Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Ο Παππάς κι η τοξικότητα του ΣΥΡΙΖΑ

Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

 Σήμερα, λοιπόν, ξεκινά στη Βουλή η συζήτηση για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει την πιθανή εμπλοκή του Νίκου Παππά στην υπόθεση Καλογρίτσα, και τα τρία εκατομμύρια που λέει ότι έλαβε ο τελευταίος από την Λιβανέζικη CCC, ως προκαταβολή προκειμένου να συμμετάσχει στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, για να δημιουργηθεί το Συριζοκάναλο και το πέπλο προστασίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ. Άλλη μια ιστορία, μετά από αυτή με τη Novartis που μαζί με άλλες αποκαθηλώνει το, ούτως ή άλλως, ξεσκισμένο Αριστερό ηθικό πλεονέκτημα.

Η αλήθεια, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ,

είναι ότι ο Αλέξης Τσίπερας γνωρίζει πόσο  κρίσιμες είναι οι υποθέσεις Παπαγγελόπουλου και Παππά για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ σε επίπεδο κόμματος εξουσίας. Εξ ου κι είναι έτοιμος για υψηλούς τόνους, που θα φτάσουν σε «πολεμικά» όρια! Ετοιμάζονται να αμυνθούν δια επιθέσεων!

Μια άλλη αλήθεια για όσα κατηγορείται ο Νίκος Παππάς είναι ότι «ακουμπάνε» ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα. Είναι αδύνατον να μην ήξερε τι συμβαίνει, αφού όπως φαίνεται από μαρτυρίες και άλλα στοιχεία (email) έχει επιχειρηθεί μια τεράστια επιχείρηση αναδιάρθρωσης του τηλεοπτικού τοπίου, με μπροστάρη τον Καλογρίτσα αλλά και «λαγό» τον Ιβάν Σαββίδη, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει με πρωτοφανή αφέλεια ή με πρωτοφανή επίδειξη πίστης!

Στο σημείο αυτό πρέπει να πούμε το εξής: Είναι τελείως διαφορετικό γεγονός να μην αποδεικνύεται η συμμετοχή κι εμπλοκή του Αλέξη Τσίπρα για να παραπεμφθεί κι εκείνος κι άλλο ότι δεν είχε γνώση, έστω κι επιδερμική. Πώς θα μπορούσε να μη ξέρει; Εκτός αν μας πούνε ότι ο Παπαγγελόπουλος στην υπόθεση Novartis και Παππάς στην υπόθεση Καλογρίτσα, ενεργούσαν μόνοι τους.

Στη Βουλή από σήμερα θα έχουμε παράσταση Τζανακόπουλου – Πολάκη. Ο πρώτος ως δικηγόρος θα σηκώσει το βάρος για τον Παππά και τον ΣΥΡΙΖΑ κι ο δεύτερος για να στηρίξει με τον ιδιότυπο λόγο του τη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα και τις ρακές που πίνουν…

Είναι σαφές λοιπόν ότι το γαία πυρί μιχθήτω είναι το πρώτο και βασικό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ για το εγγύς και απώτερο μέλλον.  Πολύ περισσότερο αφού είναι ξεκάθαρο ότι η έξοδος της χώρας από το τούνελ της πανδημίας τρομάζει την αξιωματική αντιπολίτευση αφού θα απομακρύνει τελεσίδικα τη μιζέρια στην οποία επενδύει.

Να πούμε κι αυτό: Όπως το 2014 που ο Αλέξης Τσίπρας απειλούσε όσους επενδυτές σκέφτονταν να «ψηφίσουν» Ελλάδα, έτσι και τώρα βάζει στο στόχαστρο όποια ενέργεια της κυβέρνησης στοχεύει στην ανάταξη της οικονομίας και της χώρας.  Τοξικότητα στο έπακρο!

Τη βλέπουμε με τα self tests και του διαγωνισμού για την απόκτησή τους  και δωρεάν διάθεσή τους στους πολίτες, την είδαμε με τη μίζερη και τριτοκοσμική αντιμετώπιση των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την επανάσταση, παρ’ ότι ανέδειξαν την χώρα σε κορυφαίο «brand» στον κόσμο!

Ιδεολογική τοξικότητα στην κορύφωσή της! Εξ ου κι ο Αλέξης Τσίπρας έχει πλέον στις δημοσκοπήσεις χαμηλότερο ποσοστό απ’ ότι το κόμμα του…

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου