Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

40 -50 ημέρες ρε πού$tη μου!


Γράφει  ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Η χθεσινή επίταξη 200 γιατρών από τον ιδιωτικό τομέα για έναν μήνα, εκτός άλλων δείχνει ότι έχουμε μπει στην πιο κρίσιμη περίοδο της φονικής πανδημίας, που δεν πρόκειται να κρατήσει περισσότερο από 40-50 ημέρες! Μετά, λίγο με το …βάθεμα της Άνοιξης (που θα έλεγε ο Άκης Τσοχατζόπουλος),  λίγο με τα εμβόλια που θ’ αρχίσουν να δημιουργούν τείχη ανοσίας, θα μπορούμε να λέμε ότι την… πηδήξαμε κι ότι στα νοσοκομεία θα χαλαρώσει αρκετά η κατάσταση.

Άρα; Άρα χρειάζεται νηφαλιότητα, περίσκεψη κι

ωριμότητα για λίγο καιρό ακόμη.

Ναι, όλοι μας είμαστε πιεσμένοι εδώ κι ένα χρόνο. Χάσαμε τις συνήθειές μας, τα οικονομικά των περισσοτέρων συμπιέστηκαν πολύ, η επιβεβλημένη κλεισούρα τέντωσε τα νεύρα. Μα χρειάζεται λίγη ακόμη ανοχή και πλάτη.

Ακόμη κι αν βλέπουμε υπουργικά φάλτσα (ευτυχώς όχι πολλά), ακόμη κι αν λοιμωξιολόγοι έχουν καταστεί θίασος που ο καθένας παίζει έναν ρόλο και μπερδεύει πιο πολύ την υπόθεση του έργου.  Όμως, τα ξέρουμε αυτά στην Ελλάδα της μεταπολιτευτικής εποχής ή και τη σημερινή Ελλάδα της μεταμεταπολίτευσης!  Όπου τα παρεάκια των πανεπιστημίων και των συνδικαλιστών, πολλές φορές «άδεια πουκάμισα» και δημοσιοσχεσίτες, γίνονταν και γίνονται μαϊντανοί του Αυτιά, του Παπαδάκη και του κάθε λαϊκιστή μηντιανθρώπου. 

Λίγη ανοχή ακόμη φίλτατοι. Λίγη πλάτη. Όχι για τα μούτρα κανενός μα για τις δικές μας ζωές. Και των ανθρώπων μας…

Ας μη φτάνουμε πιο κάτω, πιο χαμηλά, μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και την λοιπή Αριστερά που εν μέσω πανδημίας φώναζαν το …επίκαιρο…. «μπάτσοι –γουρούνια-δολοφόνοι» για τα μάτια ενός εντεκάκις δολοφόνου!

Ξέρετε κάτι; Αν μετά από 30 -40 χρόνια ρωτήσουν τον Αλέξη Τσίπρα «τι έκανες για τη χώρα σου στον καιρό της φονικής πανδημίας;», εκείνος το μόνο που θα μπορούσε να απαντήσει είναι ότι «έκανα 20 διαδηλώσεις την ημέρα για τα δικαιώματα του Κουφοντίνα, κατέλαβα την Πρυτανεία του ΑΠΘ, οι δικοί μου έγραφαν στα social media ότι ζούμε στο Άουσβιτς κι ότι είμαστε χούντα»….

Ας τελειώνουμε λοιπόν. Ας δείξουμε την υπευθυνότητά μας. Ας αναγκάσουμε με τη στάση μας όσους αρνούνται τα εμβόλια (ειδικά νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό) να το αποδεχτούν ή να πάνε σπίτια τους. Ας αναγκάσουμε τους παπάδες να σταματήσουν να κάνουν αναπαραστάσεις του… Κρυφού Σχολειού, κοινωνώντας στα σκοτεινά….  Ας φωνάξουμε σε τελική ανάλυση στα παιδιά μας ότι πρέπει να κάνουν λίγη υπομονή ακόμη.

40-50 ημέρες είναι όλες κι όλες ρε πού$tη μου! Ας αφήσουμε τη μιζέρια, την κάθε είδους ανούσια ομφαλοσκόπηση κι ας κοιτάξουμε πώς θα σωθούν ζωές ή έστω πώς θα «φύγουν» λιγότεροι συνάνθρωποί μας.

40-50 ημέρες είναι όλες κι όλες ρε πού$tη μου! Αγάντα!

 




 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου