Σάββατο 13 Μαρτίου 2021

Αξιωματική αντιπολίτευση αντί μόρφωμα του 3%


 Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Άκουσα χθες τον Νίκο Φίλη, κορυφαίο Αριστερό, καθοδηγητή γενεών μέσω της «Αυγής», και πρώην υπουργό Παιδείας να ισχυρίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ  έπρεπε να πάρει το μέρος των μεταναστών, πέρυσι στην επίθεση Ερντογάν στον Έβρο!!! Ομολογώ ότι το πρώτο που σκέφτηκα ήταν το «deal» του κυβερνώντος ΣΥΡΙΖΑ με τον Ερντογάν, όταν οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί ζήτησαν πολιτικό άσυλο για να μη δολοφονηθούν ή φυλακιστούν. Κάτι που ουδείς διέψευσε ποτέ! Κι ο νοών νοείτο.

Πάμε παρακάτω:

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του κατηγορεί τον Μητσοτάκη, ότι

γνώριζε για την συμμετοχή των χούλιγκαν στα γεγονότα της Ν. Σμύρνης κι έστειλε μη επαρκείς αστυνομικές δυνάμεις αφήνοντάς  τα να εξελιχθούν, για να τον κατηγορήσει!!!  Φυσικά ουδείς απαντά στο απλό ερώτημα: Αν υποθέσουμε ότι είναι έτσι κι ότι ο Μητσοτάκης τους την είχε … στήσει, γιατί δεν απέσυραν τη συμμετοχή του κόμματός τους και δεν σταμάτησε η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ να καλεί κόσμο και κομματικές οργανώσεις απ’ όλο το Λεκανοπέδιο; Γιατί η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε σε «συγκερασμό» επιδιώξεων με τους Ρουβίκωνες, τους αναρχοάμπαλους και τους «αδελφωμένους» για πρώτη φορά χουλιγκάνους; Δεν ήξερε  «για το ραντεβού βίας των χουλιγκάνων», του Νάσου του στραβοσουγιά και του Πολύδωρα του χοντροκοιλιά;; Ποιον μπορούν να πείσουν με γκεμπελίστικα παραμύθια που τους πλασάρουν πρώην επιτελείς της αστυνομίας που έκαναν γονυκλισίες στον Παππά;

Πάμε παρακάτω:

Όταν έγινε η επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης του ΑΠΘ από την ΕΛΑΣ, αποδείχτηκε ότι σχεδόν οι μισοί από τους καταληψίες δεν ήταν φοιτητές! Κι όμως υποστήριζαν την κατάληψη με την παρουσία τους και την επαναστατική τους γροθιά οι βουλευτές Νοτοπούλου, Αυγέρη κι Αμανατίδης!! Μάλιστα η κυρία Νοτοπούλου μας μιλούσε για  «αντιδημοκρατικό κατήφορο» το γεγονός ότι η Πολιτεία είχε στείλει δυνάμεις τάξης να απελευθερώσουν το πανεπιστήμιο! Και αφότου εισήλθε η αστυνομία έγραψε στα σόλιαλ μήντια: «παρά την απόφαση των φοιτητικών συλλόγων για λήξη της κατάληψης σε λίγες ώρες, έγινε εκκένωση της Πρυτανείας. Επίδειξη ισχύος. Τρομοκρατία. Αυταρχισμός». Φυσικά δεν είπε λέξη για το γεγονός ότι από τους 33 καταληψίες οι 14 δεν είχαν σχέση με το Πανεπιστήμιο! Κι ότι αυτοί δεν είναι… φοιτητικοί σύλλογοι! Πάντως, θα ήταν φρόνιμο να μάθουμε σε ποια άλλη χώρα του κόσμου 33 άτομα, μπορούν να καταλαμβάνουν ένα Πανεπιστήμιο με περισσότερα από 80 χιλιάδες ενεργά μέλη και η Αριστερά να το θεωρεί δημοκρατικό τους δικαίωμα!! Και να χαρακτηρίζει αστυνομοκρατία την εκκένωση!

Πάμε παρακάτω:

Αλ. Τσίπρας: Ανοίξτε εμπροσθοβαρώς τυο μαξιλάρι!

Αλ. Τσίπρας: Τολμήσατε ν’ αγγίξετε το μαξιλάρι!

Αλ. Τσίπρας: Πουλάτε ελπίδα μ’ ένα εμβόλιο που δεν υπάρχει!

Αλ. Τσίπρας: Αργήσατε να παραγγείλετε εμβόλια!

Αλ. Τσίπρας: Ανοίξτε τον τουρισμό!

Αλ. Τσίπρας: Γιατί ανοίξατε τον τουρισμό;

Αλ, Τσίπρας: Μη τολμήσετε να κλείσετε την αγορά:

Αλ. Τσίπρας: Αργήσατε να κλείσετε την αγορά!

Αλ. Τσίπρας: Αναλαμβάνω το ρίσκο να κολλήσουν κάποιοι στα συλλαλητήρια!

Αλ. Τσίπρας: Αρρωσταίνει ο κόσμος και δεν υπάρχουν ΜΕΘ! 

Πάμε παρακάτω:

Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαιώνει ότι καθημερινά θα γίνονται διαδηλώσεις μέχρι να αποσυρθεί ο νόμος για την Παιδεία! Συνεπικουρείται από κορυφαία στελέχη όπως ο Γ. Κυρίτσης. Κι αν ο Κυρίτσης λέει ένα λόγο παραπάνω, η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ είναι επίσημο όργανο που δεσμεύει όλο το κόμμα και φυσικά τον πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα!

Μα αυτή είναι η Αριστερά. Δεν μπορούμε να έχουμε την απαίτηση να αλλάξει ο Νίκος Φίλης τώρα που μπήκε στην έβδομη δεκαετία της ζωής του! Ούτε η Νοτοπούλου! Κομμουνιστές είναι οι άνθρωποι και στα περισσότερα πράγματα έχουν τελείως διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων απ’ ότι οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί. Χώρια που ότι πρεσβεύουν το πρεσβεύει κι η πλειοψηφία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Μα το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι αυτοί.  Το πρόβλημα είναι ότι ένα κόμμα που πιστεύει τέτοια και πράττει τοιουτοτρόπως, είναι αξιωματική αντιπολίτευση του τόπου κι όχι ένα περιθωριακό μόρφωμα του 2-3% όπως θα ήταν το φυσιολογικό…

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου