Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Το … μεγαλύτερο σκάνδαλο με … «άκουσα» και «πιθανολογώ»…




Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Όπως αναμενόταν η πολυθρύλητη κατάθεση του προστατευόμενου μάρτυρα «Σαράφη» στην προανακριτική της Βουλής για την εμπλοκή πολιτικών στην υπόθεση Novartis, δεν έριξε περισσότερο φως σε όσα ήδη γνωρίζαμε.  Ουσιαστικά ο «κουκουλοφόρος» μάρτυρας ανέφερε ότι στην κατάθεσή του ενώπιον της Ελένη Τουλουπάκη είπε ότι δεν είχε κανένα
στοιχείο εναντίον των δέκα πολιτικών προσώπων! «Δεν έχω κανένα στοιχείο για το ότι έφτασαν χρήματα σε πολιτικούς», φέρεται να ομολόγησε ενώπιον των μελών της προανακριτικής Επιτροπής. Μάλιστα, σε ότι αφορά τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά διευκρίνισε με νόημα: «Δεν έχω κανένα απολύτως στοιχείο. Σας είπα είναι… πιθανολόγηση»!!!
Καταλαβαίνετε, λοιπόν; Πιθανολόγηση! «Μου είπαν»! «Η πιάτσα λέει»… Με αυτά τα στοιχεία βγήκε ο Παπαγγελόπουλος (πού τα ήξερε άραγε, αφού η ανάκριση είναι μυστική) και μας μίλησε για το… μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους!!! Με αυτά τα στοιχεία, ο Τσίπρας έστησε το show της Βουλής με τις δέκα κάλπες!  Με αυτά τα στοιχεία η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, επιχείρησε να θέσει σε ομηρία τους πολιτικούς της αντιπάλους!
Όσα κατέθεσε ο «Σαράφης», ήταν ήδη γνωστά. Πιθανολογήσεις. Κι είχαμε επισημάνει επανειλημμένως ότι …πιθανολογώντας δεν μπορεί ουδείς να γίνει κατηγορούμενος. Πόσο μάλλον πρωθυπουργοί και υπουργοί.
Γράφαμε και κάτι άλλο, αγνοώντας… τας υποδείξεις. Ότι αν είσαι λειτουργός της Δικαιοσύνης, τέτοιες καταθέσεις τις πετάς στα σκουπίδια. Αυτό δεν το έπραξε η εισαγγελέας Τουλουπάκη. Τη στενή σχέση της οποίας με τον Παπαγγελόπουλο αποκαλύπτουν στις καταθέσεις τους οι συνάδελφοί της στη Δικαιοσύνη (Αγγελής, Ράικου κλπ).
Να πούμε και κάτι άλλο. Μόλις πριν λίγες ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε… για κυβερνητικό  «πραξικόπημα στη Δικαιοσύνη»! Πρόσθεσε μάλιστα ότι περιμένει να τον οδηγήσουν κι εκείνον στο Ειδικό Δικαστήριο! Πομφόλυγες!
Είναι αυτό που λέμε και ξαναλέμε. Μπορεί ο Τσίπρας να θέλει να παραστήσει τον διωκόμενο ήρωα από τη… Δεξιά, να συσπειρώσει πέριξ του τον ΣΥΡΙΖΑ, να εξαερώσει τους εσωκομματικούς του αντιπάλους που δεν συμφωνούν με τα σχέδιά του για πασοκοποίηση , αλλά ουδείς σώφρων παραπέμπει πρώην πρωθυπουργούς και υπουργούς χωρίς χειροπιαστά στοιχεία.
Φρονώ ότι πολύ σωστά πράττει ο Μητσοτάκης παρά τις φωνές που απαιτούν παραπομπή και του Τσίπρα.
Προσέξτε: Όσα έχουν καταθέσει τέσσερις κορυφαίοι λειτουργοί  της Δικαιοσύνης για τον περιβόητο Ρασπούτιν, υπουργό Παπαγγελόπουλο κι όπως δείχνουν τα δεδομένα,  τον οδηγούν από την προανακριτική στο Ειδικό Δικαστήριο. Εκεί, θ’ ανοίξει πιο πολύ η τρύπα του βόθρου. Οσμές θα ξεχυθούν παντού. Κι εκεί θα δούμε αν υπήρξε συγκροτημένη κι ενορχηστρωμένη μεθόδευση από το Μαξίμου…
Μέχρι τότε, είναι βέβαιο ότι όσα γίνονται γνωστά κι όσα γραφικά επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας (π.χ. κάλυψη «κουκουλοφόρων») απλώς τον τοποθετούν σε ράγες που οδηγούν στην απαξίωση και την φθορά…




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου