Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Fake news από το ΑΠΕ!



Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Δεν είδα και δεν άκουσα καμιά παραίτηση μετά την απίστευτη ανηθικότητα που διέπραξε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων να μεταδώσει ψεύτικη είδηση!!! Να μεταδώσει… fake news!!! Την «είδηση» με την οποία, δήθεν, οι θεσμοί έφυγαν από την Αθήνα προχθές κρίνοντες ότι το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας είναι βιώσιμο κι ότι δεν μιλούν πλέον για αναβολή του μέτρου των συντάξεων αλλά για αναβολή!!!
Απίστευτη προπαγάνδα, απίστευτο ψέμα, απίστευτο
το γεγονός ότι ένα κρατικό μέσο ενημέρωσης ασκεί προπαγάνδα αισχίστου είδους.
Ακούστε:
Ο κάθε δημοσιογράφος, ο κάθε διευθυντής ΜΜΕ, έχει κάθε δικαίωμα να επικαλείται το off the record ως προς τις πηγές του. Γράφει ή λέει όσες πληροφορίες συγκεντρώνει και κρίνεται η αξιοπιστία του.
Κάτι τέτοιο όμως δεν μπορεί να συμβαίνει στα κρατικά μέσα ενημέρωσης τα οποία είναι υποχρεωμένα να μεταδίδουν ΜΟΝΟ την «καθαρή» είδηση. Χωρίς πληροφορίες ή off the record δεσμεύσεις. Τα κρατικά μέσα χρηματοδοτούνται κι ότι μεταδίδουν οφείλει να είναι τεκμηριωμένο, εμπεριστατωμένο κι απολύτως έγκυρο.
Η περίπτωση του ΑΠΕ είναι απίστευτη!!!
Μ’ ένα ανυπόγραφο κείμενο, χωρίς καν να υπάρχει αποτέλεσμα από τη συζήτηση των θεσμών με την ελληνική κυβέρνηση, βγήκε και μετέδωσε ψέματα. Βγήκε και μετέδωσε ευσεβείς προθέσεις. Βγήκε και μετέδωσε κάτι που διέρρευσε ένα κυβερνητικό παπαγαλάκι, χωρίς να ελεγχθεί η είδης. Βγήκε και μετέδωσε ένα μη υπαρκτό γεγονός, το οποίο έκανε τον γύρο του κόσμου και δημιούργησε ψεύτικη εικόνα και δημιούργησε έντονες αντιδράσεις από τους θεσμούς. Η Κομισιόν με άμεση ανακοίνωσή της διέψευσε το προπαγανδιστικό ψέμα του ΑΠΕ ενώ ανέλαβε δράση να μαζέψει τα αμάζευτα κι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που ήταν παρών στις συζητήσεις με τους θεσμούς.
Κι αφού το προπαγανδιστικό κείμενο (που έριξε στην παγίδα πολλά ΜΜΕ που δεν μπορούσαν να διανοηθούν ότι το ΑΠΕ αναφέρει ψέματα και ασκεί κυβερνητική προπαγάνδα) ήταν ανυπόγραφο, κάποιοι πρέπει να πάνε σπίτια τους…
Πολύ περισσότερο αφού δεν είναι η πρώτη φορά δεδομένου ότι έχει υπάρξει η… μετα-αλήθεια για την Εσονία πριν ένα χρόνο, η παραπλάνηση Sputnik και Anadolu, για το επεισόδιο στη Νέα Υόρκη και πολλά άλλα.
Μια σοβαρή κυβέρνηση θα είχε ήδη ζητήσει την παραίτηση του διορισμένου από την ίδια διευθυντή, αρχισυντακτών κλπ. Σε μια κανονική χώρα, ο ίδιος θα είχε πάει μόνος στο σπίτι του…
Εδώ στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας ο κάθε … Ψύλος είναι στον κόρφο μας κι ασκεί αισχρή κυβερνητική προπαγάνδα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου