Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Στο Καλντερίμι (Νο 79)

Η εβδομαδιαία στήλη του Grpost με τα πολιτικά, παραπολιτικά και κοινωνικά σχόλια, τις Τυπολογίες και το Αθλητικό Καλντερίμι.
Ενότητα πρώτη: Πολιτικά, παραπολιτικά σχόλια

@ Πολλά και διάφορα ακούστηκαν για την ξαφνική παραίτηση του υφυπουργού Παιδείας, Κώστα Κουκοδήμου.
Άλλοι είπαν ότι συγκρούστηκε με τον Λοβέρδο για τις αρμοδιότητες.
Άλλοι το πήγαν πιο μακριά και με θεωρία συνωμοσίας ενέπλεξαν ακόμη και τον Καραμανλή, ισχυριζόμενοι ότι το καραμανλικό περιβάλλον τον έβαλε να παραιτηθεί για να μη συνεργάζεται μ’ έναν υπουργό (Λοβέρδο) που είχε σηκώσει ψηλά την υπόθεση Βατοπεδίου.
Αηδίες!

@ Η πραγματική αλήθεια είναι ότι ο Κουκοδήμος «σπρώχτηκε» στην παραίτηση υπό το βάρος των αποκαλύψεων που οσονούπω θα δουν το φως της δημοσιότητος κι έχουν να κάνουν με ισχυρότατες οσμές σκανδάλου, με εικονικά τιμολόγια κι επιστροφές ΦΠΑ καθώς και «τριγωνικές εισαγωγές» μέσω των οποίων κινέζικα προϊόντα «βαφτίζονταν» ευρωπαϊκά.
Αυτά, σε εταιρεία αθλητικών ειδών που διατηρεί, ομού με τον μεγαλομέτοχο του «Αιγινιακού» Γ. Νιώπα.
Μου λένε ότι το θέμα έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου, μέσω της Κατερίνας Σαββαϊδου, διαδόχου του Χάρη Θεοχάρη.

@ Κι αφού έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου όλα πήραν τον δρόμο τους.
Ουσιαστικά υπεδείχθη στον Κουκοδήμο ο μοναδικός δρόμος που είχε.
Κι εκείνος τον ακολούθησε, υποβάλλοντας την παραίτησή του.

@ Να σας πω και κάτι ακόμη για το παρασκήνιο της επιλογής του διαδόχου του.
Πριν επιλεγεί τελικά ο βουλευτής Άρτας Γιώργος Στύλιος, είχε πέσει στο τραπέζι τ’ όνομα της Άννας Καραμανλή της Β΄ Αθηνών.
Μου λένε ότι μέχρι και γνωστός δημοσκόπος ανακατεύτηκε για την προώθησή της, ενώ κύκλοι της διέρρεαν σχεδόν ως σίγουρη την «υφυπουργοποίησή» της.
Αφού γέλασε κάθε πικραμένος κι απορρίφτηκε τέτοιο ενδεχόμενο, έπεσε στο τραπέζι το όνομα του Ανδρέα Ψυχάρη.
Η υπόθεσή του δεν ευδοκίμησε, αφού τελικά προτιμήθηκε να ενισχυθεί η περιφέρεια.
Έτσι, προέκυψε ο Γιώργος Στύλιος.

@ Παρεμπιπτόντως, ο νέος υφυπουργός Παιδείας, σε αντίθεση με τα συνηθισμένα, έχει μεγάλη σχέση με το χαρτοφυλάκιο που ανέλαβε.
Ο άνθρωπος είναι πτυχιούχος του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, καθηγητής Εφαρμογών στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων, με εξειδίκευση στα πληροφοριακά συστήματα και την τεχνολογία εξόρυξης δεδομένων.
Επιπλέον είναι διδάκτωρ του τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών & Πληροφορικής, του Πανεπιστημίου Πατρών και κάτοχος μεταπτυχιακού ΜSc, Master, City University, London με ειδίκευση «Information Systems and Technology.
Για να δούμε αν τα πτυχία κι οι γνώσεις, μπορούν να συμπορεύονται με τον πολιτικό ρεαλισμό.

@ Πάμε παρακάτω. Το γεγονός ότι ο μοιραίος τρίτος Παπανδρέου, με τις πράξεις, τις παραλείψεις, τις ανοησίες και την ανικανότητά του συνέβαλλε τα μάλα στην κατάσταση που σήμερα βιώνουμε, ουδόλως φαίνεται να απασχολεί τους κλακαδόρους του –της φυλής των παλαιοπασόκων- που νέμονταν την εξουσία για δεκαετίες.

@ Η ουσία είναι ότι για μια ακόμη φορά ο μοιραίος Γιώργος «πυροβόλησε» τον εαυτό του, με όσα ανέχθηκε απ’ όσα ετοίμασαν εναντίον του Βενιζέλου ο Πετσάλνικος κι οι λοιποί κλακαδόροι του.

@ Έκανε ακόμη και τους πιο πιστούς του βουλευτές να στάζουν χολή εναντίον του ΓΑΠ, επειδή έκανε μπάχαλο την επέτειο της ίδρυσης του κόμματος, για καθαρά προσωπικούς λόγους.
Κι ενώ μήνες τώρα έκαναν τη «βρώμικη δουλειά» αμφισβητώντας κι υπονομεύοντας συνεχώς τον Βενιζέλο, η υπόθεση τους γύρισε μπούμερανγκ.
Κάποιοι μάλιστα, όπως ο Σαχινίδης, ο Πεταλωτής κι ο Όθωνας διατύπωσαν τις αντιρρήσεις τους για τους κλακαδόρους του Γιώργου και του Πετσάλνικου με αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο.
Ο Μωραϊτης εξαφανίστηκε.
Ταυτοχρόνως, όλοι, μα όλοι πνέουν μένεα κι εναντίον του Γερουλάνου.
Βλακωδώς βεβαίως, όπως θα σας εξηγήσω παρακάτω.
Τη χολή τους εναντίον του Γερουλάνου τη χύνουν επειδή θεωρούν ότι τον «σπρώχνει» ο ΓΑΠ για διάδοχο – φωνή του, σε περίπτωση που δεν προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματός.
Μια ωραία ατμόσφαιρα…

@ Όχι!
Αρνούμαι να σχολιάσω την κατάσταση της ψυχικής υγείας των παλαιοπασόκων – υπηκόων –κλακαδόρων του φύλαρχου και μοιραίου Γιώργου.
Οι ψυχίατροι ας αναλάβουν υπηρεσία.

@ Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, αλλά εγώ ταράχτηκα όταν άκουσα τον Πετσάλνικο να λέει ότι δεν ενδιαφέρεται για να γίνει…Πρόεδρος της Δημοκρατίας!
Σκέφτηκα ότι λόγω των διακοπών και της περιπέτειας της υγείας μου, κάποιος θα του το είχε προτείνει και δεν το έμαθα.
Έψαξα, λοιπόν, να μάθω ποιος ήταν αυτός.
Έψαξα, έψαξα, έκανα τηλέφωνα σε γνωστούς κι αγνώστους, πήρα φίλους κι εχθρούς.
Μέχρι την Καστοριά έφτασα και στο προποτζίδικο του Διαμαντίδη, που είναι μέγα στέκι της πόλης.
Φευ! Πουθενά δεν βρήκα τέτοια πληροφορία.
Το μόνο που βρήκα ήταν ότι ουδείς τον είχε προτείνει, άρα η απάντησή του ότι δεν ενδιαφέρεται να γίνει πρόεδρος, απευθυνόταν στον...ουδένα.
Ξέρει από τέτοια ο Πετσάλνικος.

@ Βρε τον φουκαρά τον Φίλιππο…

@ Αν ο υπόδικος Παπακωνσταντίνου έγινε δεκτός με τόσο ενθουσιασμό και ζητωκραυγές στην παράσταση που ετοίμασε για τον μοιραίο Γιώργο ο παρ’ ολίγον πρωθυπουργός Πετσάλνικος, τότε εύκολα μπορούμε να φανταστούμε τι θα συνέβαινε αν εμφανιζόταν ο Άκης, ο αυθεντικότερος από τους ζώντες ηγήτορες της «πράσινης» φυλής…
@ Να σας πω και μερικά πράγματα για τον Γερουλάνο.
Πράγματι ο μοιραίος Γιώργος τον προορίζει για σημαντικό ρόλο, αν δεν δημιουργήσει νέο κόμμα.
Ο ίδιος όμως, έχε τη δική του περπατησιά, μακριά από τις επιλογές του μοιραίου Παπανδρέου. Κάνει ότι μπορεί ν’ αποτινάξει από επάνω τον «τίτλο» του κηπουρού του ΓΑΠ, ενώ εδώ και καιρό έχει αρχίσει σειρά επαφών με «πράσινα» στελέχη για το μέλλον του ΠαΣοΚ.

@ Είναι χαρακτηριστικό ότι μεταξύ των συνομιλητών του είναι και συνδικαλιστές που έχουν αποστασιοποιηθεί από το ΠαΣοΚ του Βενιζέλου, αλλά και βενιζελικοί που του αναγνωρίζουν ότι αντιμετώπισε με ιδιαίτερο σεβασμό τον πρόεδρο του κόμματος.
Τόσο οι μεν όσο κι οι δε αναγνωρίζουν στον Γερουλάνο ότι έχει προσπαθήσει επανειλημμένως να γίνει ο μεσολαβητής τερματισμού των εχθροπραξιών μεταξύ του μοιραίου Γιώργου και του Βενιζέλου.

@ Ο Γερουλάνος είναι εξ εκείνων που εκτιμούν ότι οι εχθροπραξίες κορυφώνονται εξ αιτίας διάφορων φανατικών που βρίσκονται στο πλευρό των ΓΑΠ και Βενιζέλου, που προτάσσουν τα προσωπικά τους έναντι της πολιτικής.
Μάλιστα, κάποιοι εξ αυτών του έκοψαν τον δρόμο όταν είχε θέσει εαυτόν στη διάθεση του των δράσεων του Βενιζέλου, καθώς τον θεωρούσαν άνθρωπο του μοιραίου Γιώργου.

@ Κάτι ακόμη.
Τα όσα έγιναν με τις αντιπαραθέσεις και τους κλακαδόρους, τα είχε προβλέψει σε συζητήσεις του με δημοσιογράφους, πριν λίγο καιρό.
Γι αυτό, μάλλον, επέλεξε να μη μπει στο κάδρο της αντιπαράθεσης επί προσωπικών, όπως αυτές αποτυπώθηκαν στο Ζάππειο για τις επετείους της 3ης Σεπτεμβρίου, προτιμώντας να βρίσκεται στις ΗΠΑ.

@ Και κάτι τελευταίο.
Όπως σας είπα προηγουμένως, όλοι οι θεωρούμενοι παπανδρεϊκοί της κοινοβουλευτικής ομάδας, τον έχουν βάλει στο στόχαστρο…
Είτε επειδή πιστεύουν ότι τον «σπρώχνει» ο μοιραίος Γιώργος εις βάρος τους, είτε επειδή ανοίγει τη δική του περπατησιά, στην οποία διαφωνούν οι ίδιοι κι ο ΓΑΠ…

@ Πάμε τώρα σ’ ένα θέμα που καταδεικνύει την μαλακία που κουβαλάνε οι δογματικοί Αριστεροί κι την έχουν καταστήσει συνείδηση στην ελληνική κοινωνία.
Θυμόσαστε πόσα προσκόμματα είχε δημιουργήσει στην κυβέρνηση, ο πρώην υπουργός του Κουβέλη, ο Αντώνης Μανιτάκης;
Θυμόσαστε τις ιδεοληψίες του με το δημόσιο, τις αρνήσεις του ακόμη και σε στοιχειώδη ζητήματα, όπως η αξιολόγηση στα πανεπιστήμια;
Θυμόσαστε που έλεγε και ξανάλεγε ότι η εκπαίδευση δεν μπορεί ν’ αναπτύσσεται από ιδιωτικούς φορείς και τορπίλισε την αναθεώρηση του άρθρου 16 και την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων;

@ Ε, αυτός ο δογματιστής ιδεολόγος, ανέλαβε κοσμήτορας της Νομικής σχολής στο ιδιωτικό πανεπιστήμιο «Νεάπολις», στην Πάφο.
Κι όπως λένε με …χρυσό μεροκάματο!
Κι όχι μόνο αυτό.
Πρωτοστατεί στις εκδηλώσεις του πανεπιστημίου, δίνει συνεντεύξεις που διαφημίζει την επάρκεια των σπουδών που προσφέρονται και …ξεκαθαρίζει ότι το πτυχίο είναι αναγνωρισμένο από την Ε.Ε. κι ισότιμο των αντιστοίχων ελληνικών πανεπιστημίων!


@ Αφού, λοιπό, πρωτοστάτησε τόσο ως στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, όσο κι ως υπουργός, αλλά κι ως καθηγητής στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο, να γίνει μπάχαλο η παιδεία, αφού με τους δογματισμούς του έκανε μια χώρα άνω κάτω….τώρα υπερασπίζεται την ιδιωτική εκπαίδευση που έριχνε στην πυρά στον τόπο μας…
Και γαμώ τη συνέπεια.

@ Αλήθεια, έχει να πει κάτι επί τούτου ο μπάρμπα Φώτης;
Ο λαλίστατος, κατά τα άλλα, Μαργαρίτης;
Ο Πανούσης έστω; 

@ Πάμε παρακάτω. Περί της αμετροέπειας πολλών στον πολιτικό στίβο, σας έχω μιλήσει επανειλημμένως.
Σας έχω μιλήσει επίσης, για τις ηγετικές φιλοδοξίες του πρώην υπουργού Ευρυπίδη Στυλιανίδη.
Ο οποίος, παρά το «φτύσιμο» που τρώει εντός, εκτός κι επί τα αυτά της Νέας Δημοκρατίας, δεν φαίνεται να το βάζει κάτω.
Μάλιστα, τοπική εφημερίδα της εκλογικής του περιφέρειας, με στενή σχέση μαζί του, κυκλοφόρησε στην Κομοτηνή αναγράφοντας την…προσδοκία του Ευριπίδη:
«Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Καραμανλής κι αρχηγός της Ν.Δ. ο Στυλιανίδης», έγραφε στην πρώτη σελίδα!

@ Δικαιολογούσε μάλιστα το πρωτοσέλιδο, αναγράφοντας ότι ο Στυλιανίδης είναι «το μεγαλύτερο στέλεχος της πολιτικής σκηνής, χρημάτισε επί πολλά χρόνια υπουργός σε διάφορα υπουργεία κι όλοι γνωρίζουν ότι είναι πιστός στον Κώστα Καραμανλή» (!!!)

@ Χρειάζεται να κάνω οποιοδήποτε σχόλιο;
Μπα! Προβλέπω ότι ο Αγγέλου μετά τις «συστάσεις» που έκανε (κατ’ εντολήν φυσικά) σε Βλάχο και τον ασπρομάλλη κυριούλη, να μη χρησιμοποιούν τ’ όνομα του Καραμανλή, θ’ αναλάβει και πάλι δράση…

@ Πάντως, κάποιοι έχουν αναγάγει τον καραμανλισμό σε επάγγελμα…
Ο Ζαγορίτης, ας πούμε, διορίστηκε συνήγορος του καταναλωτή από τον Δένδια.
Με τις θετικές ψήφους της Νέας Δημοκρατίας, του ΠαΣοΚ και τις λευκές όλων των άλλων…
Έτσι, μετά το βόλεμα του υιού Ζαγορίτη στο ευρωκοινοβούλιο, παρά των πλευρώ της Μαρίας Σπυράκης, ήρθε κι η σειρά του πατέρα, που δήλωνε, δηλώνει και θα δηλώνει εσαεί καραμανλικός.
Μου λένε ότι τη συγκεκριμένη καρέκλα την λιμπιζόταν εδώ και καιρό, αλλά ο Χατζηδάκης δεν ήταν σύμφωνος επειδή φοβόταν τον ντόρο που θα γινόταν.

@ Ο Ζαγορίτης, μια ζωή εντός των κομματικών μηχανισμών, είχε πάντα σημαία τον καραμανλισμό και επ’ αυτού έγινε μέχρι και γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας!
Κι ύστερα μου λένε ψήφισε Νέα Δημοκρατία για πολιτική σταθερότητα…

@ Παρατηρήσατε ότι το υπουργείο Πολιτισμού φέρνει γούρι στα πρωτοπαλίκαρα του μακαρίτη του Αβέρωφ;
Ο Σαμαράς, από το πουθενά, εγκαινίασε το Μουσείο της Ακρόπολης κι έγινε πρωθυπουργός.
Ο Τασούλας, επίσης από το πουθενά, είναι ο υπουργός που επί των ημερών «έσκασε» μούρη ο τάφος της Αμφίπολης.
Κι αν είναι μέσα αυτός που διαρρέουν κάποιοι Σερραίοι πολιτικάντηδες, τότε ποιος τον πιάνει…

@ Τη Μαρία Χούκλη είχαν βάλει πλώρη για να «ρίξουν στο Ποτάμι» οι ποταμίσιοι, αλλά προέκυψε μια άλλη Μαρία, η τ. πολεμική ανταποκριτής, Καρχιλάκη.
Μάλιστα, ο πρόεδρος Σταύρος την παρουσίασε πρώτη φορά στην επίσκεψη που έκανε στον Χρυσοχοϊδη.
Λίγο πριν τη σύνταξη, λένε οι κακιές γλώσσες, η Μαρία αναζητά το μέλλον της.

@ Μαθαίνω ότι εσχάτως έχει πολλά νεύρα ο υπουργός κύριος Μάκης.
Δεν ξέρω για ποιον λόγο.
Ή δεν μπορεί να μαζέψει τις τιμές στ’ αγγούρια ή δεν πέτυχε η μπογιά…
Τι άλλο να υποθέσω;

@ Ξέρετε ποιος ξερογλείφεται για να γίνει (αν και όταν) υπουργός Παιδείας σε ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;
Ο ηθοποιός Θεοδόσης Πελεγρίνης!
Ναι αυτός, ο άνθρωπος που παρίστανε τον πρύτανη στο Καποδιστριακό και δεν έμεινε τίποτα όρθιο.

@ Μου λένε ότι ο ηθοποιός νοίκιασε γραφεία στην οδό Ομήρου για στήσει το πολιτικό του γραφείο, αφού συμφώνησε με τον Τσίπρα να είναι υποψήφιος στη Β΄ Αθηνών.

@ Οι κακές παρέες του προέδρου Αλέξη, έχουν  κάνει έξαλλο τον Λαφαζάνη.
Ο σύντροφος Αλέξης, αντί να πάει σε διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη, προτίμησε να πάει στην Ιταλία και ν’ αγκαλιαστεί με τους γύπες και τα κοράκια του παγκόσμιου πολιτικού και οικονομικού λόμπι. Και μάλιστα στο αριστοκρατικό ξενοδοχείο Villa dEste, που βρίσκεται στις ακτές της λίμνης Κόμο, που έχει τιμές που ξεκινούν από 900 και φτάνουν στα 4 χιλιάδες ευρώ την ημέρα.
Αυτά λένε μεταξύ τους οι λαφαζάνηδες….
Αυτοί θα πάνε στη διαδήλωση κι ο Αλέξης στη λέσχη «Μπίλντεμπεργκ» του Νότου, όπως χαρακτηρίζεται το «Ambrosetti Club» που διοργανώνει το συνέδριο…

@ Ο πρόεδρος Αλέξης, παρεμπιπτόντως, μίλησε κατά την επίσκεψή του στο ΣΔΟΕ για ετήσια φοροδιαφυγή που αγγίζει τα 15 δισεκατομμύρια ευρώ.
Ουδείς ξέρει πως βγαίνει αυτό το ποσό, ουδείς γνωρίζει τι του έχουν πει ο Δραγασάκης, ο Σταθάκης κι ο Μηλιός, που υποτίθεται ότι γνωρίζουν.
Όμως, όσοι πραγματικά γνωρίζουν ισχυρίζονται ότι όλες μαζί οι λίστες, υποκρύπτουν φοροδιαφυγή που δεν υπερβαίνει το 1 -1,5 δις.
Πώς διάολο τα βγάζουν 15;

@ Η αλήθεια είναι ότι ο πρόεδρος Αλέξης, πιστός στον λαϊκίστικο δρόμο που έχει χαράξει, πιπιλάει την καραμέλα της πολιτικής εκμετάλλευσης κάποιων επιφανών ονομάτων που πράγματι φοροδιαφεύγουν.
Το μεγάλο πρόβλημα όμως, δεν το ακουμπάει ούτε ο πρόεδρος Αλέξης, ούτε το κόμμα του. Δηλαδή, το πρόβλημα της φοροδιαφυγής στο οποίο συμμετέχει εκουσίως ή ακουσίως η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας.
Πόσες φορές έχουν ψηφιστεί –και καταψηφιστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ- διατάξεις και ρυθμίσεις για τη φοροδιαφυγή;
Κι από την άλλη πλευρά, δεν έχω ακούσει το παραμικρό από ένα κόμμα που καταγγέλλει κι ευαγγελίζεται την αλλαγή (;;;) του τόπου, αναφορικά με τη διασφάλιση της είσπραξης του ΦΠΑ και της έκδοσης αποδείξεων από ελεύθερους επαγγελματίες.

@ Το μόνο που κάνουν είναι να υπερτονίζουν την φοροδιαφυγή των μεγάλων κι ισχυρών και να σιωπούν στην φοροδιαφυγή ή φοροκλοπή των μικρομεσαίων.
Σκόπιμα και με λαϊκίστικα επικοινωνιακά τερτίπια…χαϊδεύουν αυτιά.

@ Όπως, εσχάτως χαϊδεύουν και …ράσα.
Μέχρι που, ο κατά δήλωσή του άθεος, πρόεδρος Αλέξης κλείστηκε ένα τέταρτο σ’ ένα δωμάτιο με μια εικόνα….
Για τα «μαύρα» ψηφάκια!

@ «Να είστε καθαροί, λουσμένοι και να μη βρωμάτε», είπε ο δήμαρχος Ψινάκης στους υπαλλήλους του δήμου Μαραθώνα, μαζί με την πρώτη του καλημέρα, μόλις μπήκε στον δήμο. Κι έχω την εντύπωση ότι έβαλε σε σκέψεις την ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ και τον γίγαντα Μπαλασόπουλο. Αναφορικά με ποιον τρόπο θα βρει να ζητήσει επίδομα σαμπουάν και πλυσίματος….
@ Μήπως τελικά είμαστε κράτος ηλιθίων και μόνοι μας περνιόμαστε για έξυπνοι;
Ακούστε άλλη μια περίπτωση που κάνει κάθε λογικό άνθρωπο να κτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο.
Η αεροπορική εταιρεία Ryanair –που τον τελευταίο χρόνο δραστηριοποιείται στη χώρα μας- ζήτησε από την κυβέρνηση να μειώσει τα τέλη χρήσης των ελληνικών αεροδρομίων και ταυτοχρόνως δεσμεύτηκε ότι αν αυτό γίνει πράξη, θα μεταφέρει σε ελληνικούς προορισμούς, περισσότερους από 4 εκατομμύρια τουρίστες.

@ Τι έκανε η κυβέρνηση;
Αντί συζήτησης, διαβούλευσης ή έστω μιας οιασδήποτε απάντησης, βγήκε κι ανακοίνωσε την…επιβολή νέου τέλους σε κάθε αναχωρούντα επιβάτη από την Ελλάδα, υπέρ των ΑΜΕΑ.
Πόση ηλιθιότητα μπορεί ν’ αντέξει ακόμη ο Έλληνας;
Πόση φαιά ουσία πρέπει να διαθέτει κάποιος για να κατανοήσει ότι τα έσοδα –μόνο από τις αφίξεις όσων εκατομμυρίων υπόσχεται η συγκεκριμένη εταιρεία – θα είναι πολλαπλάσια από εκείνα που θα συγκεντρωθούν από το νέο χαράτσι –τέλος, ούτως ώστε να διοχετευθούν όχι μόνο στα ΑΜΕΑ αλλά κι αλλού;

@ Πώς το λένε; Μόνοι μας βάζουμε τα χέρια και βγάζουμε τα μάτια μας…

@ Με τον υπουργό Εσωτερικών (όπως λέγαμε παλαιότερα) Αργύρη Ντινόπουλο, με χωρίζουν πλείστα όσα ιδεολογικά ζητήματα που άπτονται του φιλελευθερισμού.
Με χωρίζει κι ο λαϊκισμός που διέπει τις απόψεις και πράξεις του.
Αυτά όμως δεν μ’ εμποδίζουν να λέω ότι ίσως είναι ο πιο «ταπεινός» υπουργός της κυβέρνησης αναφορικά με τη δημόσια εικόνα του.
Έχει κλειδώσει τις υπουργικές λιμουζίνες στο γκαράζ του υπουργείου του και κυκλοφορεί οδηγώντας μόνος του το κορεάτικο «κουβαδάκι» του.
Κι όχι μόνο αυτό.
Αρνείται να έχει αστυνομική φρουρά κι εξ αιτίας αυτού γκρινιάζουν ανώτεροι και κατώτατοι της…Κατεχάκη.

@ Τον θυμόσαστε τον Γιάννη Μανώλη, τον συνδικάλα πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, που πήγε στους καμμένους, μετά έφυγε, πήγε με τον Ζώη, ξαναέφυγε και τώρα βολοδέρνει στο μηδέν, αφού ούτε ο Αυτιάς τον καλεί πλέον;
Μου είπαν, ότι έχει ρίξει γέφυρες στον ΣΥΡΙΖΑ, ισχυριζόμενος ότι ο ίδιος και κάποιοι συνοδοιπόροι του, μπορούν ν’ αποτελέσουν το άλλοθι της Κουμουνδούρου στην προσπάθειά της να διεισδύσει και σε άλλους χώρους.
Ονειρεύεται τη «Δεξιά» συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ.

@ Πώς τους λένε αυτούς που αλλάζουν συνεχώς χρώματα; Χαμαιλέοντες;


Ενότητα δεύτερη – Τυπολογίες

@ Μου λένε ότι στη ΝΕΡΙΤ επικρατεί αναβρασμός (όχι ότι αυτό είναι είδηση), με κύρια αφορμή το πρόσωπο που θα παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων.
Μέχρι τώρα το αδιαφιλονίκητο φαβορί ήταν η Αντριάνα Παρασκευοπούλου, αλλά αυτό προς το παρόν δεν ισχύει πλέον.
Ποια φέρεται ως φαβορί;
Η Βίκυ Φλέσσα!
Μου λένε ότι έκανε πολλά δοκιμαστικά, ότι έχει πάρει διαβεβαιώσεις και …προθερμαίνεται.

@ Ένα γεύμα μεταξύ της Όλγας Τρέμη και του Νίκου Χατζηνικολάου σε γνωστό στέκι του Ψυχικού, φούντωσε και πάλι τα σενάρια για επικείμενη συνεργασία τους.

@ Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο δέος ένιωσα, όταν είδα σ’ επανάληψη μια παλιά τηλεοπτική εκπομπή της Λιάνας Κανέλλη, όπου φιλοξενούσε την Άντζελα Δημητρίου.
Συγκλονίστηκα όταν άκουσα τη Λιάνα με ύφος που είχε κι όταν έπαιρνε συνέντευξη από τον Οζάλ, να ρωτάει την αοιδό αν διαφέρει ο κόσμος της ημέρας από εκείνον της νύχτας.
Μου έφυγε ο πόνος των εκκολπωμάτων, όταν άκουσα την απάντηση της λαίδης:
«Ναι διαφέρει. Ο κόσμος της ημέρας δεν πετάει γαρίφαλα»…
Κορυφαίες στιγμές της παλιάς τηλεόρασης…

@ Ο θείος Γιώργος, θεσμός της δημοσιογραφίας, εκδότης, δημοσιογράφος και μέγας αντιστασιακός εναντίον των στρατευμάτων κατοχής, βγήκε και μίλησε για την αναγκαιότητα της μεγάλης Δεξιάς!
Όλως συμπτωματικώς, λίγες ώρες πριν, είχε καταβροχθίσει όλη την ταβέρνα του Παγκρατίου, όπου συναντήθηκε –πάλι όλως συμπτωματικώς- με τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη.

@ Εκείνο που δεν μάθαμε από τον θείο Γιώργο, τον θεσμό, τον εκδότη κι αντιστασιακό, είναι αν στη μεγάλη Δεξιά που ονειρεύεται έχουν θέση οι ψεκασμένοι, οι τελειωμένοι κι οι άλλοι γυρολόγοι…

Ενότητα τρίτη – Αθλητικό Καλντερίμι

@ Στη Σαλονίκη βλέπουν ότι ο Αθανασιάδης δεν υπογράφει την ανανέωση του συμβολαίου του κι άρχισαν να τους ζώνουν τα φίδια…
Όλοι βλέπουν δάκτυλο από το κράτος των Αθηνών.
Κάποιοι βλέπουν «κόκκινο» δάκτυλο!
Κάποιοι άλλοι βλέπουν «κίτρινο» δάκτυλο!
Τι να σας πω;
Το μόνο που με βεβαιότητα σας λέω, είναι ότι δεν μπορεί κανένας να δει «πράσινο» δάκτυλο, αφού στην Πανάθα θέλουν 99 ευρώ για να συμπληρώσουν κατοστάρικο…

@  Είπα Πανάθα και θυμήθηκα ότι πέρασε ένα καλοκαίρι που αγωνιούσα καθημερινά αν έρθει ή όχι ο Αμπέιντ.
Ακόμη και διάδοχος του Μέσι ή του Ρονάλντο να ήταν, δεν θα υπήρχε τόση επιμονή.

@ Τώρα που τέλειωσαν οι μεταγραφές και δεν ήρθε ο Αμπέιντ, διαβάζω σε κάποιες εφημερίδες ότι ξεκίνησε ο νέος μεταγραφικός σχεδιασμός της ομάδας για τον Δεκέμβριο…
Λες κι υλοποιήθηκε ο παλιός…

@  Κάποιες εφημερίδες, μάλιστα, υπόσχονται τέσσερις παικταράδες.
Το παραμύθι πάει σύννεφο…

@ Μάλλον ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Δεκεμβρίου, θα περιλαμβάνει και την βοήθεια που είχε υποσχεθεί ο Δημητράκης.
Ο οποίος, προφανώς, δεν πρόκανε να την υλοποιήσει το καλοκαίρι, αφού είχε ν’ αποδεσμεύσει τον Λάσμε, τον Μπράμο και τον Ματσιούλις.

@ Η ιστορία με την οικογένεια Βαρδινογιάννη και τη βοήθεια που της ζητήθηκε από τον Αλαφούζο, είναι υπαρκτή κι έχει ζουμί.
Μαθαίνω ότι ο Τζίγκερ δεν είναι καθόλου αρνητικός.
Αλλά, στην οικογένεια δεν ξεχνούν το άγριο κράξιμο που υπέστησαν από τους …στρατούς των σωτήρων και δεν θέλουν να ξαναμπλέξουν.
Τι θα γίνει τελικά;
Ίσως μια χορηγία κάνει την νέα αρχή.

@ Αληθεύει ότι ο Μαρινάκης σκέπτεται να πουλήσει το γαυρογήπεδο στο Φάληρο για να φτιάξει άλλο στο χώρο της Cosco;
@ Δεν θα πω πολλά πράγματα για την εθνική μας ομάδα μπάσκετ, πλην του ότι χωρίς τη μεγάλη βεντέτα που έκανε τον προπονητή, τον εκλέκτορα και τον φροντιστή, βγάζει υγεία κι είναι πραγματική ομάδα. Κι αυτό το λέω ανεξαρτήτως της πορείας και της κατάληξής της.
@ Θέλω να πω και κάτι ακόμη. Ο Κατσικάρης που η Πανάθα του έδινε εξάμηνο συμβόλαιο όταν απομάκρυνε τον Πεδουλάκη, πόσο χειρότερος προπονητής είναι από τον Ιβάνοβιτς, για να μη μπορεί να κτίσει τη νέα ομάδα;
@ Πριν αρχίσουν οι υποχρεώσεις της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου υπό την ηγεσία του Ιταλού Κλαούντιο Ρανιέρι, θα εκφράσω φωναχτά κάποιες σκέψεις μου.
Μου φαίνεται ότι πριν ακόμη αρχίσει την καριέρα του, έκανε τις πρώτες παραχωρήσεις, έστω κι εν αγνοία του.

@ Ήθελε ο Μελισσανίδης παίκτη της Κούλας στην Εθνική κι ας παίζει Β΄ Εθνική;
Ο Ιταλός δεν χαλάει χατήρια.
Τσουπ! Νάσου ο Μάνταλος που έπαιζε στην Ξάνθη και σώθηκε σε μπαράζ….
Εξέφρασε παράπονα ο Βρύζας επειδή δεν ήταν στις προεπιλογές ο Τζαβέλας;
Τσουπ! Νάσου κι ο Τζαβέλας, μόλις κτύπησε ο Μανιάτης.
Γράφουν γράμματα σε εφημερίδες οι μεγαλομέτοχοι του Αστέρα και διαμαρτύρονται ότι δεν μπορεί η Τρίπολη να μην έχει παίκτη στην εθνική;
Τσουπ! Νάσου σκάουτερ του Ρανιέρι για να δουν ποιον ή ποιους θα καλέσουν….
Γκρινιάζει η Πανάθα ότι δεν πήρε Λαγό και Καρέλη;
Θυμηθείτε τι θα γίνει σε λίγο καιρό…
Ευχή είναι να βοηθήσουν τ’ αποτελέσματα, αρχής γενομένης από σήμερα.

@ Αύριο, έχω ν’ αντιμετωπίσω ένα σοβαρότατο χειρουργείο.
«Μπορεί να κάνω τέσσερις –πέντε ώρες», μου είπε ο Στέλιος Ρέστος ο γιατρός μου, «αλλά θα σε κάνω περδίκι και σ’ ένα μήνα θα τρώμε μαζί στιφάδο»…

@ Αν είναι να υποστώ όσα υποστώ μόνο και μόνο για ένα στιφάδο, τότε δεν πάμε καλά Στέλιο μου.
Υποσχέσου μου και στιφάδο, και παϊδάκια και λουκάνικα και κοκορέτσια και σπληνάντερα και μεγάλες βούτες με παπάρες σε σάλτσες…
Υποσχέσου μου σοκολατίνες, κρουασάν, γαλακτομπούρεκα…

@ Μην ακούτε που σας λένε πως ότι λάμπει είναι χρυσός.
Αν δείτε το μάτι μου θα καταλάβετε…

@ Πλησιάζοντας στο τέλος, δεν μπορώ να μη σας πω ότι για μια ακόμη φορά αυτοθαυμάστηκα.
Είχα καιρό να βρεθώ και με τις τρεις κόρες μου μαζί.
Τις κοίταζα, τις ξανακοίταζα, κοίταγα κι εμένα στον καθρέφτη και τελικά κατέληξα σ’ ένα συμπέρασμα.
Ότι δεν έχω πουλί, αλλά πινέλο ζωγραφικής!
Στη χειρότερη των περιπτώσεων, φωτοτυπικό!

@ Με κοίταζαν κι εκείνες.
Κι όλες μαζί, σαν να ήταν συνεννοημένες, έκαναν τόμπολα αφού κτύπησαν μια ευαίσθητη χορδή μου.
«Όταν σε βλέπουμε καλέ μας πατέρα, καταλαβαίνουμε για ποιον λόγο μας έμαθες την μητρική μας γλώσσα»….
Προφανώς κατάλαβαν ότι με τις μητέρες τους, ο πατέρας δεν μιλούσε και δεν μιλάει ποτέ….

@ Λόγω της εγχείρισης, αυτή την εβδομάδα δεν θα έχει αρθρογραφία στο Grpost.
Ούτε «Καλντερίμι» την επόμενη Κυριακή.
Ελπίζω την μεθεπόμενη εβδομάδα, να μπορώ –τουλάχιστον- να γράφω.

@ Σας φιλώ στη μούρη.
Να προσέχετε τον εαυτό σας κι όσους αγαπάτε και μη ξεχνάτε ότι τα μικρά παιδιά, οι μεθυσμένοι και τα κολάν λένε πάντα την αλήθεια…



1 σχόλιο: