Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

Κλεψιά και ψέμα



Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Έχουμε πει και γράψει επανειλημμένως ότι η ελληνική κοινωνία είναι απίστευτα δεκτική σε κάθε είδους πολιτικούς σαλτιμπάγκους και λαϊκιστές. Τους θωπεύει, ενίοτε τους εκλέγει και μετά έχει δυο επιλογές. Είτε γελάει μαζί τους και τους εξαφανίζει ή ανέχεται σιωπηλή τα καραγκιοζηλίκια τους.
Ένα τέτοιο παράδειγμα, είναι
ο πρωταθλητής του ναρκισισμού, της πολιτικής και οικονομικής ανοησίας. Ο Γιάνης μ’ ένα «νι», Βαρουφάκης. Ένας επικίνδυνος άνθρωπος που οι Έλληνες ψήφισαν το 2015 κατά εκατοντάδες χιλιάδες (!!!) κι ο Αλέξης Τσίπρας – σε συνδυασμό και με τη δική του άγνοια- του παρέδωσε τα κλειδιά της Οικονομίας. Την οποία μέσα σε λίγους μήνες διέλυσε τελείως, έκλεισε τις τράπεζες, ενώ έσπασε τα νεύρα όλων των υπουργών Οικονομικών των χωρών της Ευρώπης. Που πήγαινε και τους έκανε διαλέξεις στα Eurogroup, κουνώντας τους το δάκτυλο, την ώρα που η Ελλάδα γκρεμιζόταν! Που πήγαινε και τους ηχογραφούσε υποπίπτοντας σε κακουργηματικές πράξεις για τις οποίες κιόλας επαίρεται!!!
Όσοι έβλεπαν τον Βαρουφάκη στα καθημερινά τηλεοπτικά παράθυρα του Αυτιά και του Παπαδάκη (κυρίως από αυτά αναδείχθηκε κι οι κατά τα άλλα μεγαλοδημοσιογραφοι τον άκουγαν με ευλάβεια ν’ αναπτύσσει κουταμάρες και θεωρίες παιγνίων) είχαν συνειδητοποιήσει ότι έχουν να κάνουν μ’ έναν επικίνδυνο άνθρωπο. Αλλά, οι φωνές της λογικής τότε δεν είχαν καμιά ισχύ. Πιο πολύ θεωρούνταν … γερμανοτσολιάδες και Νενέκοι παρά λογικοί άνθρωποι. Έτσι ο άνθρωπος αυτός υπερψηφίστηκε ενώ ο πανάσχετος Τσίπρας τον θεώρησε asset του κόμματός του!
Από τη στιγμή που ακόμη κι ο Τσίπρας κατάλαβε με τι είχε μπλέξει και τον εξωπέταξε, ο Βαρουφάκης έχει γυρίσει όλη την υφήλιο (πάντα έναντι αμοιβής) και αναλύει τις… ένδοξες ημέρες του. Στις οποίες έχει παραμείνει και στο προσωπικό του reality της διαπραγμάτευσης. Μάλιστα, σε βιβλία και ταινίες «κλαίει» για το πόσο τον υπονόμευσαν και δεν τον κατανόησαν.
Ο καιρός έχει περάσει κι ο Γιάνης μ’ ένα «νι» αντί για ειδικό δικαστήριο έγινε αρχηγός κόμματος και βουλευτής, αλλά ουδόλως έχει λησμονήσει να μας υπενθυμίζει πόσο φαιδρός είναι. Πριν από λίγο καιρό, πρότεινε ως πρόεδρο της Δημοκρατίας τη… Μάγδα Φύσσα! Χωρίς καν εκείνη να το γνωρίζει! Κι όταν η ίδια τον «έφτυσε» ο Γιάνης νόμισε ότι ψιχαλίζει!
Προχθές στη Βουλή επανέλαβε άλλο reality. Ως manager  του εαυτού του έδωσε στον πρόεδρο της Βουλής, ένα ηλεκτρονικό αρχείο με τις ηχογραφημένες συνομιλίες που είχε κάνει στο Eurogroup πριν σχεδόν 5 χρόνια. Για να δείξει ότι ο Τσίπρας είχε συμβιβαστεί κι εκείνος … πάλευε για τον λαό! Φυσικά, τόσο η ηχογράφηση όσο και η διανομή αυτών των συνομιλιών αποτελούν κακούργημα αλλά αυτό για τον Βαρουφάκη είναι ήσσονος σημασίας μπροστά στο show!
Ευλόγως, ο πρόεδρος της Βουλής παρέδωσε το υποκλαπέν υλικό πίσω στον κάτοχό του. Αν το κρατούσε ή το έβαζε στη Βουλή, θα κατηγορείτο εκείνος κι όλη η εθνική αντιπροσωπεία για κατοχή προϊόντων εγκλήματος.
Ο Βαρουφάκης με την γνωστή του ελαφρότητα ισχυρίζεται ότι υπάρχει απόφαση του Αρείου Πάγου συμφώνως με την οποία δεν υπάρχει πρόβλημα να δημοσιοποιηθούν τα κλεμμένα αποσπάσματα. Όμως, όσοι δημοσιογράφοι ρώτησαν στον Άρειο Πάγο ποια είναι αυτή η απόφαση ή γνωμάτευση και πότε εξεδόθη, έλαβαν την απάντηση ότι … ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ! Συνεπώς έχουμε να κάνουμε με μια ακόμη φαντασίωση του Γιάνη μ’ ένα «νι»…
Προσέξτε: Μόλις έγινε γνωστό ότι ο Άρειος Πάγος ΔΕΝ έχει εκδώσει τέτοια απόφαση ή γνωμάτευση, ο Βαρουφάκης αναδιπλώθηκε. Αντί όμως να ζητήσει συγγνώμη που είπε ψέματα, ξεχνά την υπόθεση… Άρειος Πάγος κι αρχίζει να λέει ότι οι… ολιγάρχες των ΜΜΕ  και γενικώς, θέλουν να του κλείσουν το στόμα για να κρύψουν την αλήθεια…  Κι εκείνος θυσιάζεται για να μπορέσει να μάθει η κοινωνία ότι ο ίδιος είχε δίκιο κι όλοι οι άλλοι άδικο…
Κάτι τελευταίο. Ο Βαρουφάκης εδώ και χρόνια περιφέρεται κι ισχυρίζεται ότι ηχογραφούσε τους συναδέλφους του υπουργούς Οικονομικών στις κλειστές συνεδριάσεις του Eurogroup. Μάλιστα σαγήνευσε και τον γέροντα Γαβρά για να τον κάνει ταινία (που πήγε άπατη) και να διαδοθεί η αλήθεια…. Αναρωτιέμαι: Δεν υπάρχει ένας εισαγγελέας να παρέμβει και ν’ αποδώσει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι; Ή μάλλον τα του Γιάνη στον Βαρουφάκη; Ή θα μας πουν ότι η παράνομη ηχογράφηση έγινε εκτός Ελλάδας κλπ κλπ κλπ; Μα ακόμη κι έτσι, εδώ δεν γίνεται η χρήση της παρανομίας;
Πού θα πάει; Θα το ζήσουμε κι αυτό και θα περάσει… Όπως τόσα και τόσα ευτράπελα…

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου