Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Οι ιδεοληψίες και τα συνεχή χαστούκια


Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Το μάθατε φαντάζομαι. Ο Αλέξης Τσίπρας κι οι συν αυτώ στήριξαν τα καπρίτσια του Κουφοντίνα για να ακυρώσει το Κράτος και τη Δημοκρατία κι η κοινωνία (δημοσκόπηση MRB) σε ποσοστό σχεδόν 70% τους γυρίζει την πλάτη και συμφωνεί με τους χειρισμούς της κυβέρνησης! Το λες και χαστούκι.

Πάμε παρακάτω.

Μόλις προχθές η Φον ντερ Λάιεν, πρόεδρος της

Ευρωπαϊκής επιτροπής, δήλωσε ότι η Ευρώπη θα θεσπίσει δια νόμου το πιστοποιητικό εμβολιασμού εναντίον του κορονοϊού, προκειμένου να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις κι ο τουρισμός. Δηλαδή η Ευρώπη υιοθετεί την πρόταση Μητσοτάκη!

Προσέξτε: Όταν αυτή η πρόταση είχε κατατεθεί από τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αντιδράσει κι ο Τσίπρας είχε εκδώσει ανακοίνωση που έλεγε ότι «το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο απέρριψε την καταφανώς προβληματική από πλευράς θεμελιωδών δικαιωμάτων πρότασή του και το μόνο που του μένει είναι ένα ακόμη πιστοποιητικό επιπολαιότητας και πολιτικής ανικανότητας»! Την εξέλιξη τη λες και νέο χαστούκι!

Να θυμίσουμε ότι στο ζήτημα της πανδημίας ο ΣΥΡΙΖΑ επιδίδεται σε συνεχή και πρωτοφανή καταστροφολογία και συνεχείς καταγγελίες. Η επίκληση νεκρών και διασωληνομένων  θεωρούν ότι φθείρει την κυβέρνηση.  Μα οι δημοσκοπήσεις δείχνουν υψηλότατη αποδοχή στις κινήσεις της κυβέρνησης, παρά την κούραση της κοινωνίας, ενώ η χώρα μας βρίσκεται στην τρίτη θέση των χωρών που αντιμετωπίζουν επιτυχώς την πανδημία. Χώρια που ήδη 18 ελληνικά νησιά (στην πλειοψηφία τους μικρά) αποτελούν ήδη  «COVID free»  και δυνητικοί τουριστικοί προορισμοί που γίνονται εν ριπή οφθαλμού ένα επιτυχημένο διαφημιστικό μήνυμα του ελληνικού τουρισμού. Η δε Ελλάδα γίνεται viral ταξιδιωτικό θέμα, την ώρα που όλος ο πλανήτης αισθάνεται μολυσμένος η φοβικός. Κι αυτό το λες και νέο χαστούκι για την μίζερη Αριστερά και τον Αλέξη Τσίπρα.

Προσέξτε: Ο Αλέξης Τσίπρας προχθές πήγε σε μια κλινική και κατάγγειλε τον Μητσοτάκη. Κι εμφάνισε ως αντίδοτο υποσχέσεις για προσλήψεις και αυξήσεις μισθών! Ενώ κατηγόρησε πάλι την κυβέρνηση για αποτυχία στο θέμα των εμβολιασμών. Κι αυτό την ώρα που πριν ακόμη φτάσει ο Μάρτιος στα μισά του, έχουν γίνει ένα εκατομμύρια εμβολιασμοί κι η Ελλάδα δέχεται τα εύσημα από άλλες χώρες για την πορεία του προγράμματος. Το λες και χαστούκι αυτό!

Πάμε παρακάτω.

Φέρνει η κυβέρνηση τον νόμο για την Παιδεία προκειμένου επιτέλους ν’ αντιμετωπιστεί η αλητεία κι η ανομία στα ΑΕΙ κι ο ΣΥΡΙΖΑ χαλάει τον κόσμο προκειμένου να μην αλλάξει τίποτα. Διαμαρτυρίες, καταλήψεις, επεισόδια, εμπρηστικές δηλώσεις κορυφαίων στελεχών και συλλαλητήρια εν μέσω πανδημίας. Με τον Αλέξη Τσίπρα να δηλώνει ότι αναλαμβάνει … το ρίσκο για το ενδεχόμενο διασποράς του ιού! Δηλαδή τώρα που αυξάνονται πάλι τα κρούσματα, τι ευθύνη έχει αναλάβει; Πέραν αυτού, η Αριστερά  έφτασε στο σημείο  να χαρακτηρίσει από τα φιλικά της ΜΜΕ τον Πρύτανη του ΑΠΘ ως «καταδότη», επειδή εφάρμοσε τον νόμο. Μα ο νόμος που εφάρμοσε ήταν του… ΣΥΡΙΖΑ! Το λες και αυτογκόλ ή αυτοχαστούκι!  

Πάμε παρακάτω.

Στην υπόθεση Λιγνάδη. Μια υπόθεση του κοινού ποινικού δικαίου, επιχείρησαν να την καταστήσουν …πολιτική, να την ταυτίσουν με το κυβερνόν κόμμα και κυρίως, με πρωτοφανή χυδαιότητα, με τον Μητσοτάκη. Χώρια που με, επίσης, πρωτοφανή χυδαιότητα υπαινίχτηκαν … διακίνηση ανηλίκων από το Μέγαρο Μαξίμου ή … «ένοχο μυστικό» μεταξύ Πρωθυπουργού και Μενδώνη! Μα κάθε θαύμα κρατά τρεις μέρες. Μόλις είδαν τι αναφέρει η κοινωνία σε συνεχείς δημοσκοπήσεις, … ξέχασαν την υπόθεση!  Το λες κι αυτογκόλ ή αυτοχαστούκι!

Να θυμηθούμε κι άλλο.

Ο Αλέξης Τσίπρας, είχε προαναγγείλει από τα τέλη του φθινοπώρου ότι έρχεται χειμώνας …κόλαση αναφορικά με την οικονομία και κατηγορούσε τον Μητσοτάκη ότι φταίει εκείνος για τη… «βαθύτερη ύφεση» στην Ευρώπη παραγνωρίζοντας ταυτόχρονα και τον παράγοντα της πανδημίας! Ως να μην υπήρχε πανδημία.

Προσέξτε: Τα προσωρινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, αναφέρουν πολύ μικρότερη ύφεση από την… κόλαση που προέβλεπε ο Αλέξης Τσίπρας. Το λες και μεγάλο χαστούκι. Από το οποίο δεν πτοήθηκε και τώρα προαναγγέλλει … καταστροφική εξέλιξη για την ελληνική κοινωνία για το 2021.

Προσέξτε κι αυτό: Η Ελλάδα, εν μέσω πρωτοφανούς παγκόσμιας οικονομικής αναταραχής και κρίσης λόγω κόβιτ, δανείζεται από τις αγορές σχεδόν με μηδενικά επιτόκια. Δείγμα εμπιστοσύνης στον Μητσοτάκη και στις πολιτικές του. Το λες και μεγάλο χαστούκι αυτό. Ειδικά αν αναλογιστούμε με τι ποσοστό δανειζόταν η Ελλάδα πριν σχεδόν δυο χρόνια κι επί ΣΥΡΙΖΑ. 

Είναι σαφές ότι ο Αλέξης Τσίπρας βλέπει να μην επανέρχεται το άστρο του και προχωρά σε συνεχείς ακραίους ακτιβισμούς. Φραστικούς ή μη, προκειμένου να ασκεί αντιπολίτευση. Μα ουσιαστικά το μόνο που κάνει είναι ένας ατελέσφορος κι απελπισμένος πετροπόλεμος χωρίς καμιά προοπτική.

Είναι σαφές και κάτι ακόμη:  Η Αριστερά εν συνόλω, ο Τσίπρας, ο Δρίτσας, ο Μπαλαούρας, ο Μπαλτάς, ο Γαβρόγλου, ο Λάμπρου, ο Σκουρλέτης, ο Τζανακόπουλος κι ο «ιστορικός» πυρήνας του ΣΥΡΙΖΑ,  δεν έχουν ξεφύγει από τον εμφύλιο και την περίοδο της χούντας. Εκεί βρίσκονται αγκυλωμένοι και κουβαλάνε τον Μαρξ στις ημέρες μας και δη στην ριζοσπαστική του έκφανση. Εξ ου και δεν αντιλαμβάνεται η κομμουνιστική ψυχή τους ότι ο Γκορμπατσόφ στάθηκε γενναία στη σωστή πλευρά της εξέλιξης της ζωής, ενώ δεν τους ενδιαφέρει αν αντιστρατεύονται τις θελήσεις μιας κοινωνίας που δεν επιθυμεί πια να είναι καθηλωμένη στη μούχλα…

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου