γιαννακοπούλου μαζί με άλλους του ΠαΣοΚ, τους έδειχναν με το δάκτυλο και τους αποκαλούσαν … γερμανοτσολιάδες! Τώρα τους θέλουν ως βολικά στηρίγματα των επιδιώξεών και της τοξικότητάς τους.

Λίγο μετά, στην τηλεόραση ρωτήθηκε η Έφη Αχτσιόγλου ποια είναι η γνώμη της για όσα έγραψε ο στρατηγός επικοινωνίας και μέντορας του Τσίπρα στην Αυγή¨». «Δεν διάβασα», ήταν η μόνη φράση που μπόρεσε να ψελλίσει η φερόμενη αντικαταστάτης του Τσίπρας μετά την προσεχή ήττα του….

Καταλαβαίνετε; Όλη η Ελλάδα έμαθε τη χυδαιότητα που έγραψε –δίκην «πολιτικού χουλιγκάνου» και γνήσιου αυριανιστή ο Καρτερός κι η ελπιδοφόρος κυρία Αχτσιόγλου δεν έμαθε το παραμικρό. Δεν τόλμησε να καταδικάσει τη χυδαιότητα του «δικού» της συντρόφου.

Τι έγραψε ό μοναδικός άνθρωπος που έλεγε ως Αρχισυντάκτης του «Ριζοσπάστη», ότι το  Τσέρνομπιλ ήταν αμερικανική υστερία για να πληγεί ο κομμουνισμός;  Έγραψε στην «Αυγή» ένα άρθρο  που ουσιαστικά συνυπέγραψε ο Πολάκης και είχε τίτλο  «επί προσωπικού και παίρνω την ευθύνη». Σ’ αυτό και μέσα σε ντελίριο χυδαιότητας, τοξικότητας και ρεβανσισμού, κατηγόρησε τον Μητσοτάκη ότι στήνει… διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα σε εθνικόφρονες και προδότες! Για να καταλήξει σε μία αδιανόητα προσβλητική επίθεση που τον οποίο χαρακτηρίζει μεταξύ άλλων «λιμοκοντόρο του Κολάμπια» και στο τέλος βρίζει χυδαία:  «Μητσοτάκη, GFY»  (Go F@@@ Yourself).

Για αυτό το άρθρο συνεχάρη τον Καρτερό ο Παύλος Πολάκης γράφοντας στο Facebook «Μπράβο Θανάση Καρτερέ. Συνυπογράφω κάθε λέξη».

Έτσι διαλύθηκε κάθε επιφύλαξη αναφορικά με το αν το χυδαίο κείμενο εξέφραζε μόνο τον Καρτερό κι όχι ένα μεγάλο μέρος του ΣΥΡΙΖΑ και τον ίδιο τον Τσίπρα δια της ανοχής και μη αντίδρασής του.

Κι ύστερα μιλάνε για κατάληψη του Κέντρου! Κι επιτίθενται στις εταιρίες ερευνών που απλώς καταγράφουν την πραγματικότητα…. Χαράσσουν συνεχώς γραμμές διχασμού και τις… φορτώνουν στους άλλους!

Ας συνεχίσουν… Τρίβει τα χέρια του ο Μητσοτάκης!

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου