Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

Είμαι με τον Χατζηδάκη


Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Αν κάτι ξένισε την κοινωνία από την  αιφνιδιαστική επίσκεψη του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή- Χατζηδάκη στον ΕΦΚΑ Αγίας Παρασκευής, όπου διαπιστώθηκε  ότι έλειπαν από τις θέσεις τους σχεδόν οι μισοί υπάλληλοι, δεν ήταν η διαπίστωση αλλά η αιφνιδιαστική επίσκεψη! Χρόνια ολόκληρα οι δημόσιες υπηρεσίες είναι ανοχύρωτες στους «υπαλλήλους –ιδιοκτήτες» τους κι ουδείς ασχολείται για τα δεινά της κοινωνίας. Χρόνια ολόκληρα όποιος πολίτης καλεί τηλεφωνικά μια δημόσια υπηρεσία και απαντηθεί η κλήση του, νιώθει ευλογημένος! Χρόνια ολόκληρα το δημόσιο αποτελεί –εκτός από πεδίο διαφθοράς σε πολλές υπηρεσίες του- και ο δυνάστης της κοινωνίας. Λες κι οι «υπάλληλοι –ιδιοκτήτες» εκφράζουν τα σαδιστικά τους ένστικτα.

Η αλήθεια είναι ότι δεν φταίνε πάντα οι «υπάλληλοι –ιδιοκτήτες» του δημοσίου αλλά

κι ο υδροκεφαλισμός της διοίκησης με τις γραφειοκρατικές δομές, την πολυνομία και τις συναρμοδιότητες. Τα περισσότερα …έρχονται από τα χρόνια του θλιβερού Κωλέτη που μαζί με τον εκ των αντιβασιλέων του Όθωνα, τον ανεκδιήγητο Φον Μάουρερ, έβαλαν τα θεμέλια του φαύλου κρατισμού με τις δομές  που για την επίλυση των ζητημάτων των πολιτών χρειαζόταν η μεσολάβηση του πολιτικού! Η δε … ευγνωμοσύνη του δοκιμαζόμενου πολίτη προς τον πολιτικό που μεσολαβούσε εκφραζόταν με ψηφαλάκια.

Άλλο αυτό όμως κι άλλο το δεν σηκώνω τηλέφωνο. Άλλο αυτό κι άλλο η σαδιστική ταλαιπωρία των πολιτών. Άλλο οι κακές δομές της διοίκησης κι άλλο η αναμονή …26 μηνών  για να επεξεργαστεί ο ΕΦΚΑ τη σύνταξη αναπηρίας τους ή άλλοι να περιμένουν από το 2018 αναπηρική σύνταξη. Άλλο η γραφειοκρατία κι άλλο η αδυναμία των πολιτών να κλείσουν ηλεκτρονικό ραντεβού, επειδή κάποιοι απαξιούν ν’ απαντήσουν στα αιτήματα.

Υπό αυτή την έννοια πάλι καλά που ο ΕΦΚΑ έχει …. μόνο 450 χιλιάδες εκκρεμείς συντάξεις! Πώς ζούνε αυτοί οι άνθρωποι χωρίς σύνταξη; Ένοιαξε κανέναν; Μόνο προσλήψεις ζητάνε… Προφανώς για να λείπουν περισσότεροι από τα γραφεία τους…

Προσέξτε: Ο Χατζηδάκης έβαλε στο σύστημα συνταξιοδότησης 150 νέους μόνιμους υπαλλήλους ενώ ταυτοχρόνως θα χρησιμοποιηθούν και δικηγόροι, λογιστές και άλλοι ειδικοί από τον ιδιωτικό τομέα, για να βοηθήσουν στην έκδοση των εκκρεμών συντάξεων και θα αμείβονται κατ’ αποκοπήν. Με το τεμάχιο.

Προσέξτε:  Οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ έκαναν απεργία για να… «μην ιδιωτικοποιηθεί η ασφάλιση»! Εξ ου και μετά την απεργία τους κάποιοι δεν πήγαν στο γραφείο τους, ίσως επειδή ήταν κουρασμένοι…  Κάποιος όμως, πρέπει να τους υπενθυμίσει ότι ήδη έχουν 450 χιλιάδες σκονισμένους φακέλους εκκρεμών συντάξεων κι οι ιδιώτες θα ασχοληθούν ΜΟΝΟ μ’ αυτές! Άρα τζάμπα η απεργία. Άλλωστε, ούτως ή άλλως, οι νέες συντάξεις θα είναι ψηφιοποιημένες.

Προσέξτε κι αυτό: Καλά ενημερωμένες πηγές εκ των έσω του δημοσίου, κάνουν λόγο ότι όσοι ιδιώτες δικηγόροι και λογιστές αναλάβουν το εγχείρημα, θα τα παρατήσουν και θα φύγουν εξ αιτίας προβλημάτων και προσκομμάτων που θα συναντήσουν στο επιτηδευμένα δυσλειτουργικό χαρτοβασίλειο του δημοσίου.

Εξ ου κι όλη η κοινωνία δεν μπορεί παρά να είναι στο πλευρό του Χατζηδάκη!

    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου