Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Ο Μητροπολίτης και τα ορφανά του αρνητή


Γράφει  ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Φαντάζομαι να ακούσατε, να μάθατε ή και να είδατε το τι έκανε ένας Μητροπολίτης στα Γρεβενά. Ο Δαβίδ! Τον κάλεσαν να κάνει αγιασμό (γιατί άραγε;) στις νέες φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κι εκείνος κατέβαζε με το ζόρι και με τα χέρια του (!!!) τις μάσκες όσων πλησίαζαν τον σταυρό που κρατούσε για να προσκυνήσουν!

Ο ιερωμένος αυτός, προφανώς δεν έχει ακούσει το παραμικρό για τους σχεδόν 15 χιλιάδες νεκρούς που θρηνούμε στη χώρα μας από τον ιό. Δεν έχει ακούσει τίποτα για διασωληνωμένους συμπατριώτες μας που στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ανεμβολίαστοι και δίνουν μάχη για τη ζωή τους. Δεν έχει ακούσει τίποτα για ουκ ολίγους πεθαμένους συναδέλφους του. Δεν έχει ακούσει τίποτα για τους νόμους της Πολιτείας ούτε για τα κελεύσματα της Ιεράς Συνόδου… Προφανώς όταν

συνεδριάζει και συζητά το θέμα της πανδημίας, εκείνος βγαίνει για τσιγάρο.

Έχει κι άλλο! Ο ίδιος όταν είδε ότι στο Πανεπιστήμιο υπάρχει χώρος διαλογισμού, φώναζε ότι είναι …. αίθουσα παραλογισμού! Απαίτησε μάλιστα να δημιουργηθεί και αίθουσα προσευχής. Ο πρύτανις, ο δήμαρχος κι οι άλλοι πολιτικοί απλώς παρακολουθούσαν! Απλώς  τον άκουγαν και του επέτρεπαν να δίνει παράσταση αμορφωσιάς και σκοταδισμού. Κρίμα!

Δεν θα σταθώ στο γεγονός ότι για να λειτουργήσουν φοιτητικές εστίες χρειάζεται παπάς! Δεν θα σταθώ καν στο γεγονός ότι ένας παπάς προσβάλλει πανεπιστημιακούς και κορυφαία θεσμικά όργανα κι εκείνοι παρακολουθούν ατάραχοι.

Θα σταθώ όμως στην αντικοινωνική στάση του Μητροπολίτη ή αυτοαποκαλούμενου Αγίου, όπως όλοι οι υψηλόβαθμοι συνάδελφοί του. Ποιος του έδωσε το δικαίωμα να κατεβάζει από τα πρόσωπα των πιστών με τα χέρια του τις μάσκες που φορούσαν; Ποιος; Ποιος είναι αυτός;  Από πού πήρε αυτή την εξουσία; Δεν μάθαμε κάτι περί παρέμβασης της Ιεράς Συνόδου, ούτε του Αρχιεπισκόπου. Θα ξυρίσουν τον παπά που αρνείται τους νόμους του Κράτους; Κι αν μας πούνε ότι η Εκκλησία έχει δικούς της νόμους (που δεν έχει) τότε γιατί αμείβεται από το Κράτος;  Δεν μάθαμε καν περί παρέμβασης της Δικαιοσύνης. Άλλωστε είναι γνωστό ότι η Δικαιοσύνη είναι τυφλή. Πρέπει να προσθέσουν και το κουφή…

Προσέξτε: Ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε προσφάτως ότι « όποιος, ιερωμένος, δεν αποδέχεται και δεν πειθαρχεί στις αποφάσεις της επίσημης εκκλησίας να πάει σπίτι του. Σεβόμαστε την ελευθερία καθενός αλλά θα πρέπει να έρθει και να πει «πατέρα μου εγώ αυτό είμαι» και να αφήσει τα καθήκοντά του και να αποσυρθεί στο σπίτι του, στο μοναστήρι του, στο κελί του και από εκεί να έχει τις θέσεις τις δικές του».

Ας τελειώνουμε. Ας γίνει από κάπου η αρχή. Ας ξυρίσουν κάποιον, ας καθαιρέσουν κάποιον άλλον, ας κάνουν κάτι. Η εκκλησία, με όλες τις παραφυάδες και οργανώσεις της, έχει γίνει η μεγαλύτερη φωλιά αρνητών. Αρνητών της επιστήμης , των εμβολίων, των ιατρικών και φαρμακευτικών αγωγών. Κι ας μη τα ρίχνουν όλα στους μάρτυρες του Ιεχωβά ή στους παλαιοημερολογίτες. Εδώ πρωτοστατούν στην άρνηση ολόκληρα μοναστήρια της ορθόδοξης εκκλησίας, δεσποτάδες και λοιποί ιερωμένοι. Φτάνουν στο σημείο να ειρωνεύονται και να προσβάλλουν όσους πιστούς εμβολιάζονται ή απλά τηρούν τα μέτρα της Πολιτείας! Εκμεταλλεύονται αμόρφωτους πιστούς ή και μικρόνοες επιρρεπείς σε κάθε δοξασία, πρόληψη ή συνωμοσιολογία.  Όποιος δεν τα βλέπει όλα αυτά, απλώς εθελοτυφλεί.

Κάτι ακόμη περί τούτου: Η ιστορία έχει καταγράψει ότι οσάκις η εκκλησία αμφισβήτησε την επιστήμη ή επιχείρησε να αναμετρηθεί μαζί της, βρέθηκε ηττημένη. Από τον Γαλιλαίο και τον Διαφωτισμό μέχρι τα πρώτα εμβόλια και φάρμακα που ανακαλύφθηκαν.

Ταυτόσημο θέμα είναι κι αυτό με τον ανεμβολίαστο πατέρα τριών παιδιών στις Σέρρες.  Νόσησε, νοσηλεύθηκε, αρνήθηκε να δασωληνωθεί και πέθανε! Ήταν 45 ετών και άφησε πίσω του τρία ορφανά παιδιά.

Δεν το χωράει ανθρώπου νους. Είναι ανατριχιαστικό το γεγονός ότι έμειναν τρία παιδιά χωρίς πατέρα επειδή κάποιοι αναλώνονται σε θεωρίες γελοιότητας. Προβληματίζει επίσης το γεγονός ότι αυτά τα παιδιά θα μεγαλώσουν με μια μάνα που πίστευε τα ίδια με τον θανόντα! Ποιος θα τους πει όσα πρέπει για τη ζωή; Ποιος θα τους μάθει την κοινωνία; Ποιος θα προφυλάξει ή νουθετήσει αυτά τα παιδιά; Με ποιον θα πάνε μια βόλτα ή θα δούνε μια κινηματογραφική ταινία ή θα φάνε παρέα ένα κυριακάτικο μεσημέρι;

Ξέρετε κάτι; Η Πολιτεία είναι παρούσα. Η χώρα είναι γεμάτη εμβόλια. Το κακό είναι ότι είναι και γεμάτη παπάδες και ανόητους. Που μπροστά στα ορφανά παιδιά ασφαλώς και σφυρίζουν αδιάφορα…

 

 

    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου