Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Η νεοκομμουνιστική ίντριγκα Τσίπρα, Παππά, Σκουρλέτη


Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Εδώ και καιρό –ίσως και πριν τις εκλογές- παρακολουθούμε διάφορα «μαχαίρια» να εκτοξεύονται από και προς διάφορες κατευθύνσεις, στην Κουμουνδούρου.  
Όμως, αυτό το φαινόμενο έχει μεγεθυνθεί το τελευταίο διάστημα. Όπου, στον ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθούν να βρουν για ποιους λόγους έχασαν, δεν τους βρίσκουν και πλακώνονται μεταξύ τους. 
Η βασική αιτία των καυγάδων είναι
η επόμενη ημέρα. Λογικό το ακούω. Αλλά δεν είναι λογικό να θέλεις να πας στην επόμενη ημέρα χωρίς να γνωρίζεις τους  λόγους που ο λαός σε ανάγκασε σε συνεχόμενες ήττες.
Τσακώνονται λοιπόν αν θα συνεχίζουν να βαδίζουν Αριστερά ή αν βρουν βηματισμό με την Κεντροαριστερά ή αν θα βάλουν στο εσωτερικό τους κι άλλους ακροδεξιούς σαν τα υπολείμματα των ΑΝΕΛ. Τσακώνονται αν θα είναι ριζοσπάστες στο μέλλον λες κι ήταν στο παρελθόν. Τσακώνονται ακόμη κι αν πρόεδρος θα εκλέγεται από την βάση ή τα κομματικά όργανα. Μα ο καυγάς έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης.  Τώρα τα «μαχαίρια» κτυπούν χαμηλά και πισώπλατα. Πάνε για συνέδριο τον Μάιο αλλά οι «53», οι «προεδρικοί», οι «ορθόδοξοι», οι ρεφορμιστές κι οι άλλες συνομοταξίες ΔΕΝ μπορούν να βρουν κανένα κοινό σημείο. Όχι μόνο σε κοινά αποδεκτή πολιτική πλατφόρμα, αλλά ούτε καν  σε απλά οργανωτικά θέματα.
Ακούστε: Ο Τσίπρας γνωρίζει ότι χωρίς εκείνον δεν υπάρχει αυτό το πολιτικό συνονθύλευμα που ηγείται. Έχει αποφασίσει να γυρίσει το καράβι, ν’ αφήσει τα πολύ Αριστερούλικα και να ενσωματώσει ή απορροφήσει το ΚΙΝΑΛ, ούτως ώστε να καταστεί ο ένας εκ των δυο νέων πόλων διπολισμού.  Για να το επιτύχει αυτό, απεύχεται οποιαδήποτε εσωστρέφεια στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Τσίπρας, επιθυμεί κοινό δρόμο με Κεντροαριστερούς, αλλά όσοι έχουν πάει μέχρι τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι τρίτης διαλογής και δημιουργούν αναφυλαξία στους «γνήσιους Αριστερούς του 3%». Ο Τσίπρας επιθυμεί σαφές Κεντροαριστερό στίγμα με αστικά χαρακτηριστικά του πολιτικού συστήματος. Όπως, επί παραδείγματι την εκλογή προέδρου από τη βάση. Μα αυτό αποτελεί αδιανόητη «προδοσία» σ’ ένα κομμουνιστογενές μόρφωμα/κόμμα, στο οποίο οφείλουν να λειτουργούν και ν’ αποφασίζουν τα κομματικά όργανα. Τέλος, υπάρχει κι όλο μεγεθύνεται η αίσθηση ότι ο Τσίπρας δεν θα ήταν αδιάφορος στην ιδέα να ξεφορτωθεί κάποιους «Λαφαζάνηδες» που παραμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως, ας πούμε, τον Σκουρλέτη ή τον Φίλη ή και τους «53».
Προσέξτε: Προχθές επρόκειτο να συγκληθεί η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, όπου μετά από εσωκομματικό δημοψήφισμα θα αποφασιζόταν το νέο όνομα, συμφώνως με τις θελήσεις Τσίπρα. Η ΚΕ δεν συνεδρίασε τελικά αφού η Πολιτική Γραμματεία την ανέβαλλε! Κατάλαβαν όλοι το καζάνι βράζει και μπορεί να έβγαζε αποτέλεσμα πολύ δυσάρεστο για τον Τσίπρα. Πώς αναβλήθηκε η συνεδρίαση της ΚΕ; Με υπέροχη ίντριγκα!
Προσέξτε: Ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, οργάνωσε μια σειρά με ομιλίες στελεχών σε όλη την Ελλάδα. Μόνο που κάποια στιγμή, 21 στελέχη της πλευράς Τσίπρα («προεδρικοί»), έγραψαν μια επιστολή με την οποία ήταν λάβροι εναντίον του Σκουρλέτη. Υποστήριξαν ότι ανάμεσα σε εκείνους που ανέλαβαν να κάνουν τις ανά την Ελλάδα ομιλίες ΔΕΝ υπάρχει ούτε ένας … «προεδρικός»! Μάλιστα φρόντισαν να δημοσιοποιήσουν την επιστολή σε ΜΜΕ προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ που άρχισαν ν’ «αδειάζουν» τον γραμματέα του κόμματος.  Μόλις συνέβη αυτό, η πλευρά Σκουρλέτη διέρρευσε ότι πίσω από τα 21 στελέχη είναι ο Νίκος Παππάς! Μάλιστα, ζήτησε κάλυψη από τον Τσίπρα. Ο οποίος αντί αυτής  ζήτησε  «να σταματήσουν οι αντιπαραθέσεις και οι διαρροές στον Τύπο…». Αμέσως μετά, δε, ανήγγειλε την αναβολή της Κεντρικής Επιτροπής λόγω των όσων συνέβησαν, αλλά… τονίζοντας ταυτόχρονα πως «διατρανώνει την ενότητα του κόμματος»!
Η κωμωδία: Τόσο ο Τσίπρας, όσο κι όλος ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρονται εναντίον των ΜΜΕ ισχυριζόμενοι ότι αυτά δημιούργησαν το πρόβλημα. Λες και τα ΜΜΕ έγραψαν την επιστολή διαμαρτυρίας των «21» ή τα ΜΜΕ έκαναν τις … διαρροές! Λες και έφτασαν μόνες τους στα ΜΜΕ ή στα social media οι περιβόητες φωτογραφίες με την οικογενειακή … Πόρσε του Σκουρλέτη!  Ταυτοχρόνως, ο Τσίπρας (όχι οι δικοί του) επιχειρεί να καλύπτει τον Σκουρλέτη! Τον οποίο έχει αποφασίσει να πετάξει εκτός κόμματος και ν’ αντικαταστήσει ως Γραμματέα, μάλλον με την Ρένα Δούρου ή τον Νίκο Παππά.  Έτσι, λοιπόν, μέχρι να υπάρξει ο απόλυτος εσωκομματικός έλεγχος, δημιουργούνται προσκόμματα στην προσυνεδριακή διαδικασία. Με στόχο ν’ αναγκάσει τους «ορθόδοξους τύπου Σκουρλέτη» ή να συρρικνωθούν σε κάποια γωνιά ή να την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια, χωρίς ο Τσίπρτας να χρεωθεί τη διάσπαση ή να στενοχωρήσει όσους Αριστερούς βλέπουν με αποστροφή τον κάθε Ραγκούση να επιχειρεί να λύνει και να δένει στον ΣΥΡΙΖΑ…
Ομολογουμένως, είναι μια ωραία ατμόσφαιρα εκεί στην Κουμουνδούρου…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου