Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

Καιρός φέρνει τα φλάμπουρα, καιρός τα μπαλαούρα.


 Γράφει η Λένια Λιώση

Αριστερά  που δίδασκες, και νόμο δεν εκράτεις.

«Μαθήματα ελευθεροτυπίας και ελεύθερης έκφρασης», στους «φανατικούς αντί-ΣΥΡΙΖΑ που λογόκριναν την Ακρίτα» παραδίδει ο Νίκος Μπίστης εκ μέρους της Αριστεράς. Ξεχνάει ότι λίγο καιρό πριν ο  ΣΥΡΙΖΑ, μέσω των  Παππά, Καλογρίτσα και γηπεδικών κουμπουροφόρων, έπαιρνε  σβάρνα τα βοσκοτόπια  να ελέγξει τα  ΜΜΕ να στηρίξει τα  φιλικά προσκείμενα και να ανοίξει καινούργια. Το ν’ αποκαλεί λοιπόν,

η χελώνα το βόδι βραδύποδα, το λες και ανέκδοτο.

Πολλά πλακάκια ο ΣΥΡΙΖΑ

Χρόνια τώρα  ο ΣΥΡΙΖΑ  σήκωνε  τα φλάμπουρα της διαφάνειας έξω και  ετοίμαζε τα μπαλαούρα μέσα για τους πολιτικούς του αντιπάλους. Τόσα «πλακάκια διαπλοκής» για να ελεγχθούν  οι αρμοί  της εξουσίας, δεν έβαλε  ούτε ο πλακάς της γειτονιάς μου σε ουρανοξύστη. «Πλακάκια»  για την  Novartis, για την Μαρέβα, για τα ΜΜΕ, «πλακάκια» και  στη Folie Folie γιατί το κόσμημα μας φέρνει πιο πολλά! Μωρέ, αυτοί αδικούνται. Όχι  κόμμα, μαγαζί πλακιδίων, έπρεπε ν’ ανοίξουν και ν’ ανταγωνίζονται τον… Ψαραδέλλη!

Η υποκριτική ευαισθησία της Αριστεράς

Απ’ το  περίσσευμα της διανοίας, πρώην βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ,  μάθαμε πως «ο Αριστερός πλούσιος, είναι άνθρωπος με κοινωνική ευαισθησία, ενώ ο Δεξιός φτωχός, είναι ηλίθιος». Ομολογώ, δεν φανταζόμουν  πως η πολιτική ιδεολογία και  η οικονομική επιφάνεια καθορίζουν  το IQ και την κοινωνική ευαισθησία, ενός ανθρώπου. Όλο το  ανήθικο μειονέκτημα της Αριστεράς  σε μια φράση.

Έχει μύτη αυτός…

Όταν ο  Scooby doo  της δημοσιογραφίας, δεν παρακολουθεί ποιες ακολουθεί ο Πέτσας στο Instagram, παρακολουθεί την Μαρέβα στα ταξίδια της .Ο αδέκαστος Κώστας, πανταχού παρών, μας ενημερώνει με πνεύμα αντικειμενικότητας, χωρίς κομματικό υπολογισμό, αυταρέσκεια  και εμμονές. Βαξεβάνης στην Πάρνηθα,  Βαξεβάνης στα Χανιά, Βαξεβάνης τώρα και στα Τρίκαλα. Γιατί έχει μύτη αυτός.

Live your myth in ΕΛΤΑ courier

Γονάτισε λέει το ΕΛΤΑ courier και σταμάτησε τις παραλαβές δεμάτων. Τα  ΕΛΤΑ courier ρε φίλε, που ο courier  όλο τον χρόνο, είσαι εσύ, έτσι, γιατί μπορούν. Γιατί έχουν την διεύθυνση,  να σου αφήσουν ειδοποιητήριο, αλλά την χάνουν όταν είναι να παραδώσουν το πακέτο! Πάλι καλά που δεν στέλνουν και τα εμβόλια, με ΕΛΤΑ να τα παραλάβουμε παραμονή του Πάσχα. Αν  τα στέλναμε με το «Έχεις  πακέτο», πιο γρήγορα θα έφτανε. Καλά να πάθουμε αφού προτιμήσαμε το «Φάγαμε  πακέτο».

Η επανάσταση της βράκας

Γινόμαστε γι άλλη μια φορά θεατές στο θέατρο του παραλόγου. Το λάβαρο της επανάστασης, λέει, σήκωσαν μερικοί … εμπόροι  τσί Κρήτης απέναντι στο click away!  Έστειλαν κι επιστολή διαμαρτυρίας  στον Μητοστάκη, για να το μάθει.Click και Επανάσταση, όχι αστεία. Σιγά ωρέ σύντεκνοι, θα σκίσετε καμιά βράκα, και άντε να τρέχετε να δοκιμάσετε καινούριες στο πεζοδρόμιο.

 

Ο Τζάμπ-ας

Βγήκε ο  mr Jumbo και πρότεινε «να δουλεύουν οι υπάλληλοι του,7ημέρες την εβδομάδα και 12 ώρες ημερησίως, μέχρι το Πάσχα».  Πάλι καλά. Θα μπορούσε να ζητήσει από τους είλωτες να του παρέχουν επταήμερη εργασία με 18ωρο,  να κοιμούνται  στο κατάστημα, με ψωμί και νερό και να τον πληρώνουνε  που τους προσέλαβε! Jumbo, jump us τώρα, που θα λέγε και ο Τσίπρας σε άπταιστα αγγλικά…

Ρουβικωνινζάκια, οι τρικαδόροι των πόλεων

Αυτά άκουσαν και τα Ρουβικωνινζάκια των πόλεων και ως αυτόκλητοι δικαστές, πήγαν να τον νουθετήσουν, κάνοντας καταδρομική «επίσκεψη» στο σπίτι του, με μπογιές και τρικάκια. Υποθέτω ότι φεύγοντας θα πέρασαν από τα folie folie για τα χριστουγεννιάτικα δώρα.  Δικοί τους άνθρωποι είναι.

Του κορονοϊού το πάρτυ

Όλα τα’ χε η Μαριωρή, το κορωνοπάρτυ έλειπε. Τα ελικόπτερα  λέει, πήγαιναν κι έρχονταν, μη τυχόν και οι «επώνυμοι» δεν «παρτάρουν». Πώς να την βγάλουν μόνοι τους μες το σαλόνι τους; Ούτε η πάρτη τους δεν τους αντέχει. Και  όσο για μέτρα, πηγαίνουν στην μοδίστρα.  Άλλωστε, δεν υπάρχει κορονοϊός. Πάω και εγώ στο πάρτυ. Στη  Μύκονο αδελφές μου, στην Μύκονο.

Λευτεριά στα χιονοδρομικά .

Είμαστε ο λαός, που ενώ  παραπονιέται ότι δεν έχει να φάει και δεν πατάει ψυχή στο μαγαζί του γι αυτό και δεν πληρώνει φόρους, την ίδια στιγμή παίρνει τα βουνά αψηφώντας τις προειδοποιήσεις κινδύνου, στα χιονοδρομικά κέντρα. Και ξεκατινιάζεται στα κανάλια, απαιτώντας  να ανοίξουν, αλλιώς θα τα χρησιμοποιήσει παρανόμως. Στην  χώρα των  V.I.P (Very Important Papares) δεν ζούμε δίχως σκι!

Α! Αλυσίδες  πάρτε μαζί ,να είστε must, μην συναντήσετε τον Χαρδαλιά  στο σκι, σας ξεσκί και έχουμε δράματα.

Της κακιάς χολής και τα μωρά της φταίν’

Και καλά καλά, πριν τελειώσουν οι ευχές για υγεία ,αγάπη και ειρήνη, με την γαλοπούλα ακόμα στο στόμα, τσουπ και ο κάθε Τσε Παπάρας του πληκτρολογίου που έπιασε  τα κακοπροαίρετα τιτιβίσματα για το νεογέννητο του Κικίλια. Και να οι κατάρες και οι αντιπολιτευτικοί  αφορισμοί. Αντιπολίτευση  για τις ελλείψεις των νοσοκομείων, λες και φταίει το μωρό για αυτές. Κι εκεί που πιστεύεις ότι μετά τα χαιρέκακα σχόλια με την υγεία του Θάνου Πλεύρη έπιασαν πάτο, διαπιστώνεις ότι έχει και πιο κάτω από τον πάτο. Τον απόπατο…

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου