Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Δεν πλήρωνε το νερό μα πήρε την ευθύνη των τραπεζών!



Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος


Η πληροφορία διακινείτο ως φήμη στα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία εδώ και μέρες. 
Ότι, αφαιρούνται οι αρμοδιότητες για τις τράπεζες από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπεύθυνο υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννη Δραγασάκη.
Η φήμη εντάθηκε όταν ο υπεύθυνος για την Ανάπτυξη, δεν ακολούθησε τους Αλέξη Τσίπρα και  Νίκο Παππά στο ταξίδι στις ΗΠΑ προς άγραν επενδυτών. Ενώ και στη ΔΕΘ, την κατ’ εξοχήν αναπτυξιακή έκθεση που γίνεται στη χώρα μας, ο Γιάννης Δραγασάκης ήταν ουσιαστικά εκτός πλάνου.
Η φήμη ανέφερε, συν τοις άλλοις, ότι
η γενιά του Μεγάρου Μαξίμου δεν έχει τις καλύτερες σχέσεις με τη γενιά των «ελεφάντων» του κόμματος (Δραγασάκης- Βούτσης κλπ)  αφού οι πρώτοι θεωρούν τους δεύτερους παρωχημένους που βάζουν προσκόμματα στην ανέλιξή τους.
Η φήμη, έγινε πράξη προχθές.
Κι η έκπληξη είναι ότι την εποπτεία του τραπεζικού συστήματος αναλαμβάνει ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης!!!
Ναι,  ο άνθρωπος που έχει τόση σχέση με το τραπεζικό σύστημα όση η Άντζελα Δημητρίου με το Μέγαρο Μουσικής…
Ο άνθρωπος που δεν πλήρωνε τον λογαριασμό του νερού στον δήμο Αίγινας και μετά ζητούσε … «κούρεμα»!
Όμως, ο Αλέκος Φλαμπουράρης είναι σαρξ εκ της σαρκός του συστήματος στο Μέγαρο Μαξίμου.  Που προσφέρει πολλά και σιωπηλά.
Όπως, επί παραδείγματι οι ελιγμοί και οι υπηρεσίες του στα μεγάλα έργα.
Και τώρα πάμε σε εκλογές. Οπότε δεν χρειάζεται ο θεσμικός και τυπολάτρης Δραγασάκης, αλλά ένας άνθρωπος που θα εξυπηρετήσει, που θα ελιχθεί, που θα τα βάλει με τον μισητό Στουρνάρα, θα «παίξει μπάλα» ακόμη και στην σκανδαλολογία που θ’ αναπτυχθεί το επόμενο διάστημα.
Στη σκανδαλολογία, μεταξύ άλλων, θα υπάρχει και … Στουρνάρας.
Ο οποίος γνωρίζει άριστα όσα δεν πρέπει ν’ αποκαλυφθούν στο εγγύς ή στο απώτερο μέλλον. Με ποιον τρόπο, δηλαδή, εξαϋλώθηκαν σχεδόν 30 δις ευρώ από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την περίοδο της …επανάστασης των Τσίπρα – Βαρουφάκη, πριν συρθεί η χώρα στο τρίτο κι αχρείαστο μνημόνιο.
Ή με ποιον τρόπο πήρε το ποτάμι σχεδόν 3,5-4 δις από την κεφαλαιοποίηση των τραπεζών τα τελευταία τρία χρόνια…
Προσέξτε:
Δεν επέλεξαν έναν άνθρωπο που να γνωρίζει το τραπεζικό σύστημα και πως λειτουργεί αυτό, αλλά τον αδαή πλην έμπιστο Φλαμπουράρη!!! Επειδή είναι πολλά αυτά που πρέπει να συντονιστούν.
Άλλωστε, τώρα ξεκινάει το μεγάλο παιγνίδι στον χρηματοπιστωτικό τομέα. 
Και με δεδομένο ότι οι μεγάλες συστημικές τράπεζες ουσιαστικά βρίσκονται υπό την εξουσία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το παιγνίδι ουσιαστικά περιορίζεται στην Τράπεζα Αττικής, ίσως και στην Παγκρήτια.  
Τώρα, όμως ξεκινούν οι μαζικοί ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, οι εξαγορές κι οι κατευθυνόμενες πολιτικά συγχωνεύσεις. Δηλαδή, πολύ ενδιαφέρουσες δουλειές…
Εξ ου και οι στίχοι του Χαράλαμπου Βασιλειάδη δια φωνής Ζαμπέτα ακούγονται όλο και περισσότερο στο Μέγαρο Μαξίμου: Κυρ Αλέκο, τώρα να χαρείς, έλα βόηθησέ με όσο μπορείς»…
Και κάτι τελευταίο:
Ο Γιάννης Δραγασάκης δεν σέβεται άραγε την πολύχρονη ιστορία του;
Άχνα δεν έχει βγάλει…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου