Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Στο Καλντερίμι (Νο 80)

Η εβδομαδιαία στήλη του Grpost με τα πολιτικά και παραπολιτικά σχόλια, τις Τυπολογίες και το αθλητικό καλντερίμι


1η ενότητα
Πολιτικά – παραπολιτικά σχόλια

@ Νάμαστε πάλι, σχεδόν μετά από είκοσι ημέρες.
Ζωντανοί, αφού ως γνωστόν είμαστε εκ των πρώτων που υιοθέτησαν τη γνωστή ρήση «δεν θα πεθάνουμε ποτέ κουφάλα νεκροθάφτη»….
Μια μεγάλη περιπέτεια υγείας, βαδίζει οριστικά προς το τέλος της.
Με μια εγχείριση πολλών πολλών ωρών, πόνους και κληρονομιά σχεδόν μια εκατοντάδα ραμματάκια… 
Όλα καλά κι οσονούπω έρχονται …τα στιφάδα, τα  σπετζοφάγια, τα παϊδάκια και τα μπινελικάκια…

@ Είναι περιττό να πω φωναχτά πολλά πολλά ευχαριστώ στον παιδικό μου φίλο, τον χειρουργό μου, τον Στέλιο Ρέστο.
Μέγας χασάπης ο μπαγάσας.
Αν δείτε τι κέντημα έχει φτιάξει στο στήθος και στην κοιλιά μου, θα κάνατε ότι κι εγώ.
Θα τον προτείνατε για βραβείο Νόμπελ στην κοπτική –ραπτική.

@ Ο Στέλιος ο Ρέστος, μ’ «έσπρωξε» σχεδόν με το ζόρι στο χειρουργείο και τώρα με σπρώχνει δια της βίας στην ακολασία της μάσας….
Καθημερινά με παίρνει τηλέφωνο και με ρωτάει πότε θα κάνουμε την εξόρμηση στα γραφικά ταβερνεία του Πειραιά….
Οσονούπω γιατρέ και φίλε μου!
Να ξεψαρώσω πρώτα…Λίγα μου έκανες;

@ Κι αν στον παιδικό φίλο και προσωπικό μου «χασάπη» δεν νιώθω την ανάγκη να πω δημοσίως (ψέματα λέω για να μη το παίρνει επάνω του) πολλά πολλά ευχαριστώ, δεν ισχύει το ίδιο και για τους συνεργάτες του αλλά και το νοσηλευτικό προσωπικό του «Ευγενίδειου» θεραπευτηρίου.
Έχουν την ευγνωμοσύνη μου, τόσο η γλυκύτατη αναισθησιολόγος Ειρήνη Μπατάλη, όσο κι ο χειρουργός Αχουάλ Γιούσεφ.
Δεν θα ξεχάσω τον γλυκό ύπνο που με υπέβαλλε η πρώτη, ούτε το καθημερινό ενδιαφέρον του δεύτερου, που ερχόταν και μου έδινε κουράγιο τις ώρες του μεγάλου πόνου.

@ Επιτρέψτε μου την κατάχρηση του χρόνου σας για να τονίσω κάτι ακόμη.
Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου, όλες τις νοσηλεύτριες του πέμπτου ορόφου και την προϊσταμένη τους, που έτρεχαν αγόγγυστα δίπλα μου, ακόμη και για να με βοηθήσουν να πιω λίγο νερό…
Νάναι καλά όλες, να έχουν τη δύναμη να ελαφραίνουν τους ανθρώπους από τους πόνους και όσα δεινά τους βρίσκουν…

@ Αυτό το κρουασάν που μου έφερε ο Στέλιος ο Ρέστος, μόλις ξημέρωσε η τρίτη ημέρα της εγχείρισης, ήταν το ωραιότερο κρουασάν που έχω φάει στη ζωή μου…

@ Είθισται οι ασθενείς να «αγιοποιούν» τον γιατρό τους, πολύ περισσότερο όταν όλα πάνε καλά σε μια τόσο δύσκολη επέμβαση, όπως ήταν η δική μου περίπτωση.
Δεν το λέω επειδή «είθισται», αλλά ο Ρέστος στο Ευγενίδειο είναι δύναμη.
Κι ας είναι παλιόγαυρος…ο χασάπαρος….
Μακριά από εσάς, αχρείαστος να είναι…αλλά αν ποτέ χρειαστείτε χασαπάκι, έχετε τον υπ’ όψη σας…

@ Κάτι τελευταίο από τις δύσκολες ώρες μου.
Θέλω να ευχαριστήσω όλες κι όλους που ήταν κοντά μου συνεχώς και μου έδιναν δύναμη.
Κυρίως, θέλω δημοσίως να ευχαριστήσω μερικούς καλούς μου φίλους που ήταν συνεχώς παρόντες.
Τον Φώτη Σαραντόπουλο.
Τον Τάκη Γεννηματά.
Τον Σωτήρη Καραγκιοζίδη.
Τον παππού Γρηγόρη και φυσικά τη…Γιαγιά Τουρέ…

@ Πολλά πολλά ευχαριστώ οφείλω και στους ανθρώπους που έδωσαν το αίμα τους για εμένα.
Δεν χρειάστηκε μετάγγιση, ευτυχώς.
Δυο απ’ αυτούς είναι παλιόγαυροι και θα με μαγάριζαν…

@ Πάμε λοιπόν σιγά σιγά στα καθ’ υμάς.
Θα ξεκινήσω με μια είδηση που όποιοι επιχειρήσουν να διαψεύσουν θα σπάσουν τα μούτρα τους.
Σας λέω λοιπόν, ότι ο μοιραίος πρωθυπουργός Γιώργος, έχει αποφασίσει να εγκαταλείψει την Αχαΐα, επειδή όλες οι ενδείξεις καταδεικνύουν ότι το ΠαΣοΚ δεν θα βγάλει έδρα εκεί.
Κι ο μοιραίος Γιώργος δεν αντέχει να μην είναι βουλευτής, ούτε να μπει σε περιπέτειες.
Σας λέω λοιπόν, ότι ο μοιραίος πρωθυπουργός, έχει βάλει πλώρη για την περιφέρεια Αττικής, αφού οι σκέψεις του για τη Β΄ Αθηνών δεν καρποφόρησαν εξ αιτίας της ύπαρξης των Λοβέρδου, Χρυσοχοϊδη και Γεννηματά.

@ Μου λένε ότι για το θέμα είναι ενήμερος και σύμφωνος ο Βενιζέλος κι ότι ήδη έχουν αρχίσει τα πυρά εναντίον και των δυο, από την Εύη Χριστοφιλοπούλου.
Η οποία βλέπει την έδρα της να…τρίζει και δικαίως οργίζεται αφού θα την χάσει από την πιο αποτυχημένο Έλληνα πολιτικό όλων των εποχών…

@ Πάμε παρακάτω.
Με ρώτησε ένας καλός φίλος να του πω την εκτίμησή μου αναφορικά με το τι θα γίνει αν έχουμε εκλογές.
Του είπα όσα είχα να του πω κι όσα σκέφτομαι και μου ….έκλεισε θυμωμένος το τηλέφωνο στα μούτρα, ψελλίζοντας … «περαστικά».
Θα μοιραστώ μαζί σας όσα του είπα.
Του είπα λοιπόν, ότι εκτιμώ πως αν γίνουν εκλογές θα γυρίσουμε αρκετά χρόνια πίσω και θα μπούμε σε πολιτική κι οικονομική περιδίνηση με απρόβλεπτες συνέπειες.
Ήδη και μόνο στην υποψία των εκλογών, ανεβαίνουν τα επιτόκια και δημιουργείται αναβρασμός πέριξ της ασθενικής μας οικονομίας.

@ Εκτίμησή μου είναι ότι αν είχαμε εκλογές τώρα, δεν θα είχαμε κυβέρνηση και θα μπαίναμε σε διαδικασίες με πρωταγωνιστές τους διάφορους τσιπρολαφαζάνηδες, τους καμμένους και τους χρυσαυγίτες!
Από την άλλη πλευρά, δεν είμαι εξ εκείνων  που πιστεύουν στη σοφή κρίση του λαού μας, πολύ περισσότερο αν αναλογιστούμε ότι η ιστορία της χώρας μας αναφέρει ότι ουκ ολίγες φορές επικράτησαν άφρονες δυνάμεις, αλλά και το συναίσθημα έναντι του πολιτικού ρεαλισμού.
Ουκ ολίγες φορές οι Έλληνες έχουμε προτιμήσει την «αυτοκτονία» σε κρίσιμες καμπές της ιστορίας μας, με κορυφαία περίπτωση τις εκλογές που έφεραν την μικρασιατική καταστροφή. Ή και τις εκλογές που επέβαλλε ο Γεώργιος Παπανδρέου στις αρχές της δεκαετίας του εξήντα, που διέκοψαν την πρώτη χρυσή οκταετία του Καραμανλή κι οδήγησαν τελικά στη χούντα των αφρόνων κι απολίτιστων συνταγματαρχών.
Συνεπώς, με δεδομένο ότι ο λαός μας δεν φημίζεται για τη γνώση και τη σοφία του, ουδόλως μου φαίνεται περίεργο που σήμερα δημοσκοπικά έχει τον πρώτο λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ.

@ Δεν θα εξετάσουμε εδώ αν έχει τον πρώτο λόγο λόγω του ιδιότυπου λαϊκισμού που εκπέμπει, ούτε αν αυτό οφείλεται στις κυβερνητικές ρωγμές που οι διάφοροι Ντινόπουλοι και λοιπά πολιτικά ρετάλια δημιουργούν καθημερινώς.
Θα μείνουμε στην ουσία.
Η οποία, κατά την ταπεινή μου άποψη είναι ότι μεγάλα τμήματα της κοινωνίας –ακόμη και της μη κρατικοδίαιτης- έχουν φτάσει στα όρια κόπωσης από την ύφεση, την υπερφορολόγηση, τις διακρίσεις σε δικαστικούς, ενστόλους και συντεχνίες αλλά και από την ανεργία.
Προσωπικά, εκτιμώ ότι αυτά τα κοινωνικά στρώματα δεν οδηγούνται προς τη ριζοσπαστικοποίησή τους, αλλά στη συντηρητικοποίηση.

@ Θα μου πείτε –κι ευλόγως- πώς γίνεται να συντηρητικοποιείται η κοινωνία και να έχει τον πρώτο λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ;
Οξύμωρο δεν είναι;
Πράγματι είναι.
Άποψή μου είναι ότι αυτό συμβαίνει επειδή έχει εκλείψει ο φόβος για έξοδο από την Ευρωζώνη, που υπερίσχυσε στο εκλογικό σώμα το 2012.
Το δε πολιτικό περιβάλλον, σε συνδυασμό με τη στροφή της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ (προσοχή μιλάω μόνο για την ηγετική ομάδα) σε πιο ρεαλιστικές θέσεις, δημιουργούν την αίσθηση μιας συνηθισμένης «αλλαγής» του πολιτικού κύκλου.

@ Υπό αυτή την έννοια και βασισμένος στο δεδομένο ότι η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται απολύτως αποσυσπειρωμένη (κυρίως εξ αιτίας της επιλογής να ταυτιστεί με το Κράτος, για χάρη του οποίου υπερφορολόγησε και διέλυσε τη μεσαία τάξη), υποστηρίζω ότι τον πρώτο λόγο και δη με σημαντική διαφορά, έχει ο ΣΥΡΙΖΑ.

@ Από εκεί και μετά, η Χρυσή Αυγή δείχνει να παραμένει ισχυρή τρίτη δύναμη, αλλά η πορεία της θα εξαρτηθεί σε μέγιστο βαθμό από τις δικαστικές εξελίξεις.
Το ΠαΣοΚ;
Εκτίμησή μου είναι ότι όσο περνάει ο καιρός θα συμπιέζεται από τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από τις ευθύνες του στην κρίση και στο Μνημόνιο.
Είναι και το Ποτάμι.
Που δείχνει στάσιμο, αλλά εκτιμώ ότι έχει την δυνατότητα ν’ ανακτήσει τη δυναμική του και τον ρόλο του ως εν δυνάμει αξιόπιστος κυβερνητικός εταίρος.
Είναι και το ΚΚΕ. Η ουτοπία στην πράξη και στην ουσία.
Είναι κι οι καμμένοι. Που θα δώσουν μάχη για να επιβιώσουν.

@ Να πω και κάτι τελευταίο.
Όλα αυτά, αποτελούν σκέψεις με βάση την αποτύπωση του σήμερα.
Και μάλιστα χωρίς να ξέρουμε πότε θα γίνουν εκλογές και κυρίως χωρίς να ξέρουμε τα τελικά διακυβεύματα με τα οποία θα οδηγηθούμε στις κάλπες…

@ Πάμε παρακάτω.
Ήμουν παιδάκι ακόμη όταν άκουγα διάφορους πολιτικούς παράγοντες σχεδόν να παρακαλάνε τους Έλληνες εφοπλιστές να βάλουν τις εταιρείες τους στο ελληνικό χρηματιστήριο για ν’ αντλούν απ’ αυτό κεφάλαια για την ανάπτυξή τους.
Ουδείς το έκανε.
Προχθές έμαθα ότι έγινε μια ημερίδα στην οποία εκπρόσωποι του Χρηματιστηρίου απηύθυναν την ίδια έκκληση στους Έλληνες εφοπλιστές, με βασικό επιχείρημα ότι έχει αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο κι έχει γίνει πιο ελκυστικό…
Φωνή βοώντος εν τη ερήμω.
Όταν η μια μετά την άλλη πολλές εταιρείες – όχι του ναυτιλιακού χώρου- ετοιμάζουν τη φυγή τους από την Ελλάδα ή ήδη έχουν φύγει, λόγω μη πρόσβασης στην τραπεζική ρευστότητα, για ποιον λόγο οι παράγοντες του ελληνικού χρηματιστηρίου ή της πολιτικής μας ζωής πιστεύουν ότι οι εφοπλιστές θα στραφούν στη χώρα μας;
Είπαμε, ήμουνα νιος κι έγινα …μεσήλιξ…

@ Τα μάθατε τα νέα φαντάζομαι.
Οι δικαστικοί απαιτούν εδώ και τώρα τα αναδρομικά τους.
Με απόφαση που έβγαλαν οι ίδιοι!
Την ίδια ώρα λιμνάζουν εκατομμύρια υποθέσεις στα δικαστήρια που κοστίζουν δισεκατομμύρια στην ελληνική οικονομία, ενώ οι περισσότερες αποφάσεις τους κρίνονται ως αποεπενδυτικές.
Ταυτοχρόνως, βγάζουν τη μια απόφαση μετά την άλλη με τις οποίες αρνούνται κάθε μεταρρύθμιση στη χώρα.
Με τελευταία την ….απαγόρευση του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές!
Ο δικαστής, δηλαδή, αποφασίζει αν θα μπορεί ο τουρίστας ή όποιος άλλος να βρίσκει ανοικτά μαγαζιά να ακουμπάει τον οβολό του στην χειμαζόμενη ελληνική αγορά…
Τι τις θέλουμε τις εκλογές και τις κυβερνήσεις αφού αποφασίζουν οι δικαστές ακόμη και για πολιτικές αποφάσεις;
Τι δεν καταλαβαίνεις;

@ Πάμε Ποτάμι; Πάμε.
Είναι σαφές ότι την ίδρυση του κόμματος, την αντιμετώπισα με μπόλικο σκεπτικισμό κι επιφυλακτικότητα για πολλούς και διάφορους λόγους, που έχω αναφέρει επανειλημμένως στην αρθρογραφία μου.
Από την άλλη πλευρά, οφείλω να τονίσω ότι οι 21 θέσεις που παρουσιάστηκαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, προσδιορίζουν το Ποτάμι ως ένα καθαρά «Κεντρώο – Μεταρρυθμιστικό» κόμμα, το οποίο έλκει την πολιτική του από την κοινή λογική.

@ Αν αναλογιστούμε ότι η κοινή λογική - σε συνδυασμό με τις ιδεοληψίες της Αριστεράς και τις πελατειακές πρακτικές της Δεξιάς-  αποτελεί είδος σε πλήρη ανεπάρκεια στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό, τότε το Ποτάμι ρέει σε καλό δρόμο.
Πολύ περισσότερο όταν αποφεύγει τις εκφράσεις διαφόρων Αριστερών τσιτάτων ή το κλείσιμο του ματιού σε λαϊκά στρώματα μέσω λαϊκισμού ή άλλων συνθημάτων που θα ήθελαν ν’ ακούσουν.

@ Ομολογώ πως μου άρεσε που ο Θεοδωράκης πήρε σαφείς αποστάσεις από θέματα ή ζητήματα που υποστηρίζουν παγίως τα κόμματα της Αριστεράς ή και το ΠαΣοΚ, ενώ αναφέρθηκε και σε πολιτικές που δυσαρεστούν σημαντική μερίδα κρατικοδίαιτων ψηφοφόρων.

@ Μου άρεσε, ας πούμε, που ο Θεοδωράκης τοποθέτησε ως ακρογωνιαίο λίθο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, την ιδιωτική πρωτοβουλία, την εξωστρέφεια της οικονομίας και την ενίσχυση των μηχανισμών για την παραγωγή εμπορεύσιμων διεθνώς προϊόντων.
Πολύ περισσότερο, που λίγες ημέρες πριν στη Θεσσαλονίκη, ο Τσίπρας δεν βρήκε να πει ούτε μια λέξη για την ιδιωτική πρωτοβουλία και ξεκαθάρισε ότι για τον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ, μοχλός ανάπτυξης θ’ αποτελούν οι δημόσιες επενδύσεις(!!!).
Δηλαδή, θα ψάξει να κάνει ανάπτυξη με το …χρεοκοπημένο δημόσιο….τουτέστιν…φέξε μου και γλίστρησα….

@ Επιπλέον, μου άρεσε το γεγονός ότι ο Θεοδωράκης δεν λαΐκισε στο θέμα της αξιολόγησης στο δημόσιο και πήγε απέναντι στο ρεύμα του ΣΥΡΙΖΑ, των δημάρχων του και της Ρένας Δούρου.
Ζήτησε, σαφώς, αξιολόγηση για όλους στη δημόσια διοίκηση και την απομάκρυνση των διεφθαρμένων δημοσίων υπαλλήλων ή όσων έχουν μονιμοποιηθεί με πλαστούς τίτλους.

@  Κάτι ακόμη.
Μου άρεσε η θέση του για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, η οποία αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και μεγάλο μέρος του ΠαΣοΚ.
Θέση ρεαλιστική και κυρίως ταυτισμένη με το παγκόσμιο γίγνεσθαι.
Αν μάλιστα αναλογιστούμε ότι ο Τσίπρας κι ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνουν…ελεύθερη πρόσβαση για όλους στα Πανεπιστήμια, τότε εύκολα μπορούμε ν’ αντιληφθούμε ότι το Ποτάμι δεν λαϊκίζει και δεν αναζητά ψήφους σε θολά νερά…

@ Κι έχω την αίσθηση –για να μη πω βεβαιότητα- ότι με δεδομένο πως το μήνυμα των καιρών που αναζητά η κοινωνία, είναι η αποτύπωση από τις πολιτικές δυνάμεις της αλήθειας και των ρεαλιστικών προτάσεων κι όχι οι ανέμελες υποσχέσεις προς όλους, ότι το Ποτάμι ανοίγει όλο και περισσότερο την περπατησιά του…
Ίδωμεν.

@ Από την άλλη πλευρά, η φίλη μου η Ρένα που ορκίστηκε με τον όρκο της κυβέρνησης του βουνού, έστειλε με την καλημέρα τα δείγματα γραφής της.
Προτίθεται, λέει, να συνταχθεί με τους 19 δημάρχους – εκλεγέντες με τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ- που αρνούνται να αποστείλουν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τα στοιχεία για τον επανέλεγχο των συμβασιούχων υπαλλήλων τους.

@ Προσοχή:
Δεν μιλάμε για αξιολογήσεις δημοσίων υπαλλήλων, αλλά για τον στοιχειώδη επανέλεγχο των πιστοποιητικών όσων υπαλλήλων οι συμβάσεις μετατράπηκαν από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.
Τουτέστιν, για μια διασφάλιση τόσο των ιδίων όσο και του κράτους, ότι οι υπάλληλοι δεν είναι απατεώνες.
Πολύ περισσότερο όταν όλοι γνωρίζουμε το πάρτι διαφθοράς στους δήμους κι όπως συχνά πυκνά έχουν αποκαλύψει τα πορίσματα του αδιάφθορου Λέανδρου Ρακιντζή.

@ Κι ενώ λοιπόν, 1,5 εκατομμύριο συμπατριώτες μας κάνουν καθημερινά το σκατό τους παξιμάδι κι ολοφύρονται στις λεωφόρους της ανεργίας, ενώ όλοι ξέρουμε ότι υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι και δη στους ΟΤΑ, που πληρώνονται με πλαστά πιστοποιητικά και πτυχία, οι δήμαρχοι του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν τη δική τους επανάσταση κι η φίλη μου η Ρένα τους στηρίζει.

@ Βλέπετε στην Ελλάδα χαρακτηρίζεσαι «κόκκινος» επειδή δεν κοκκινίζεις ποτέ από τη ντροπή σου…
Τ’ ακούς φιλενάδα;

@ Έχω ή δεν έχω δικαίωμα ως πολίτης όταν συναλλάσσομαι με υπάλληλο του δημοσίου και των ΟΤΑ ν’ αμφιβάλλω αν αυτός που μ’ εξυπηρετεί (sic) έχει κανονικούς ή πλαστούς τίτλους σπουδών;
Ειδικά μετά όσα έχουν έρθει στο φως από τους μηχανισμούς του επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης;

@ Αν ρωτήσω έναν υπάλληλο που με εξυπηρετεί (sic) για τους τίτλους σπουδών του, θα είμαι κακεντρεχής;

@ Κι ο Ντινόπουλος εναντίον Μητσοτάκη κι υπέρ της Δούρου και των επαναστατών δημάρχων.
Το δήλωσε –που αλλού;- στον Παπαδάκη.
«Ο κ. Μητσοτάκης εφάρμοσε το νόμο, αλλά το πρόβλημα της αυτοδιοίκησης δεν είναι κάποιοι κατεργάρηδες της δεκαετίας του 2000 και τα όσα έκαναν με τις προσλήψεις» συνέχισε.

@ Καταλαβαίνετε τι είπε ο τιτανοτεράστιος Ντινόπουλος;
Ότι δεν είναι πρόβλημα οι τακτικές των κατεργάρηδων στο δημόσιο, που με λαμογιές καπάρωσαν την καρεκλίτσα, αλλά το…οικονομικό πρόβλημα των δήμων…

@ Τι στο διάβολο έχει μέσα στο κεφάλι του ο Αργύρης;

@ Εγώ πάντως, το λέω ευθέως.
Είναι ένας ακόμη φτηνός πολιτικάντης, που για το μόνο που νοιάζεται είναι η καρεκλίτσα κι η επανεκλογή του.
Άλλωστε, το είπε ευθέως στον Παπαδάκη όταν ρωτήθηκε για τις σχέσεις του με τον Μητσοτάκη, που εκλέγονται και στην ίδια περιφέρεια:
«Εγώ την εκλογική μου περιφέρεια την ξέρω χωρίς gps»…

@ Οι χρυσές σελίδας του πολιτικαντισμού δια χειρός Ντινόπουλου…
Ο οποίος, εκτός όλων των άλλων, ήταν ο βασικός αίτιος που το κόμμα του έχασε μετά από δεκαετίες τον «καταγάλανο» δήμο Βριλησσίων…
Κι όχι μόνο αυτό.
Χωρίς καμιά μεταρρυθμιστική ταυτότητα, λειτούργησε κι εξακολουθεί να λειτουργεί με τις νοοτροπίες και τις αντιλήψεις που η Ελλάδα δεν μπορεί πλέον υφίσταται και να συμπορεύεται.
Ταυτισμένος με τα κακώς κείμενα που πρέπει ν’ αντιμετωπιστούν πάραυτα, περισσότερο μοιάζει να νοιάζεται για την πάρτη και την πολιτική του επιβίωση, παρά για τον τόπο…που απαιτεί να σπάσουν πολλά πολλά ωά για να σωθεί…

@ Ξέρετε ποιο είναι το χειρότερο με τον Ντινόπουλο;
Ότι αφού είπε όσα είπε κι αφού συνετάχθη με τη Δούρου και τους δημάρχους του ΣΥΡΙΖΑ, άλλαξε τροπάριο μόλις κατάλαβε τι σάλος προκλήθηκε…
Κωλοτούμπα!
Για γέλια…..

@ Πάμε παρακάτω. Καλός φίλος της στήλης που ήρθε και με είδε τις δύσκολες μετεγχειρητικές ώρες στο Ευγενίδειο, μου είπε πως είδε με τα ματάκια του συνάντηση σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας, κάποιων εκ των πλέον παρακμασμένων ενοίκων της «γαλάζιας» πολυκατοικίας. Καμμένος, Καρατζαφέρης και Ψωμιάδης. Να σας πω ότι γέμισα ελπίδα;
@ Ο ίδιος φίλος μου είπε ότι εσχάτως έχουν τσακωθεί αγρίως ο λόρδος Βύρων με τον γυρολόγο Ζώη…
Ο καυγάς έχει μεταφερθεί ακόμη και μεταξύ των συνεργατών τους…
Ανεμομαζώματα …διαβολοσκορπίσματα….

@ Ο λόρδος Βύρων, πάντως, πέραν ότι θεωρεί τον εαυτό του ως την κορυφαία (!!!) προσωπικότητα της «γαλάζιας» πολυκατοικίας, κάνει μούτρα κι όπως λέει δεξιά κι αριστερά «σε καμιά περίπτωση» θα είναι παρών στα γενέθλια της Νέας Δημοκρατίας, στις 4 Οκτωβρίου.
Τι είπατε;
Αφήστε σας παρακαλώ ήσυχη τη φοράδα στ’ αλώνι…

@ Λέτε να μας προκύψει και πάλι Βουλγαράκης στις «γαλάζιες» λίστες και δη της Α΄ Αθηνών;
Σας το γράφω με επιφύλαξη.
Μου είπαν ότι κάποιοι στη Συγγρού σκέπτονται να του προτείνουν επάνοδο στο κόμμα και στην πολιτική…

@ Μου είπαν και κάτι ακόμη.
Ότι η πολιτική θα στερηθεί στο μέλλον τις υπηρεσίες του πολιτικού ογκόλιθου που ακούει στ’ όνομα Γιώργος Σούρλας και σήμερα ασκεί –προφανώς όλως αξιοκρατικά- τα καθήκοντα του γενικού γραμματέα διαφάνειας.
Ακούγεται ότι ο Σούρλας απειλεί το Μαξίμου ν’ αποσυρθεί από τους πολιτικούς στίβους. Κι ότι δεν θα παραστεί στα γενέθλια της Νέας Δημοκρατίας.

@ Σας είπα και προηγουμένως.
Αφήστε ήσυχη τη φοράδα στ’ αλώνι…

@ Κάποιος να μαζέψει και δη κατεπειγόντως τον τελάλη, που βρίσκεται εκτός ορίων και βλέπει παντού φαντάσματα που …τον πολεμάνε, δεν του επιτρέπουν να …γίνει υπουργός και να γνωρίσει την…καταξίωση….
Εσχάτως, τα έχει βάλει με τον συντοπίτη του στην Πέλλα Διονύση Σταμενίτη, στον οποίο σέρνει τα εξ αμάξης.
Αιτία;
Το γεγονός ότι συγγενής του Σταμενίτη, βρίσκεται κοντά στον Σαμαρά επί πολλά χρόνια.
Κάτι που ενοχλεί τον τελάλη, κατά εκκλησία Ιορδάνη και κατά κόσμο Δάνη…

@ Ο Μητσοτάκης δεν θα είναι στα 40α  γενέθλια της Νέας Δημοκρατίας, καθότι ταλαιπωρείται ακόμη από το πρόσφατο πρόβλημα της υγείας του.
Δεν πειράζει.
Θα είναι στα 60α γενέθλια, που δεν θα είναι ο Σαμαράς.

@ Οι ημέρες που ο Αβραμόπουλος θα την κάνει για τας Ευρώπας όλο και πλησιάζουν και μοιραία αυξάνεται το ενδιαφέρον για τον αντικαταστάτη του.
Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, τα ονόματα που ακούγονται είναι ήδη αρκετά.
Δυο εξ αυτών φαίνεται να προηγούνται στην κούρσα διαδοχής.
Σας τα γράφω.
Κώστας Μαρκόπουλος.
Κώστας Αρβανιτόπουλος.

@ Στα αρνητικά του πρώτου, πλην της φυγής του με τους καμμένους, είναι κι η μεγάλη διαμάχη που έχει ανοίξει με τον συντοπίτη του βουλευτή και πρώην υπουργό Σίμο Κεδίκογλου.
Ο καυγάς έχει μεταφερθεί και στο διαδίκτυο κι έχει αφορμή το λουκέτο στη Συνεταιριστική Τράπεζα Εύβοιας.
Ο Μαρκόπουλος θεωρεί έναν εκ των υπαιτίων τον Κεδίκογλου κι ο δεύτερος θεωρεί τον πρώην …καμμένο…

@ Ένα σενάριο που «παίζει» είναι ν’ αναλάβει ο ίδιος ο Σαμαράς το υπουργείο Άμυνας.

@ Μαθαίνω ότι η πολυθρύλητη επιστροφή του Νικήτα στη Νέα Δημοκρατία, έχει κολλήσει.
Ο Νικήτας για να γυρίσει απαιτεί να τον καλέσει ο Σαμαράς στο Μαξίμου και να τα πουν εφ’ όλης της ύλης.
Θα τον καλέσει;
Τι να σας πω;

@ Πήγε άγιο όρος, κλείστηκε σ’ ένα δωμάτιο με μια εικόνα κι ύστερα ανέκραξε
-         Θέλω να δω τον πάπα….
Είδε και τον πάπα, αλλά δεν έμαθα από πού τον έπιασε…

@ Να τον δω να κλείνεται σ’ ένα δωμάτιο με την πάπισσα και τι στον κόσμο….

@ Να σας πω κάτι ακόμη.
Κάποιοι πολιτικοί και ισχυρότατοι οικονομικοί παράγοντες, επιμένουν ότι τον Νοέμβριο θα έχουμε κάλπες.
Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα, ότι διαδίδουν κι ημερομηνίες.
16 ή 23 Νοεμβρίου.

@ Μου λένε ότι ο Μίμης Ανδρουλάκης σκέπτεται σοβαρά την «απόσυρσή» του από την ενεργό πολιτική.
Κι ότι σκέπτεται το «αντίο» του να δοθεί σε μια φιέστα που θα οργανώσουν φίλοι του…
Προφανώς, εκείνοι που θα τους λείψει ως πολιτικός.
Εγώ, πάντως, ελπίζω να μη μου λείψει ως συγγραφέας.

@ Το γεγονός ότι υπάρχει κινητικότητα πέριξ της συγκρότησης «συμμαχιών» με φόντο τις εκλογές –όποτε κι αν γίνουν- είναι αναμφισβήτητο.
Εσχάτως, μαθαίνω ότι έχουν ανοίξει δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ του Γιώργου Χατζημαρκάκη, του Χρήστου Αηδόνη, στελεχών της ΕΔΗΚ (πρώην συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ) και των Δημοκρατικών του Πολυζωίδη.
Μου είπαν ότι περιμένουν τον Σπύρο Λυκούδη και τις αποφάσεις κάποιων «ξέμπαρκων» βουλευτών, όπως οι Ψαριανός, Τατσόπουλος, Φούντα και Μπόλαρης.
Θα γίνω κακός αν πω ότι θα περιμένουν καιρό;

@ Δεν κατάλαβα με ποια ιδιότητα ο Θάνος Τζήμερος χαρακτήρισε τις Καρυάτιδες της Αμφίπολης «χοντροκομμένα αγάλματα νεοπλουτίστικης αντίληψης»;
Ως πρόεδρος της «Δημιουργίας Ξανά»;
Ως περιφερειακός σύμβουλος Αττικής;
Ως επιστήμων αρχαιολόγος;
Ως μπαρόβιος;
Ως καφενόβιος;
Ως αναζητών πέντε λεπτά δημοσιότητος;
Διαλέξτε και πάρτε.

@ Και μια που αναφέρθηκα στην Αμφίπολη, να σας πω ότι μ’ ενοχλεί η στάση κάποιων επιστημόνων, που ενώ είναι γνωστή η σχέση τους με τον ΣΥΡΙΖΑ, βγαίνουν και λένε διάφορα, με κορυφαίο της κυριούλας που ισχυρίζεται ότι ο τάφος είναι …ρωμαϊκός κι άλλα τέτοια.
Εγώ δεν ξέρω αν είναι Μακεδονικός ή Ρωμαϊκός ή …Παναθηναϊκός.
Εκείνο που αντιλαμβάνομαι είναι ότι την κυριούλα δεν θα την έπαιζαν οι φίλες της όταν ήταν μικρή και γέμισε συμπλέγματα.
Τόσα πολλά, που αν βρισκόταν και μια επιγραφή στα σλάβικα, θα άνοιγε σαμπάνιες…

@ Πάντως από τον τάφο της Αμφίπολης το μόνο πρόσωπο που ως τώρα βγήκε στην επιφάνεια, είναι η Άννα Παναγιωταρέα.
Ως εκπρόσωπος Τύπου του…τάφου.
Από τον τάφο… την έβγαλε η κολλητή της γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.
ΠαΣοΚ η Μενδώνη, γαλάζια η Άννα.
Που αναρτούσε επί πολλές ημέρες στην προσωπική της ιστοσελίδα αδημοσίευτες φωτογραφίες από τις ανασκαφές της Αμφίπολης, στις οποίες είχε πρόσβαση μόνο η ίδια.
Γεγονός άκρως αντιδεοντολογικό για τους συναδέλφους της, που ξεροστάλιαζαν πέριξ του τάφου για να βρουν στοιχεία και φωτογραφίες…για να τα στείλουν στις εφημερίδες και στα ΜΜΕ που εργάζονται.

@ Εγώ θυμάμαι πάντως, ότι η Άννα Παναγιωταρέα ήταν πάντα δίπλα στην εξουσία και δη στη γαλάζια.
Αφού δίδαξε δυο μήνες ως φιλόλογος στο Γυμνάσιο της Αταλάντης (1974), πήρε απόσπαση στο υπουργείο Πολιτισμού.
Κι από εκεί, συντομότατα βρέθηκε στην ΕΡΤ ως επικεφαλής στις …Μεταγλωττισμένες εκπομπές κι αργότερα διευθύντρια των ενημερωτικών εκπομπών (1976).
Με τόση εμπειρία, προφανώς όλα έγιναν άκρως αξιοκρατικά.

@ Αργότερα, θυμάμαι ότι το ΠαΣοΚ την …έστειλε, αλλά βρήκε αμέσως δουλειά στο «Κανάλι 1» του Πειραιά και τον «Αθήνα 9,84» και μάλιστα με παχυλότατες αμοιβές.
Ώσπου, ήρθε στα πράγματα ο Μητσοτάκης και για τρία χρόνια η Άννα Παναγιωταρέα επανέκαμψε στην ΕΡΤ, όπου ανεβοκατέβαινε στην Κατεχάκη με μια πανάκριβη Mercedes, οδηγό κι αστυνομικούς να τη φρουρούν.
Ακόμη και τα χρόνια της κρίσης, το 2009, έλαβε από την ΕΡΤ 150 χιλιάδες ευρώ, όπως ανέφερε σε πόρισμά του ο Λέανδρος Ρακιτζής.
Χώρια η εργασία με μισθό 8 χιλιάδων ευρώ το μήνα από το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντινάν» και δη στην καρδιά της κρίσης, το 2012.
Χώρια η εργασία στο Ωνάσειο….
Χώρια οι εργασίες σε εφημερίδες και περιοδικά, για τις οποίες δεν μας πέφτει λόγος καθ’ ότι δεν την πληρώναμε εμείς…

@ Πάμε παρακάτω.
Ο πρόεδρος Πάνος έστειλε τη Ραχήλ στο πειθαρχικό του κόμματός του.
Βούτυρο στο δρόμο της προς την Κουμουνδούρου.
Κι ύστερα μου λέτε γιατί τους λέω ανερμάτιστους Έλληνες…

@ Ερώτηση:
Ο Πέτρος Μολυβιάτης δεν είναι μια ιδανική επιλογή για πρόεδρος της Δημοκρατίας;

@ Την ίδια ημέρα με τον George Clooney διάλεξε η λατρεμένη μου Ζωή για να κάνει τον γάμο της….
Βίο ανθόσπαρτο κορίτσι μου.

@ Τον Μαρκογιαννάκη και τον Νεράτζη τους κάλεσε η λατρεμένη μου στον γάμο της;

@ Μπορεί κάποιος να μου πει από ποιον κινδυνεύει ο πρώην πρόεδρος Χρήστος Σαρτζετάκης και τον φρουρούν 6 αστυνομικοί επί 24ώρου βάσεως;
Μπορεί κάποιος να μου πει από ποιον κινδυνεύει ο Χρήστος Παπουτσής και τον φρουρούν 6 αστυνομικοί κι ένα περιπολικό της ΕΛΑΣ επί 24ώρου βάσεως;
Μπορεί κάποιος να μου πει από ποιον κινδυνεύει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας κι έχει επί 24ώρου βάσεως 5 αστυνομικούς να τον φρουρούν;
Μπορεί κάποιος να μου πει από ποιον κινδυνεύει ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου κι έχει 3-4 αστυνομικούς να τον φρουρούν και δη μέρα νύχτα;

@ Μπορεί κάποιος να μου πει για ποιον λόγο φρουρούν την…Κατερίνα Μπατζελή 3-4 αστυνομικοί κι άλλοι τόσοι τον…Νίκο Κωνσταντόπουλο;
Μπορεί να μου πει κάποιος από ποιον κινδυνεύει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος κι απαιτούνται 4 αστυνομικοί να τον φυλάνε;
Μπορεί να μου πει κάποιος για ποιον λόγο χρειάζονται φύλαξη από δυο αστυνομικούς έκαστος, ο Γιάννης Ραγκούσης κι ο Σήφης Βαλυράκης;

@ Μπορεί να μου πει κάποιος για ποιον λόγο 2 αστυνομικοί φρουρούν τη Λούκα Κατσέλη; Ή άλλοι τόσοι, έκαστη από τις κυρίες Συλβάνα Ράπτη, Μαριλένα Κοπά και Ρόδη Κράτσα;

@ Μπορεί κάποιος να μου πει για ποιον λόγο προστατεύεται στις περιοδείες και διαλέξεις του στο εξωτερικό ο μοιραίος Γιώργος, από αστυνομικούς πέραν της προσωπικής του φρουράς;

@ Α ρε μαλάκα Έλληνα….που πάει ο ΕΝΦΙΑ κι οι φόροι σου….


2η ενότητα
Τυπολογίες

@ Μου είπαν ότι η Σία δεν διάγει και τις πιο χαρούμενες ημέρες της στο Φάληρο.
Λέτε να φταίει η όλο και πιο πιθανή κάθοδος της Έλλης στα Νότια προάστια;

@ Ειδικά μετά τη διάψευση των προσδοκιών της Έλλης, από το εγχείρημά της στο διαδίκτυο, γεγονός που την έχει κάνει να στρέψει την προσοχή της σε άλλα βήματα;

@ Μου είπαν ακόμη, ότι διευθυντής το ραδιοφώνου του ΣΥΡΙΖΑ, «στο Κόκκινο» Κώστας Αρβανίτης, καλοβλέπει την επιστροφή του στην Αγία Παρασκευή.
Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φυσικά….
Διαρρέει μάλιστα, ότι αυτό το ενδεχόμενο το προωθούν κύκλοι της Κουμουνδούρου.
Τι έχουν να δουν τα ματάκια μας και ν’ ακούσουν τ’ αυτάκια μας…
Αν κι όταν….

@ Περισσότεροι από δώδεκα μήνες μας χωρίζουν από το βράδυ που κόντεψε να πέσει η κυβέρνηση με αιτία την διακοπή λειτουργίας της θλιβερής ΕΡΤ.
Τι άλλαξε από τότε;
Πλην της νέας ονομασίας του εμβρύου που δημιουργήθηκε, απολύτως τίποτα.
Το τελικό προϊόν παραμένει αισθητικά κι ουσιαστικά αδιάφορο, ίδιο κι απαράλλακτο μ’ αυτό που αντικατέστησε.
Δημοσιογραφικές μετριότητες σε όλα τα επίπεδα, από την πολιτική μέχρι τα αθλητικά….
Εμείς, εξακολουθούμε να τα πληρώνουμε…

@ Στήθηκε –υποτίθεται- κάτι νέο αλλά με παμπάλαια υλικά.
Ούτε καινοτομία, ούτε πρωτοτυπία, ούτε προσωπικότητα.
Χρεοκοπήσαμε, υπέστημεν διεθνείς εξευτελισμούς, εποπτείες, διαλύσαμε κάθε παραγωγικό ιστό της χώρας, πληρώνουμε φόρους ακόμη και για το κατούρημα, αλλά μυαλό δεν βάζουμε…

@ Κι έχεις και το ΠαΣοΚ να ωρύεται –δια στόματος των πολιτικών του ογκολίθων Μαγκριώτη – Πίτκα και Μερελή- ότι δεν λειτουργεί η ΝΕΡΙΤ στη…Θεσσαλονίκη!
Πώς είπατε; Γελοιότητα;
Όχι φίλτατοι, δεν είναι γελοιότητα.
Αγωνία είναι!
Των τριών μεγίστων σοσιαλιστών του πάλαι ποτέ «πράσινου ήλιου», που αγωνιούν για… την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας…

@ Αν πω δεν γαμιόμαστε ν’ ασπρίσουμε, θα με πουν ρατσιστή;

@ Αυτή η ιστορία με τη ΝΕΡΙΤ, μου θυμίζει εκείνο το ανέκδοτο που λέγαμε τα χρόνια του υπαρκτού σοσιαλισμού κι ανέφερε ότι ο πιο άτυχος υπήκοος της Σοβιετικής Ένωσης ήταν ο Γκαγκάριν. Ο οποίος, ενώ έκανε 17 φορές τον γύρο της γης, πάλι στη Μόσχα κατέληγε….


3η Ενότητα
Αθλητικό Καλντερίμι



@ Αυτό το πράγμα πια με τον Μαρινάκη δεν γίνεται ρε παιδιά, καταντάει αηδία.
Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις από κάτω θα τον βρεις.
Τώρα, με όσα διαρρέονται ότι ανακαλύφτηκαν και «θάβονται» στον τάφο της Αμφίπολης, βάζει συμμέτοχο και τον γαύρο Σαμαρά.
Έλεος!

@ Εγκυρότατες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην Αμφίπολη έχουν βρεθεί οι πράσινες φανέλες από τον τελικό του διηπειρωτικού κυπέλλου του 325 π.χ. που έπαιξε η Πανάθα με την «Εκβάτανα Σπορ», στην οποία πρόεδρος ήταν ο Δαρείος Γ΄ ο Κοδομανός.
Κι ο Μαρινάκης καθυστερεί επιδεικτικά τις έρευνες για να μη γίνει γνωστό ακόμη περισσότερο το μεγαλείο του Panathinaikos.
Θα τον μαζέψει κάποιος;

@ Καλά, ο γαύρος Σαμαράς κι η κυβέρνηση των δοσιλόγων είναι συνυπεύθυνοι.
Ο ΣΥΡΙΖΑ του προέδρου Αλέξη –που είναι και γνωστή βαζέλα – γιατί δεν παίρνει θέση;
Τι κάνουν οι Στρατούληδες κι οι Λαφαζάνηδες μπροστά στο νέο εκτρωματικό σκάνδαλο;
Που είναι ο λαλίστατος Σκουρλέτης;
Πού είναι ο λαός του βουνού στον οποίο έδωσε όρκο η φίλη μου η Ρένα;
Όλους πια τους έχει αγκαλιά ο Μαρινάκης;
Αίσχος!

@ Πάμε παρακάτω.
Μου έκανε εντύπωση η συμφωνία της Πανάθας να διαφημίζει η ομάδα μπάσκετ μια εταιρεία στοιχήματος, που είναι «ανταγωνίστρια» του μονοπωλίου του ΟΠΑΠ.
Η υπόθεση έχει μπόλικο παρασκήνιο κι ανοίγει δρόμους για πολλούς.
Η αγορά του στοιχήματος θ’ ανοίξει είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν οι κρατιστές.
Η αγορά δεν θ’ αργήσει να φιλοξενήσει μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού που νομοτελειακά θ’ ανοίξουν πρακτορεία στη χώρα μας.
Πολύ περισσότερο που ο Δημήτρης δήλωσε ότι είναι…ΣΥΡΙΖΑ!

@ Έχω κι άλλο για την Πανάθα.
Ναι δεν πολυγουστάρω όσα βλέπω στο γήπεδο.
Ναι δεν πολυγουστάρω που δεν ενισχύθηκε η ομάδα μετά την περυσινή της υπέρβαση.
Ναι δεν πολυγουστάρω που βλέπω επαναλαμβανόμενα λάθη.
Αλλά γουστάρω που με μπάτζετ λιγότερο από 5,5 εκατομμύρια, την πυροβολούν τα κοράκια κι εκείνη δεν πέφτει.

@ Γελάει το σύμπαν με τον διαιτητή Αρετόπουλο, ο οποίος την περασμένη Κυριακή με τον Πλατανιά, σφύριξε σε 94 λεπτά παιγνιδιού, ένα φάουλ υπέρ της Πανάθας.
Και δη σ’ ένα παιγνίδι που οι «πράσινοι» είχαν κατοχή μπάλας 64%.
Δηλαδή, είχαν τη μπάλα στα πόδια τους, σχεδόν δυο φορές περισσότερο από τους αντιπάλους τους…
Οι οποίοι προφανώς επέδειξαν υπερβολικό fair play

@ Γελάει το σύμπαν με τον διαιτητή Αρετόπουλο, που σε μια ομάδα που είχε κατοχή μπάλας 64%, σφύριξε εναντίον της δέκα φάουλ κι έδειξε σε παίκτες της τρεις κίτρινες κάρτες (Δώνης, Κουτρουμπής, Κοτσόλης)….

@ Γίγαντας ο Αρετόπουλος και σίγουρη η εξέλιξή του.
Έχει δείξει επανειλημμένως τα διαπιστευτήριά του εκεί που πρέπει.

@ Γουστάρω σας λέω, που πυροβολούν συνεχώς την Πανάθα και δεν πέφτει.
Να θυμηθώ την πρώτη αγωνιστική;
Τότε που ένας μισθοφόρος του Λεβαδειακού έσπασε την κλείδα του Μπεργκ από το τράβηγμα μέσα στην περιοχή κι ο διαιτητής Θάνος μόνο που δεν έδωσε….επιθετικό φάουλ;
Να θυμηθώ την τρίτη αγωνιστική στη Μυτιλήνη, που ο τερματοφύλακας της Καλλονής κλώτσησε εκτός περιοχής τον επελαύνοντα Κλωναρίδη κι ο διαιτητής Τριτσώνης (είναι αυτός που δεν είχε δει την χερούκλα του Μανιάτη στον τελικό κυπέλου του γαύρου με τον Αστέρα πέρυσι), δεν είδε ούτε φάουλ, ούτε κόκκινη κάρτα;
Να θυμηθώ τον συνεργάτη του γίγαντα Αρετόπουλου, κάποιον Τσολάκη, που έδειξε οφσάιντ τον Μέντες –με τον Πλατανιά- την ώρα που καλυπτόταν από τρεις παίκτες κι έδινε την μπάλα στον Καρέλη να σκοράρει σε κενή εστία;
Να θυμηθώ πάλι αυτόν τον Τσολάκη, που ξανάδειξε οφσάιντ τον Καρέλη –στο ίδιο ματσάκιο- την ώρα που καλυπτόταν κι έφευγε μόνος του για το αντίπαλο τέρμα;

@ Να θυμηθώ ακόμη ότι αυτός ο επόπτης, ο Τσολάκης, είχε ακυρώσει πέρυσι πεντακάθαρο γκολ της Βέροιας (Ιωάννου) ως…οφσάιντ, στο ματσάκιο με τον γαύρο;
Το σκορ εκείνη τη στιγμή ήταν 1-1 και στο τέλος νίκησαν οι λιμανίσιοι και πανηγύριζε ο Θεοδωρίδης….

@ Να θυμηθώ και το άλλο αστέρι της διαιτησίας.
Κάποιον Καλογερόπουλο;
Που σε μια κίνηση «βουτιά στην πισίνα» ενός Ντουρμάζ που έχει πάρει ο γαύρος, είδε πέναλτι με το οποίο προηγήθηκε η «κόκκινη» ομάδα;
Να θυμηθώ και κάτι ακόμη;
Αν δεν μ’ απατά η μνήμη μου, αυτός ο Καλογερόπουλος δεν είναι που είχε δώσει πέρυσι στον γαύρο το μαϊμού πέναλτι με το οποίο προηγήθηκε με τον Αστέρα Τρίπολης;

@ Δεν άκουσα καμιά τιμωρία ούτε για τον Αρετόπουλο, ούτε για τον Καλογερόπουλο, ούτε για τον Τσολάκη…
Το σύστημα εξακολουθεί και τρώει τις σάρκες του ελληνικού ποδοσφαίρου…

@ Και διαμαρτύρεται κιόλας για τη…διαιτησία, όπως έγινε χθες στο Περιστέρι από ένα χοντρό και καραφλό (τι διάολο τάσεις μιμητισμού έχουν;) που βγήκε στην τηλεόραση κι έλεγε διάφορα….για ένα φάουλ στον τουρίστα Αφελάι…
Δεν είπε όμως ότι ο Τριτσώνης άφησε τον γαύρο να παίζει με έντεκα παίκτες, αφού αμέσως μετά το γκολ του Ατρομήτου έγινε η περίφημη φάση που ο Μποτία κράτησε κι ανέτρεψε τον Ναπολεόνι έξω από την περιοχή του Ρομπέρτο που έβγαινε.
Όχι μόνο το καθαρό φάουλ δεν σφυρίχτηκε αλλά έγινε …αβαβά κι η κόκκινη κάρτα….

@ Δεν γράφω άλλο…

@ Ο Αναστασίου, λέει, ξεκουράζει σήμερα τον Μπαϊράμι!
Πού κουράστηκε, άραγε, το παλικάρι;

@ Η Μαιρούλα τι να γίνεται άραγε;

@ Μια σπανακόπιτα μπορώ να «κτυπήσω» Στέλιο μου;
Ένα ταψί εννοώ…

@ Μη μου πείτε ότι εκτός από επαγγελματική κατάρτιση κι αληθινή σοβαρότητα, δεν είναι και κούκλα η Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου του Mega;
Agapo poli Alexandra…

@ Τρίζει ο θρόνος της Μαιρούλας…

@ Latrevo Alexandra!

@ Λοιπόν, τέλος.
Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την παρεούλα.
Νέα μας συνάντηση με μπόλικο «Καλντερίμι» την επόμενη Κυριακή.
Ελπίζω ότι αρχής γενομένης από αύριο Δευτέρα, θα επανέλθουμε και στην κανονική ροή της αρθρογραφίας μας.

@ Να προσέχετε όσους αγαπάτε και μη τους προδίδετε για κανέναν λόγο…
Και μη ξεχνάτε ότι τα παιδιά, οι μεθυσμένοι και τα κολάν, λένε πάντα την αλήθεια…
Φιλούρες!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου