Τρίτη 5 Μαρτίου 2024

Μας δουλεύει ο Τσίπρας...


 Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

«Κάναμε λάθος με την υπόθεση Novartis». 

«Κάναμε λάθος με τις τηλεοπτικές άδειες».

«Είχαμε αυταπάτες» και προφανώς εξ αυτών …δεν σκίσαμε μνημόνια… δεν κάναμε σεισάχθεια  και άλλα παρόμοια φαιδρά….  

Ποιος τα λέει ή έχει πει αυτά; Μα ο πρωτεργάτης κι ενορχηστρωτής τους. Ο Αλέξης Τσίπρας. Ο άνθρωπος που φώναζε για συνανθρώπους του «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν»! Ο άνθρωπος που υπέθαλψε τις κρεμάλες στις πλατείες, που αποκαλούσε γερμανοτσολιάδες όσους δεν ήταν Αριστεροί ή έστω … καμένοι! Ο άνθρωπος που είπε χιλιάδες ψέματα στην κοινωνία. Ο άνθρωπος που έφερε το λούμπεν στην κυβέρνηση της χώρας! Ο άνθρωπος που ήξερε

για νεκρούς στο Μάτι κι εκείνος έδινε σόου στο συντονιστικό κέντρο!

Ουσιαστικά αυτός ο άνθρωπος παραδέχτηκε τις βρομερές μεθοδεύσεις για τη Novartis και τις τηλεοπτικές άδειες, αλλά συγγνώμη δεν ζήτησε.

Η κοινωνία γνωρίζει πια, τα άλλα ας τα βρει με τους συντρόφους του και κυρίως με τον πρώην συνεργάτη του Νίκο Παππά, τον αποκαλούμενο 13-0! Για τον οποίο ο Τσίπρας έβαλε άλλη μια υπογραφή κι ουσιαστικά έκανε την καταδίκη …. 14-0!

Αλήθεια, ο Τσίπρας δεν ήταν εκείνος που έλεγε ότι οι τηλεοπτικές άδειες θα γεμίσουν τα ταμεία του κράτους; Ο Τσίπρας δεν ήταν που έλεγε ότι ο Παππάς είναι αθώος; Ο Τσίπρας δεν ήταν που ουσιαστικά άφηνε  τα trolls της Κουμουνδούρου να βυσσοδομούν εναντίον εκείνων που κρέμασε στα μανταλάκια για τη  Novartis; Ο Τσίπρας δεν ήταν που διαπόμπευσε ανθρώπους και οικογένειες; Που δολοφόνησε χαρακτήρες; Κι έρχεται σήμερα και μιλά για … ατυχείς χειρισμούς; Κοροϊδία!

Είπε κι άλλα. Ότι ποτέ δεν σκέφτηκε την έξοδο της χώρας από τη ζώνη του ευρώ!

Μάλλον μας δουλεύει χοντρά! Τότε γιατί έκανε το δημοψήφισμα με το κάλπικο ερώτημα;

Ο Τσίπρας αποτελεί παρελθόν για την κοινωνία.

Μα δεν αποτελεί παρελθόν για κάποιους εξ εκείνων των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων που του αναζητούν ρόλο. Κι εκείνος αποφάσισε να στείλει φιλάκια στους πρώην συντρόφους του και να γκρεμίσει τον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να γίνει…. συναινετικός για να παίξει άλλο ρόλο.

Τι ρόλο; Ποιος ξέρει; Μπορεί να ονειρεύεται ότι θα «παίξει μπάλα» στην ευρωπαϊκή Αριστερά. Μόνο που αυτό προϋποθέτει την εκλογή του ως ευρωβουλευτής. Με ποιο κόμμα; Με τον ΣΥΡΙΖΑ; Μα τον αποδομεί καθημερινά. Εκτός αν τον βάλει υποψήφιο ο Κασσελάκης για να τον ξεφορτωθεί!

Όπως και νάναι αναζητείται εικόνα συναινετικού Τσίπρα. Είτε για να εμφανιστεί ως ηγέτης μιας κίνησης που θα απαιτεί πολιτικές συμμαχίες, είτε για να φτιάξει μια εικόνα που θα του είναι απαραίτητη και χρήσιμη για το εγγύς ή απώτερο μέλλον.

Μα ένας άνθρωπος που από το 2008 μέχρι το 2019 που η κοινωνία τον έδιωξε από το Μαξίμου, ήταν πολιτικός σαλταδόρος, δεν είναι εύκολο να φτιάξει άλλη εικόνα. Όταν δεν υπήρξε ποτέ ειλικρινής στην πολιτική διαδρομή του, δεν μπορεί να γίνει αξιόπιστος ξαφνικά, για μεγάλα και πλειοψηφικά τμήματα της κοινωνίας. Όσο κι αν αυτά παρακολουθούν δελτία ειδήσεων συγκεκριμένων τηλεοπτικών δικτύων…

Η κοινωνία ξέρει πια…

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου