Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

Δενδροφύτευση που δείχνει το μέλλον στα Βριλήσσια


Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Ο δήμος Βριλησσίων εδώ και κάποια χρόνια ακολουθεί το παράδειγμα του γειτονικού Χαλανδρίου. Δυο μεγαλοαστικοί δήμοι που ουσιαστικά παραδόθηκαν στα χέρια δημάρχων της Αριστεράς και από δήμοι –πόλεις υποδείγματα  κατέστησαν παραδείγματα προς αποφυγή.

Κι αν βάλει κάποιος πολιτικό πρόσημο σε περιοχές αμιγώς αστικές, είναι απορίας άξιο πώς αυτοί οι δήμοι με πολίτες αστούς, έπεσαν στα χέρια της Ακροαριστεράς και της Αριστεράς, με συνέπεια όσα βλέπουμε. Βρόμα,

σπασμένα πεζοδρόμια, ελλιπής παρακολούθηση κι ανάπτυξη του πράσινου, σκουπίδια, κυκλοφοριακή αναρχία, , ενίοτε κι ελλιπής ηλεκτροφωτισμός.

Όπως στο Χαλάνδρι, έτσι και στα Βριλήσσια, βασική αιτία της δημοτικής παρακμής φαίνεται ότι είναι η απλή αναλογική που άνοιξε τις ορέξεις ακόμη και δημογερόντων- συνταξιούχων - αυτοδιοικητικών ή μη, που έκλεισαν τον κύκλο τους αλλά αρνούνται να το αποδεχτούν. Λες κι οι δήμοι είναι βιλαέτια τους.

Τα σκεφτόμουν αυτά βλέποντας την πρωτοβουλία της δημοτικής παράταξης «Νέα Πνοή» στα  Βριλήσσια  που βρίσκεται στην αντιπολίτευση και  φύτεψε δέντρα στο σχεδόν εγκαταλελειμμένο πάρκο της οδού Μπακογιάννη «Μίκης Θεοδωράκης». Φυτεύτηκαν δεκάδες  δέντρα που αναμένεται να αλλάξουν την όψη του. Η εικόνα του πρωινού της Κυριακής με ανθρώπους όλων των ηλικιών αλλά και πολλών παιδιών, ήταν εικόνα από το αναγκαίο κι αναπόφευκτο μέλλον των Βριλησσίων.  Δουλειά, χαμόγελα, συνεργασία. Άλλοι άνοιγαν λάκκους, άλλοι κουβαλούσαν τα δενδρύλλια, άλλοι τα φύτευαν, τα πότιζαν… Αξίνες και φτυάρια στην ημερήσια διάταξη… Με τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Γιάννη Πισιμίση, νεαρό, με όνειρα, όραμα και όρεξη, να δείχνει τι χρειάζονται τα Βριλήσσια. Να δείχνει ότι το χθες γίνεται όλο και περισσότερο χθες κι ότι στη συνάντηση με το μέλλον δεν χωράνε καθυστερήσεις και αναβολές.

Πρέπει να πούμε κάτι ακόμη: Η «Νέα Πνοή» των Βριλησσίων του νεαρού Πισιμίση, μπορεί μέχρι στιγμής να μην έχει ασκήσει διοίκηση, αλλά όλα τα μέχρι τώρα δεδομένα δείχνουν ότι θα είναι η επόμενη ημέρα της πόλης. Πολύ περισσότερο  μάλιστα, που δεν έχει χρησιμοποιήσει παλαιοκομματικές τακτικές και οι άνθρωποί της δείχνουν να μη διακατέχονται από … μαυρογιαλούρια σύνδρομα.

Η ουσία είναι ότι τα Βριλήσσια, όπως και το Χαλάνδρι παραδίπλα, απαιτούν πρόσωπα της επόμενης ημέρας. Με συνταξιούχους πολιτικάντηδες ή άλλους σαν τους νυν δημοτικούς άρχοντες, δουλειά δεν γίνεται…

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου