Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

«Ένα φράγκο η βιολέτα, ΤΣΙΡΚΟλελέτα»


 Γράφει η Λένια Λιώση

Ο κουφοντινολάτρης

Έξαλλος τέως σύμβουλος υπουργού  Δικαιοσύνης του Σύριζα,που νομοθέτησε, κατά της Δικαιοσύνης. Ο Κουφοντινολάτρης, που του κάθισαν οι  «πύρηνες φωτιές» επιφοίτησης στο κεφάλι και εισηγήθηκε την  «κατάργηση των μπαχαλάκηδων της ομάδας Δέλτα», εκνευρίστηκε σε σημείο τέτοιο που πρέπει ν’ ανησυχώ μην  πάει σε μπαρμπέρη για  ξούρισμα  και λούσιμο, για την «φωτογραφική» διάταξη που αφαιρεί την δυνατότητα στον Κουφοντίνα να πάει στις αγροτικές φυλακές. Λες και δεν έκανε 23  στυγερές δολοφονίες, χώρια οι αμέτρητες ληστείες… Κ εμείς οι

ανάλγητοι  του στερούμε τη  βολτούλα στο Σύνταγμα. Απονιά φίλε μου σ’ ένα παιδί του λαού…»

Μαθήματα εθνικών συμφερόντων

Βγήκε και ο «go home Μέρκελ» να κάνει μάθημα υπεράσπισης  των εθνικών μας συμφερόντων! Ποιος; Ο Mr … «οι θάλασσες δεν έχουν σύνορα», σε «Λέσβο ΚΑΙ Μυτιλήνη», έκανε «στροφή 360°» και  έδινε παστίλιες για τον πόνο της  Μέρκελ.

Ο άνθρωπος που έκανε τη λέξη «κωλοτούμπα» διεθνή όρο, μίλησε για «διπλωματική ήττα στη σύνοδο κορυφής. Αυτός που είχε πάει εκεί και μετά από 17ωρη σύσκεψη, γύρισε πίσω με το πιο επώδυνο μνημόνιο και… έρπητα. Αυτό είναι το μέγα δράμα μιας χώρας, με αξιωματική αντιπολίτευση από το 10ήμερο προσφορών..

Οι προοδευτικάριοι

Δεν καταλαβαίνω την έκπληξη πολλών από το γεγονός ότι ο περιβόητος ΓΑΠ ζητά να ξεκινήσει άμεσα ο διάλογος για… προοδευτική κυβέρνηση.

Δεν ξέρανε άραγε ότι ο ΓΑΠ είναι ο πολιτικός δούρειος ίππος του ΣΥΡΙΖΑ στο ΚΙΝΑΛ; Κι από την άλλη πλευρά το ίδιο δεν λέει κι η Φώφη, η κόρη του μπαμπά της; Ή δεν γνωρίζουν ότι κάθε λίγο και λιγάκι έχουμε τους Καστανίδηδες του ΓΑΠ να στήνουν κοινές εκδηλώσεις με τα τσιπράκια;

Να πούμε και κάτι άλλο; Σωστή δεν είναι η σύμπραξη του ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΙΝΑΛ; Τα ίδια ουσιαστικά δεν λένε; Τις ίδιες λαϊκίστικες κρατικοδίαιτες συντεχνίες δεν εκφράζουν;  Για προοδευτισμό δεν μας λένε κάθε λίγο και λιγάκι χωρίς να μπορούν ν’ αντιληφθούν ότι κάθε φορά που το λένε γελάει η κοινωνία; Το ίδιο ρεμπέτ ασκέρ δεν είναι;

Και μη μου πείτε ότι μέσα στο ΚΙΝΑΛ είναι και πολύ σοβαροί άνθρωποι που βγάζουν σπυράκια από το ενδεχόμενο όσων προωθούν ο μοιραίος ΓΑΠ και η μικρή Φώφη.  Όλοι αυτοί, εκσυγχρονιστές, μεταρρυθμιστές και σκεπτόμενοι ωθούνται στην έξοδο…  Από την ηγεσία τους , τον ΓΑΠ αλλά και όσους ονειρεύονται και προωθούν συνενώσεις…

Το δικαιωματιστάν

Αν, λέω αν, ένας δημοσιογράφος  που δεν έχει σχέση με την Κουμουνδούρου είχε γράψει για κάποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ότι ακολουθεί στο Instagram γυναίκες με ωραίο μπούστο και τον είχε αποκαλέσει «μερακλή», θα είχαν ξεσηκωθεί οι δικαιωματιστές και θα μιλούσαν για χυδαίο και απροκάλυπτο σεξισμό. Τώρα που το έγραψε ο σύντροφος Βαξεβάνης για τον Πέτσα κι έσπασαν όλα τα ξεφτιλόμετρα, δεν τρέχει τίποτα… Όλα καλώς καμωμένα.

Φταίει το click που ψάχνουν τρικ... 

Ενώ οι απανταχού καταπιεσμένες του shopping therapy κάνουν click away από μπότες μέχρι εσώρουχα στον δρόμο, οι  μαγαζάτορες φωνάζουν: «Και γιατί να φτιάξω e-shop, και γιατί μόνο με κάρτα και γιατί όχι με μετρητά; Και πώς Θα δουλέψω που δεν έχω pos; Και γιατί  να δώσω νοίκια, δώρα μισθούς ;Δεν μπορώ να πληρώσω φόρους»…

Δυο προτάσεις  και  έχεις μπροστά σου το φλέγον θέμα!  Είναι που θέλουν και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο και εκφράζεται με ένα διαρκές «Δώσε και άλλα μπάρμπα». Είπαμε στην γριά να πλάσει κι  εκείνη το παράκανε.

 Και μισθό θα παίρνουμε  χωρίς να δουλεύουμε

Να κι η πρόταση των συριζόπουλων για 35ωρη ή τετραήμερη εργασία, με το  κράτος να καλύπτει το ποσό που αντιστοιχεί σε μισθούς και ασφαλιστικές εισφορές για την υπολειπόμενη διαφορά που προκύπτει. Μισές δουλειές. Εγώ προτείνω, με ένα νόμο και με ένα άρθρο να  πληρώνομαι  και να κάααααθομαι να πάρω και δυο διαμερισματάκια στο Λονδίνο γι αποκούμπι, για να  μην την βγάλω στην Ελλάδα του Μπάντεν σκύλοι αλέστε!  

Αλιευμένο

Πας Λαγονήσι, ούτε νησί είναι ούτε λαγούς έχει. Πας Ελαφόνησο, δεν έχει ελάφια. Πας Κουφονήσια ακούνε όλοι, δέκα στα δέκα… Παντού ψέμα ρε φιλαράκι….

Του Τέρενς ο χαβάς…

Άκουσα ότι ο πρώην σύμβουλος και υπουργός του Αλέξη, Τέρενς με τ’ όνομα, προβληματίζεται επειδή βρέθηκε σε χρόνο dt το εμβόλιο του κορονοϊού μα τόσα χρόνια δεν έχει βρεθεί εμβόλιο για τον καρκίνο!

Ύποπτα πράγματα Τέρενς, ύποπτα!

Κι επειδή πρέπει να ενισχυθεί ο προβληματισμός του οφείλω να του πω ότι ούτε για τη βλακεία έχει βρεθεί. Ούτε καν για το εγκεφαλικό ή τις σωστές εγκεφαλικές λειτουργίες… Για να μη πιάσουμε το εμβόλιο για …τα τροχαία… Πάντως, ας πει κάποιος σ’ αυτόν τον κυριούλη ότι εμβόλιο κατά του καρκίνου υπάρχει, αυτό του τραχήλου της μήτρας.

Υπουργός ο Τέρενς ρε φιλάρα! Ο Τέρενς! Ο Τέρενς! Βρε τι έχουμε ζήσει…

Εδώ ο κόσμος χάνεται και η tv ρεβεγιονίζεται…

Κι αφού θα κάθομαι και θα πληρώνομαι, πιάνω θέση στην tv που από την λαίλαπα του κορονοϊού, και από το  εμβόλιο που είναι ή δεν είναι θαυματουργό, με περνάει στην μαγείρισσα που φτιάχνει παντεσπάνι και γαρίδες με ανθό αλατιού στην έξυπνη φουφού.  Κι από τις χαρωπές  πρωινατζούδες ,στην  πχιότητα  των ριαληταράδων, με το  ερώτημα: Θα κάνουμε  ή δεν θα κάνουμε ρεβεγιόν; Ιδού η απορία! «Ένα φράγκο η βιολέτα τσίρκολελέτα, ΤΣΙΡΚΟλελέτα»

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου