Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Παντελής έλλειψη συναίσθησης


 Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

 Συζητούσαμε χθες με τη Βάσω Μακρυγιάννη για την ανάγκη που νιώθει να επιστρέψει στην κανονικότητα και κυρίως για το πόσο μπερδεμένη νιώθει από τους επαΐοντες ή μη περί της πανδημίας που περιφέρονται από τα χαράματα στα κανάλια και λέει ο καθείς και κάτι άλλο! Κι αν αυτοί οι επαΐοντες είναι από τον χώρο της Υγείας, ε κάτι πάει κι έρχεται έστω κι αν κάποιων οι γνώμες παίζουν γροθιές μεταξύ τους.

Όμως, εκεί που χάνεται η  μπάλα είναι

από τους επαΐοντες του  καλλιτεχνικού χώρου ή τους κομματικά στρατευμένους δημοσιογράφους-δημοσιολόγους στην Αριστερά. Από αυτούς ακούγεται κάθε είδους αρλούμπα! Κι επειδή οι περισσότεροι από δαύτους έχουν οικοδομήσει ένα προφίλ σοβαρότητας, κάνουν τον κόσμο και αναρωτιέται ή δυσπιστεί για πολλά και πολλούς.

Θα μου πείτε: Καλά, δεν έχουν δικαίωμα να λένε και να καταγράφουν την άποψή τους; Φυσικά και έχουν. Μα όπως και να το κάνουμε όταν έχεις ταυτίσει κάποιον καλλιτέχνη με προσωπικές σου στιγμές ή τον έχεις ακούσει να τραγουδά για τα «Σμυρναίικα τραγούδια», δεν μπορείς μετά να τον ακούς να παπαρολογεί και να ισχυρίζεται ότι το εμβόλιο που έκαναν οι πολιτικοί ήταν … νεράκι!   Είναι σαν να κουνάει το δάκτυλο στους πολλούς και να τους λέει … «αυτά ψηφίσατε γίδια»!

«Είπε» ο Παντελής Θαλασσινός: «Εγώ που δεν πιστεύω τίποτα, που είμαι καχύποπτος, που δεν τους εμπιστεύομαι και τους θεωρώ θρασείς και δειλούς, γιατί πιστεύω ότι η ένεση που έκαναν οι ίδιοι είναι φυσιολογικός ορός; Θα μπορούσε ή μπα;»…

Άραγε συμφωνεί μαζί του το ΚΚΕ του οποίου υπογράφει συστηματικά κείμενα συμπαράστασης κι υποστήριξης;

Ο Παντελής Θαλασσινός είναι το κερασάκι στην τούρτα. Πριν από αυτόν έχουμε ακούσει διάφορους συναδέλφους του παρλαπίπες να ισχυρίζονται ψεκασμένα πράγματα. Ακόμη και να τα βάζουν με την κυβέρνηση και τους λοιμωξιολόγους  που κλείνουν τα κέντρα και δεν βγάζουν μεροκάματο!

Οι περισσότεροι έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Ανήκουν στη γενιά των καλλιτεχνών που ανδρώθηκε μέσω της Αριστεράς, των επιδοτούμενων συναυλιών Αριστερών δημάρχων και την υπερβολική προβολή, πέραν του αναμφισβήτητου ταλέντου τους. Καλλιτέχνες που αυτοπροσδιορίζονταν …προοδευτικοί και για δεκαετίες έλυναν το βιοποριστικό τους ζήτημα. Ακόμη και με παραγωγή δυο τραγουδιών στην όλη πορεία τους. Καλλιτέχνες που με τον προσδιορισμό «έντεχνος» επιχειρούσαν να μη συγχρωτίζονται με την πλέμπα!

Ναι, εν πολλοίς αυτό ακουγόταν λογικό. Δεν μπορούσε, επί παραδείγματι,  να συγχρωτίζεται ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου με την Άντζελα Δημητρίου. Ο ένας μιλούσε κι έλεγε πράγματα που ήταν …προοδευτικά «ευαγγέλια» κι η άλλη μιλούσε για την προτίμησή της στα είδη υγιεινής για τη διατροφή της προκαλώντας ιλαρότητα…

Το ίδιο έγινε και στον χώρο του θεάτρου, του βιβλίου και σε πολλά άλλα μετερίζια του Πολιτισμού. Η… προοδευτικότητα ήταν κριτήριο ανέλκυσης κι επιτυχίας. Ξεκινούσαν όλοι από την ίδια αφετηρία, αλλά πήγαιναν μπροστά οι προοδευτικοί Αριστεροί!  Όσοι διέθεταν την κομματική προστασία (οικονομικά και γενικά) είχαν εξασφαλισμένη καριέρα. Οι άλλοι, όχι! Εξ ου και για πολλά χρόνια επιβίωσε η θολοκουλτούρα με την υψωμένη γροθιά.

Θα πείτε πάλι: Μα καλά, δεν γράφηκαν ή ακούστηκαν αριστουργήματα όλα αυτά τα χρόνια από αυτούς που εννοείς;  Φυσικά! Μα ΔΕΝ ακούστηκαν κι άλλα αριστουργήματα που είχαν δημιουργηθεί από ανθρώπους που δεν είχαν την ασπίδα της προοδευτικότητας.

Δυστυχώς, άνθρωποι που μεγάλωσαν μαζί τους και τα τραγούδια τους γενιές Ελλήνων, απέδειξαν στα χρόνια της κρίσης και της πανδημίας πόσο μικροί κι ασήμαντοι ήταν… Πόσο πτωχοί τω πνεύματι!  Από τη Χαρούλα (δυστυχώς) μέχρι τον Παντελή (πάλι δυστυχώς) ή κάθε έναν εξ εκείνων που κραύγαζε υπέρ του «Όχι» εις βάρος των συμφερόντων του τόπου και της κοινωνίας… 

Εξ ου και τους περισσότερους πια τους έχει «φάει» το καλλιτεχνικό σκοτάδι κι η λησμονιά και συντηρούνται σχεδόν μόνο από τις εκπομπές του ομοϊδεάτη τους Σπύρου Παπαδόπουλου που πλειστάκις κάνει τις εκπομπές του γιάφκες. Αν κι αυτός εσχάτως το έχει ρίξει στο εμπορικό άσμα με αοιδούς που έχουν φουσκωμένα χαρακτηριστικά από τις επεμβάσεις… 

Είναι απίστευτο ότι αυτοί οι τύποι, οι θαλασσινοί, εκστομίζουν τέτοιες ανοησίες την ώρα που παγκοσμίως έχουμε περί το 1,5 εκ. νεκρούς κι η παγκόσμια κοινότητα τρέμει και τον ίσκιο της. Είναι συγκλονιστικό να  ισχυρίζονται τρέλες χωρίς καν να διαθέτουν στοιχειώδη επιστημονική γνώση! Είναι ανεύθυνο να πετάνε αβρόχοις ποσί μια κουταμάρα κι ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Παρακμή παντού… Από την οποία θ’ αναδυθούν (ήδη συμβαίνει αυτό και μάρτυρας η εκπομπή των Πορτοκάλογου –Μόρφη στην ΕΡΤ) οι νέες δυνάμεις που θα είναι απελευθερωμένες από τον Αριστερό εναγκαλισμό και την… Αριστερή προοδευτικότητα…

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου