Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

Ένα τρικ που βγάζει τις κουκούλες «Σαράφη» & «Κελέση»




Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Σήμερα το απομεσήμερο, λοιπόν, θα δεήσουν να καταθέσουν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που ερευνά το σκάνδαλο Novaris οι δυο «κουκουλοφόροι» μάρτυρες. Εκείνοι στους οποίους η εισαγγελέας Τουλουπάκη προσέδωσε τον χαρακτήρα των προστατευόμενων με τα ψευδώνυμα «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση». Οι οποίοι ενέπλεξαν με μαρτυρίες του
τύπου «άκουσα», «μου είπαν», «η πιάτσα λέει» και άλλα παρόμοιες φράσεις, δέκα πολιτικούς αντιπάλους του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ.
Προσέξτε:  Υπήρχε κι ένας τρίτος κουκουλοφόρος-προστατευόμενος μάρτυρας που είχε το ψευδώνυμο «Γιάννης Αναστασίου». Ο οποίος αποκάλυψε ότι του ασκήθηκαν αφόρητες πιέσεις από τη Δικαιοσύνη για να κατονομάσει πολιτικά πρόσωπα. Κι όταν δεν το έπραξε, του ασκήθηκε ποινική δίωξη κι έπαψε να είναι «κουκουλοφόρος» και προστατευόμενος.  Αυτός όμως, ονομαζόμενος Νίκος Μανιαδάκης, κατέθεσε μήνυση κατά των άλλων δυο με βάση συγκεκριμένα άρθρα της Ποινικής Δικονομίας, ισχυριζόμενος ότι επιχείρησαν να τον βλάψουν.  Στη μήνυση που κατέθεσε εναντίον των άλλων δυο, ανέφερε και τα πραγματικά τους ονόματα. Έτσι, έμαθε το πανελλήνιο ότι ο «Μάξιμος Σαράφης» είναι ο μάρτυς Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης και η «Κελέση» είναι η μάρτυς Μαρία Μαραγγέλη.
Ερώτηση: Κάποιος αδαής θα ρωτήσει: Ποιο είναι το ζήτημα, ποιο είναι το πρόβλημα;
Απάντηση: Το πρόβλημα είναι ότι οι συγκεκριμένοι μάρτυρες ΔΕΝ μπορούσαν να χαρακτηριστούν προστατευόμενοι αφού ήδη προσδοκούσαν οφέλη από την υπόθεση. Επιπλέον, στην προανακριτική της Βουλής εμφανίστηκαν ήδη οι Δεστεμπασίδης και η Μαραγγέλη και δήλωσαν ότι δεν γνωρίζουν το παραμικρό για εμπλοκή πολιτικών προσώπων.
Καταλαβαίνετε; Από τη μια οι Δεστεμπασίδης και η Μαραγγέλη λένε ότι δεν υπάρχει τίποτα περί πολιτικών αλλά από την άλλη ως «Σαράφης» και «Κελέση» λένε τα αντίθετα!!! Σε μια βρομερή υπόθεση με την οποία κρεμάστηκαν στα μανταλάκια κι έγινε το show Τσίπρα με τις δέκα κάλπες στη Βουλή!
Ερώτηση: Θα ρωτήσει πάλι κάποιος αδαής ή αφελής: Και πού ξέρουμε ότι ο Μανιαδάκης λέει αλήθεια στην μήνυση που κατέθεσε;
Απάντηση: Δεν το ξέρουμε. Μα είναι εύκολο ν το μάθουμε. Πώς; Μα αν ζητήσει η προανακριτική επιτροπή της Βουλής την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του Δεστεμπασίδη με τον «Σαράφη» και της «Κελέση» με την Μαραγγέλη! Αν εμφανιστούν τέσσερις διαφορετικοί άνθρωποι, ούτε γάτα ούτε ζημιά. Καταρρίπτονται πολλά από όσα καταλογίζονται στον Παπαγγελόπουλο και στην εισαγγελέα Τουλουπάκη. Αν όμως δεν συμβεί αυτό, τότε θα ζήσουμε στιγμές σκληρού ροκ! Που θα φτάσουν μέχρι τα ενδότερα συγκεκριμένων κύκλων της Δικαιοσύνης που θα κλονιστεί συθέμελα… Μα και της τότε κυβερνητικής πλειοψηφίας.
Ένα τρικ, λοιπόν, βγάζει κουκούλες…  Κι αποδεικνύει αν καλώς η εισαγγελέας Τουλουπάκη χαρακτήρισε τους «Σαράφη» και «Κελέση» προστατευόμενους μάρτυρες… Κάτι που οφείλει να μάθει η κοινωνία… Κι η Βουλή. Κι η ίδια η Δικαιοσύνη…
Θα το δούμε… Σήμερα, αύριο…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου