Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024

Οι ρασοφόροι του Μεσαίωνα κι οι απειλές τους


 Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

 Οι παπάδες στην Ελλάδα αποτελούν μια κατηγορία ανθρώπων που ζούνε με κρατικά χρήματα, κάνουν πολιτική (κυρίως ακροδεξιάς κατεύθυνσης) κι έχουν πει τόσα ψέματα στο διάβα του χρόνου και της ιστορίας της χώρας για αν εδραιωθούν, που μόνο ο Αλέξης Τσίπρας τους συναγωνίζεται…

Οι παπάδες στην Ελλάδα, αποτελούν την κορυφαία ομάδα γραφικών ανθρώπων που είναι πιστοί στην οπισθοδρόμηση και δεν έχουν αλλάξει το παραμικρό στα δυο χιλιάδες και βάλε χρόνια ύπαρξης του Χριστιανισμού. Όποιος ακούει τι  εκστομίζουν πολλοί από τους μεγαλορασοφόρους, αναρωτιέται αν αυτοί διδάσκουν την θρησκεία της αγάπης και πόσο απύλωτα στόματα διαθέτουν.

Οι παπάδες στην Ελλάδα, έχουν πείσει μεγάλα τμήματα των πιστών ότι

συντάθηκαν με τον Κολοκοτρώνη στην επανάσταση της απελευθέρωσης της χώρας, όταν οι ίδιοι αφόρισαν τους επαναστάτες! Το προσπερνάμε.

Οι παπάδες στην Ελλάδα, έχουν πείσει μεγάλα τμήματα των πιστών ότι ο ελληνισμός επιβίωσε μέσω του .. κρυφού σχολειού. Μέγα παραμύθι αφού οι Τούρκοι επέτρεπαν να λειτουργούν κορυφαίες σχολές του ελληνικού πνεύματος. Όπως η μεγάλη του γένους σχολή μέσα στο Φανάρι ή η σχολή του Κοραή και τόσες άλλες. Το προσπερνάμε κι αυτό, άλλωστε ….είναι πολλά τα λεφτά σε διάφορα υπόγεια ….μοναστηριών και άλλων εκκλησιαστικών ιδρυμάτων που …επιδεικνύουν… κρυφά σχολειά….

Οι παπάδες στην Ελλάδα, αντέδρασαν ιστορικά σε όποιον εκσυγχρονισμό της Πολιτείας προκειμένου να πορευτεί με τον πολιτισμένο κόσμο. Από το αυτόματο διαζύγιο, μέχρι τον πολιτικό γάμο και τόσα άλλα που αφορούν ανθρώπινα δικαιώματα. Άλλωστε δεν πρέπει αν ξεχνάμε ότι παπάδες και κείμενα θεωρούν τη γυναίκα κατώτερο είδος, ενίοτε και βρομερό. Της απαγορεύουν να μπαίνει στο ιερό των εκκλησιών ή και σε άλλους λατρευτικούς χώρους, όπως το Άγιο Όρος. Άρα δεν έχουν ιδιαίτερη σχέση με ανθρώπινα δικαιώματα.

Οι παπάδες στην Ελλάδα, όταν δεν στηρίζουν ακραία Δεξιά κομματικά μορφώματα, φτιάχνουν και κόμματα, όπως είδαμε στις πρόσφατες εκλογές. Αλλάζουν υπουργούς, επιβάλλουν τη διδακτική ύλη μαθημάτων κι αποτελούν συνολικά το μεγάλο γραφικό βουνό του βαθέως συντηρητισμού στη χώρα.

Οι παπάδες στην Ελλάδα εκμεταλλεύονται στο έπακρο την αφέλεια και την πίστη των ανθρώπων, είτε με τη βιομηχανία παραγωγής αγίων, είτε παραγωγής θαυμάτων με εικόνες που… κλαίνε, είτε με περιφορές τεμαχισμένων οστών! Είναι πολλά τα λεφτά… Πάρα πολλά…

Οι παπάδες στην Ελλάδα δεν έχουν αποκηρύξει τον Μεσαίωνα στον οποίο οι προκάτοχοί τους κυνήγησαν άγρια τον πνευματικό πλούτο σπουδαίων μυαλών. Όπως –πρόχειρα αναφέρω-  ο Κοπέρνικος και το De revolutionibus του, ο Δαρβίνος, ο Γαλιλαίος, ο Βολταίρος και τόσοι άλλοι….

Οι παπάδες στην Ελλάδα –παλαιότεροι και σύγχρονοι- δεν συντάχθηκαν πλήρως με τον εκβαρβαρισμό που εγκαθίδρυσε η βυζαντινή νέα τάξη πραγμάτων, που σκότωσε το αρχαιοελληνικό πνεύμα κι άρχισε να αποφασίζει τι θα τρώει, τι θα πίνει, πως θα ντύνεται, τι θα διαβάζει και τι θα διδάσκει ο …αμνός και δούλος του θεού;

Η ελληνική Πολιτεία για πολλούς και διάφορους λόγους έχει σταθεί ιδιαιτέρως ανεκτική απέναντι στους ρασοφόρους και τα καμώματά τους. Ακόμη και στις κατάρες τους στους Έλληνες, ωε αυτές που θα εκφέρουν την ερχόμενη Κυριακή.

Σήμερα οι ρασοφόροι δίνουν μάχη για έναν αγώνα που έχουν χάσει, με αφορμή τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Κάνουν πολιτικό και χυδαίο παιγνίδι, με συνοδοιπόρους δυο-τρείς εκ των λεγομένων ολιγαρχών που δεν τους δίνει ο Μητσοτάκης ότι απαιτούν.  Οι ρασοφόροι λένε δεξιά κι αριστερά ότι …θα μάθει η ΝΔ τι εστί ράσο! Ήδη, υπάρχει ένα σημαντικό τμήμα αυτονόμησης μητροπολιτών και παπάδων της επιρροής τους, που από άμβωνος υβρίζουν πολιτικούς και δίνουν πολιτικές κατευθύνσεις!  Ήδη απέκλεισαν τους πολιτικούς από την Κυριακή της Ορθοδοξίας και υπάρχουν πληροφορίες ότι δεν θα πάνε στους εορτασμούς και τις παρελάσεις για την 25η Μαρτίου. Προς το παρόν πριμοδοτούν τη Νίκη και κυρίως τον Βελόπουλο. Άλλωστε, ποτέ δεν ενοχλήθηκαν που ως θεομπαίχτης,  πωλούσε τις επιστολές Του Χριστού!

Μακάρι η ρήξη αυτή να είναι μόνιμη. Κι επιτέλους να προχωρήσει ο περιβόητος και τόσο αναγκαίος διαχωρισμός Κράτους κι εκκλησίας. Μακάρι. Για την Ελλάδα ρε γαμώτο, που έλεγε κι η Βούλα….

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου