Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Θύμιος ο περιφερόμενος & πολιτευόμενος


Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος


Ο Θύμιος Λυμπερόπουλος ήταν κι είναι μια λούμπεν προσωπικότητα στον χώρο του. 
Με ανοιχτό, ροζ, θαλασσί ή πολύχρωμο πουκάμισο, γυαλί από περίπτερο της οδού Αθηνάς, κομοδινί μαλλί, περηφανευόταν ότι έριχνε κι ανέβαζε όποια κυβέρνηση ήθελε.  Προφανώς εξ αυτού ο Σαμαράς τον αποκαλούσε «φίλο Θύμιο».
Θα πείτε τώρα, που στο καλό θυμήθηκες τον Θύμιο; 
Δεν τον
θυμήθηκα εγώ. Εκείνος μας θυμήθηκε και βγήκε με στόμφο να μας ανακοινώσει ότι στο… τέλος του έτους θα εγκαταλείψει την προεδρία του ΣΑΤΑ και του «κίτρινου στρατού».
Θ’ αναρωτηθείτε, γιατί να το ανακοινώσει από τώρα αφού θα φύγει στο τέλος του έτους; 
Έτσι, γούστο του και καπέλο του. Κάτι τέτοιο δεν θα έκανε άλλωστε ένας Ομπάμπα, ένας Μακρόν, ένας ηγέτης του δικού του βεληνεκούς; μεγάλου για τη μικρή Ελλάδα;
Διάβαζα τις αντιδράσεις στα social media, μετά την παραίτηση του Θύμιου. 
Η μισή και περισσότερη Ελλάδα πανηγύριζε επειδή αυτή η αποχώρηση σηματοδοτεί την αλλαγή σελίδας του τόπου. Άλλοι, τα είχαν βάζει μαύρα επειδή θεωρούσαν ότι χωρίς τον Θύμιο οι ταξιτζήδες θα γίνουν ξέφραγο αμπέλι. Ενώ κάπου διάβασα ότι αφού αποχωρεί ο Θύμιος Λυμπερόπουλος μπορεί στη θέση του να προωθηθεί ό Νίκος Λυμπερόπουλος που έμεινε άνεργος μετά την εκδίωξή του από την ΑΕΚ!
Η αλήθεια είναι ότι ο Θύμιος ήταν κι είναι η κλασσική περίπτωση εκείνων που χαρακτηρίζουμε … Κομμουνιστές της Δεξιάς! Ο κόκκινος Θύμιος! 
Που έδινε καθημερινές μάχες με σύνθημα (περίπου) … «όχι στον εκσυγχρονισμό των ταξί». 
Κάτι ξέρει περί τούτου ο Δρανδάκης της  Beat… 
Κάτι ξέρουν κι οι υπόλοιποι μέτοχοι σε πλατφόρμες που αλλάζουν ριζικά το τοπίο των ταξί…

Ο Θύμιος με το κομοδινί μαλλί, είχε δικό του γραφείο στα Κεντρικά της Νέας Δημοκρατίας, στη Λεωφόρου Συγγρού. Εντολή Σαμαρά και τα σκυλιά δεμένα. 
Με βουλευτές και υπουργούς να του υποβάλλουν τα σέβη τους! Και να συντάσσονται μαζί του σε κάθε απαίτησή του. Σε κάθε πόλεμο που ξεκινούσε εναντίον κάθε μεταρρύθμισης ή αξιολόγησης ή διαφάνειας, όπως έκανε κάθε τίμιος συνδικαλιστής στη προ αλλά και μετά τη χρεοκοπία Ελλάδα. Κάποιοι υπουργοί μάλιστα, του έκαναν το ρουσφέτι της πρόσβασης στους λεωφορειόδρομους! Κάποιοι άλλοι, δεν μπορούσαν να διανοηθούν να του αρνηθούν αυξήσεις στα κόμιστρα. Ούτε σε αιτήματα ρουσφετιών! Δηλαδή, η επιτομή της πολιτικής φαυλότητας και της πελατειακής συναλλαγής. Η κορύφωση του βολέματος, της κομματοκρατίας , της πολιτικής φαυλότητας κι ασυδοσίας.
Ο Θύμιος, λοιπόν, που έδενε κι έλυνε με όλες τις κυβερνήσεις, πρωθυπουργούς και υπουργούς, πήγε να εκβιάσει και να πιάσει όμηρο και τον Μητσοτάκη, λίγο πριν τις περυσινές εκλογές. 
Κι ο Μητσοτάκης του έστειλε μήνυμα και του είπε (όπως ο ίδιος ο Θύμιος αποκάλυψε) «σιγά μην κάτσω να μιλήσω μ’ εσένα»!!! 
Έτσι, ο φανατικός Δεξιός εν μια νυκτί πέρασε στο στρατόπεδο της Αριστεράς και αγάπησε τον Τσίπρα! Του υποσχέθηκε μάλιστα ότι όλος ο «κίτρινος στρατός» θα συνταχθεί στο πλευρό του…  Όπως είχαν κάνει σχεδόν όλοι οι δεξιοί συνδικαλιστές στο παρελθόν. 
Ξεχνάτε ότι … Δεξιός Λουράντος έλεγε (2015) ότι τα 11 χιλιάδες φαρμακεία θα είναι 11 χιλιάδες εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ ;
Κι ύστερα ξημέρωσε η πραγματικότητα. 
Ο «κίτρινος στρατός» δεν άκουσε το κομοδινί κεφάλι, διασπάστηκε, η ζωή συνεχίζεται με την κοινωνία να προτιμά τις πλατφόρμες των ταξί που προσφέρουν συγκεκριμένα εχέγγυα κι ο Θύμιος οσονούπω θα είναι παρελθόν.
 Όπως παρελθόν θα είναι κι οι συνδικαλιαστάδες της συνομοταξίας και της πολιτικής του κουλτούρας. Η Ελλάδα δεν μπορεί πια να χρειάζεται Θύμιους…





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου